19.8 C
Athens
Κατηγορία:

Ντούζος Ανδρέας

Παρόμοια αρθρα

Ο Αντρέας Ντούζος με τον γιο του Στήβ.

O Αντρέας Ντούζος ήταν Έλληνας ηθοποιός.
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 19 Οκτωβρίου 1936 και απεβίωσε στις 29 Απριλίου 2013. Σπούδασε ηθοποιός στη Σχολή Τάκη Μουζενίδη.

Συμμετείχε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες, κυρίως τη δεκαετία του ’60, και θεωρήθηκε ως ζεν πρεμιέ της εποχής. Απέκτησε δύο παιδιά, τον Στηβ και την Τέτα, τα οποία ακολούθησαν και αυτά για ένα διάστημα, με σημαντική επιτυχία, το επάγγελμα του ηθοποιού. Από το 1967 και για 13 χρόνια έμεινε με την οικογένεια του στην Αμερική όπου σπούδασε σκηνοθεσία.

Υπήρξε για αρκετό καιρό επιχειρηματίας του θεάτρου Μπρόντγουεϊ στην οδό Αγίου Μελετίου στην Κυψέλη, το οποίο αναγκάστηκε να παραχωρήσει στην ηθοποιό Κάτια Δανδουλάκη λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπισε. Συμμετείχε ως guest star στις τηλεοπτικές σειρές “Κωνσταντίνου και Ελένης” και “Άκρως Οικογενειακόν”. Η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε στην ταινία “Μια μέρα τη νύχτα” (2001).

Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
2001Μια μέρα τη νύχτα
1985Ψηλός λιγνός και ψεύταρος
1984Θηλυκό θηριοτροφείο
1983Παπαδίστικη κομπανία
1967Η κοροϊδάρα
1967Αν μιλουσε το Παρελθον μου
1967Σαπίλα και Αριστοκρατία
1967Του Χωρισμού το Τραίνο
1966Δεν είμαι ατιμασμένη
1966Ραντεβού στον αέρα
1966Φουσκοθαλασσιές
1965Ιστορία μιας ζωής
1965Καρδιά μου πάψε να πονάς
1965Κορίτσια για φίλημα
1965Υπάρχει και φιλότιμο
1965Οι εχθροί
1965Φωνάζει ο κλέφτης
1964Έξω φτώχεια και καλή καρδιά
1964Η βίλα των οργίων
1964Πικρή μου αγάπη
1964Κόσμος και κοσμάκης
1963Ο άσωτος
1963Πληγωμένες καρδιές
1963Όσα κρύβει η νύχτα
1963Μεσάνυχτα στη βίλα Νέλλη
1962Ο λουστράκος
1962Όταν λείπη η γάτα!
1962Κατρακύλισμα στο βούρκο
1961Αλλοίμονο στους νέους
1961Έξω οι κλέφτες
1961Σαράντα παλληκάρια
1957Μπάρμπα Γιάννης ο κανατάς
1954Μαγική πόλις
1954Το κορίτσι της γειτονιάς
1953Οι κολασμένοι
Προηγούμενο άρθροΝτενόγιας Ραφαήλ
Επόμενο άρθροΝτούζος Στηβ

Περισσότερα άρθρα

Τελευταία άρθρα