24.4 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΝτούζος Στηβ

Σχετικές αναρτήσεις

Ντούζος Στηβ

Ο Στηβ (Ευστάθιος) Ντούζος είναι Έλληνας ηθοποιός, γιος του Αντρέα Ντούζου και αδερφός της Τέτας Ντούζου, επίσης ηθοποιών. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 25 Φεβρουαρίου1959.

Έχοντας ζήσει με την οικογένειά του αρκετά χρόνια στην Αμερική, εργαζόμενος ως ζαχαροπλάστης, επέστρεψε στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής, κυρίως στο νεανικό κοινό της εποχής, με τη συμμετοχή του σε δεκάδες ταινίες (κινηματογραφικές και βίντεο). Κατά τη δεκαετία του ’90 αποσύρθηκε από τα καλλιτεχνικά δρώμενα και επιστρέφει τον χειμώνα του 2010 στην ταινία Ρόδα, τσάντα και κοπάνα Νο 4.
Ενδεικτική φιλμογραφία

  • Θα σε κλέψω, μ’ακους; (1982)
  • Ρόδα, τσάντα και κοπάνα (1982)… Μπίλιας
  • Μπλου τζιν και πέτσινα μπουφάν (1982)
  • Άγρια νιάτα (1982)… Πατάτας
  • Σερίφης, ο μηχανοφάγος (1983)… Μπίλιας
  • Ρόδα, τσάντα και κοπάνα 2 (1983)… Μπίλιας
  • Ο Παπα-σούζας (1983)
  • Παπαδίστικη κομπανία: Παπα-ρεμπέτες (1983)
  • Μια παπαδιά στα μπουζούκια (1983)
  • Χούλιγκανς – Κάτω τα χέρια από τα νιάτα (1983)
  • Θηλυκό θηριοτροφείο (1984)… Πάνος
  • Ρόδα, τσάντα και κοπάνα Νο 3 (1984)… Μπίλιας
  • Εθνική Παπάδων (1984)
  • Ένας πρωτάρης στο κολλέγιο (1984)
  • Ταχύτητα και αγάπη (1985)
  • Μια γυναικάρα στα μπουζούκια (ή Μια παπαδιά στα μπουζούκια Νο 2) (1985)
  • Sweet country (1987)
  • Βίος και Πολιτεία (1987)
  • Ένας Μπόμπος στα θρανία (1989)… Μπομπος
  • Ρόδα, τσάντα και κοπάνα Νο 4 (2010-11)… Μπίλιας

Ενδεικτικές βιντεοταινίες

  • Οι ατσίδες και η κούκλα (1985)
  • Τρελές διακοπές του θηριοτροφείου (1985)
  • Κως – Το κυνήγι των παρανόμων (1986)
  • Άγριες πλάκες στα θρανία Νο 2 (1986)
  • Ο γλύκας (1986)
  • Ανθρωποφάγοι στην TV (1988)
  • Ο αυτάκιας (1988)
  • Ένας Μπόμπος στα θρανία (1988)
  • Παπαδίστικη Κομπανία Νο 3 (1988)
  • Κομμάντος και βλήματα
  • Χαμένοι στο Μανχάταν
  • Το καθιστό βουβάλι και οι τηλεζουλού
Προηγούμενο άρθροΝτίνος Κώστας
Επόμενο άρθροΟικονομίδης Γιώργος

Σχετικές αναρτήσεις

Ασκαρίδου Αλεξία

Η ηθοποιός Αλεξία Ασκαρίδου ''δάνεισε'' τη φωνή της σε παιδικές σειρές όπως ''Κάντυ Κάντυ'', ''Το μικρό σπίτι στο λιβάδι'' και άλλες. Φιλμογραφία Εσένα μόνο αγαπώ (1970) Κατηγορώ...

Η μακιγιέζ των σταρ

Η σταρ του μακιγιάζ, με τα «χρυσά» της χέρια μεταμόρφωσε τα πιο διάσημα πρόσωπα του ελληνικού κινηματογράφου, όπως η Μελίνα Μερκούρη, ο Μάνος Κατράκης,...

Καζαντζάκης

Το σενάριο της ταινίας, "Καζαντζάκης" στηρίζεται στο βιβλίο του συγγραφέα "Αναφορά στον Γκρέκο". Περίληψη: Η ταινία στοχεύει να αναδείξει τη συναρπαστική προσωπικότητα του Νίκου Καζαντζάκη,...

Τελευταίες αναρτήσεις