Οι επικίνδυνοι

Παραγωγής: Γιώργος Καραγιάννης & Σια
Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1983
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Άρης Σταύρου
Συγγραφέας: Γιάννης Δαλιανίδης
Σεναρίο: Γιάννης Δαλιανίδης

Περιπέτεια
1983

Ηθοποιοί: Πάνος Μιχαλόπουλος , Σταμάτης Γαρδέλης, Καίτη Φίνου, Σοφία Αλιμπέρτη, Νίκος Παπαδόπουλος , Κώστας Ευριπιώτης, Γιώργος Φλώρος, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Πάνος Σολωμός, Σάκης Καραγιάννης, Δημήτρης Μπάνος, Παύλος Κοντογιαννίδης, Δημήτρης Μιχαηλίδης, Στέλλα Κωνσταντινίδου, Γιώργος Σταυρόπουλος , Στέλιος Χριστοφορίδης, Αντώνης Τρικαμηνάς, Βάσω Δημητρίου, Λούλα Καναρέλη, Γιώργος Πάλλης, Λάμπρος Κολοβός

Περίληψη: Ο Πάνος εγκαταλείπει το χωριό του στην Αργολίδα και έρχεται στην Αθήνα, σε αναζήτηση εργασίας. Μένει στο σπίτι της αδελφής του Ντίνας και του άντρα της Λευτέρη, ανακαλύπτει όμως ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα απ’ ό,τι τα φανταζόταν. Γνωρίζει τον Σταμάτη και την παρέα του, οι οποίοι είναι κι αυτοί άνεργοι και αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα, επιδιδόμενοι συχνά σε άνομες πράξεις. Ο Πάνος μπαίνει μέσα σ’ όλα και μετατρέπεται σε επικίνδυνο κακοποιό. Φτάνει στο σημείο να βιάσει μια κοπέλα για να εκδικηθεί τον αδελφό της, με τον οποίο είχε προηγούμενα. Για να λύσουν το οξύ οικονομικό τους πρόβλημα, οργανώνουν τη ληστεία μιας βιομηχανίας, αλλά με δυσάρεστα αποτελέσματα. Δύο της παρέας σκοτώνονται επιτόπου κι ο Πάνος συλλαμβάνεται απ’ την αστυνομία.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1983-1984 και έκοψε 84.556 εισιτήρια. Ήρθε στην 14η θέση σε 33 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Οι επικίνδυνοι
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΟ μαγκούφης
Επόμενο άρθροΘύρα 7 η μεγάλη στιγμή

Similar Articles

Comments