Μαγική πόλις

Παραγωγής: Αθηναϊκή Κινηματογραφική Εταιρία
Πρεμιέρα: 18 Ιουλίου 1955
Παραγωγός: Νίκος Κούνδουρος , Δέσποινα Σκαλοθέου
Φωτογραφία: Κώστας Θεοδωρίδης
Συγγραφέας:
Σεναρίο: Μαργαρίτα Λυμπεράκη

Αστυνομική
1954

Γιώργος Φούντας, Μαργαρίτα Παπαγεωργίου, Στέφανος Στρατηγός, Θανάσης Βέγγος, Εύα Μπρίκα, Χάρης Γρηγορίου, Ανδρέας Ντούζος, Ευτυχία Παυλογιάννη, Τάσος Κατραπάς, Φάνης Καμπάνης, Νατάσα Καλπίδου, Μάνος Κατράκης, Μίμης Φωτόπουλος, Ανέστης Βλάχος, Νίκος Τσαχιρίδης, Ζωή Μάγγου (τραγούδι) , Έφη Λίντα (χορεύτρια) , Μιρέλλα Κουτσοκώστα (χορεύτρια) , Ziglinde Mayet (χορεύτρια)

Μαγική πόλις

Περίληψη: Μια λαϊκή συνοικία της Αθήνας το Δουργούτι, αποτελεί το σκηνικό στο οποίο εκτυλίσσεται η ιστορία ενός σκληρά εργαζόμενου νέου που βρίσκεται μπλεγμένος σε μια παράνομη δοσοληψία με ένα απατεώνα. Με τη βοήθεια των γειτόνων του θα βγει αλώβητος από αυτήν την περιπέτεια και θα κερδίσει την καρδιά της αγαπημένης του.

Μαγική πόλις Μαγική πόλις
Ο Θανάσης Βέγγος στην πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση, στη “Μαγική Πόλη”.

Παρασκήνιο: Η ταινία, “Μαγική πόλις” προβλήθηκε τη σαιζόν 1954-1955 και έκοψε 67.770 εισιτήρια. Ήρθε στην 4η θέση σε 14 ταινίες.
-Μία επίσκεψη του Κούνδουρου στο Δουργούτι το 1953 ήταν αρκετή για να πάρει την απόφαση να γυρίσει την πρώτη ταινία στην περιοχή αυτή. Συγκλονίστηκε από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των μικρασιατών προσφύγων, που ζούσαν ακόμη σε καταλύματα από τσίγκους και χαρτόνια. Τη χρονιά εκείνη είχε αποφυλακιστεί από τη Μακρόνησο και βρέθηκε στο Δουργούτι, μεταφέροντας ένα μυστικό μήνυμα στο συγκρατούμενό του ποιητή Άρη Αλεξάνδρου. Στην ταινία συμμετέχουν και οι συγκρατούμενοί του στη Μακρόνησο, Μάνος Κατράκης και Θανάσης Βέγγος.
-Η «Μαγική Πόλις» εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας το 1954, με τον αγγλικό τίτλο «Magic City». Στους ελληνικούς κινηματογράφους πρωτοπροβλήθηκε στις 18 Ιουλίου 1955
-Σε χαρακτηριστικούς ρόλους εμφανίζονται ο Μάνος Κατράκης, ο Ανδρέας Ντούζος, ο Ανέστης Βλάχος, o Μίμης Φωτόπουλος και ο Θανάσης Βέγγος, στην πρώτη του εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη.

Ελληνικός Κινηματογράφος Μαγική πόλις
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΕλ Γκρέκο
Επόμενο άρθροΟ Δράκος

Similar Articles

Comments