Ντούζος Στηβ

on

Ο Στηβ (Ευστάθιος) Ντούζος είναι Έλληνας ηθοποιός, γιος του Αντρέα Ντούζου και αδερφός της Τέτας Ντούζου, επίσης ηθοποιών. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 25 Φεβρουαρίου1959.

Έχοντας ζήσει με την οικογένειά του αρκετά χρόνια στην Αμερική, εργαζόμενος ως ζαχαροπλάστης, επέστρεψε στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής, κυρίως στο νεανικό κοινό της εποχής, με τη συμμετοχή του σε δεκάδες ταινίες (κινηματογραφικές και βίντεο). Κατά τη δεκαετία του ’90 αποσύρθηκε από τα καλλιτεχνικά δρώμενα και επιστρέφει τον χειμώνα του 2010 στην ταινία Ρόδα, τσάντα και κοπάνα Νο 4.
Ενδεικτική φιλμογραφία

  • Θα σε κλέψω, μ’ακους; (1982)
  • Ρόδα, τσάντα και κοπάνα (1982)… Μπίλιας
  • Μπλου τζιν και πέτσινα μπουφάν (1982)
  • Άγρια νιάτα (1982)… Πατάτας
  • Σερίφης, ο μηχανοφάγος (1983)… Μπίλιας
  • Ρόδα, τσάντα και κοπάνα 2 (1983)… Μπίλιας
  • Ο Παπα-σούζας (1983)
  • Παπαδίστικη κομπανία: Παπα-ρεμπέτες (1983)
  • Μια παπαδιά στα μπουζούκια (1983)
  • Χούλιγκανς – Κάτω τα χέρια από τα νιάτα (1983)
  • Θηλυκό θηριοτροφείο (1984)… Πάνος
  • Ρόδα, τσάντα και κοπάνα Νο 3 (1984)… Μπίλιας
  • Εθνική Παπάδων (1984)
  • Ένας πρωτάρης στο κολλέγιο (1984)
  • Ταχύτητα και αγάπη (1985)
  • Μια γυναικάρα στα μπουζούκια (ή Μια παπαδιά στα μπουζούκια Νο 2) (1985)
  • Sweet country (1987)
  • Βίος και Πολιτεία (1987)
  • Ένας Μπόμπος στα θρανία (1989)… Μπομπος
  • Ρόδα, τσάντα και κοπάνα Νο 4 (2010-11)… Μπίλιας

Ενδεικτικές βιντεοταινίες

  • Οι ατσίδες και η κούκλα (1985)
  • Τρελές διακοπές του θηριοτροφείου (1985)
  • Κως – Το κυνήγι των παρανόμων (1986)
  • Άγριες πλάκες στα θρανία Νο 2 (1986)
  • Ο γλύκας (1986)
  • Ανθρωποφάγοι στην TV (1988)
  • Ο αυτάκιας (1988)
  • Ένας Μπόμπος στα θρανία (1988)
  • Παπαδίστικη Κομπανία Νο 3 (1988)
  • Κομμάντος και βλήματα
  • Χαμένοι στο Μανχάταν
  • Το καθιστό βουβάλι και οι τηλεζουλού
Προηγούμενο άρθροΝτούζος Ανδρέας
Επόμενο άρθροΟικονομίδης Γιώργος
Ελληνικός Κινηματογράφος Ντούζος Στηβ
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
59,078ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,474ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Μανέλλης Φραγκίσκος Ντούζος Στηβ

Μανέλλης Φραγκίσκος

Ο Φραγκίσκος Μανέλλης  γεννήθηκε στην Αδριανούπολη της Ανατολικής Θράκης το 1909 και γόνος ιταλικής οικογένειας εγκατεστημένης στην πόλη αυτή. Ηθοποιός τής μουσικής σκηνής από...
Παπανίκα Καίτη Ντούζος Στηβ

Παπανίκα Καίτη

Ανθίδης Αριστοτέλης Ντούζος Στηβ

Ανθίδης Αριστοτέλης

Διαβάτη Χρυσούλα Ντούζος Στηβ

Διαβάτη Χρυσούλα