18.6 C
Athens
Κατηγορία:

Γαρδέλης Σταμάτης

Ο Σταμάτης Γαρδέλης είναι Έλληνας ηθοποιός.
gardelis_0

Γεννήθηκε την Πρωτομαγιά του 1960 στην Αθήνα. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1981, στα 21 του χρόνια, όταν πρωταγωνίστησε στην ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη Τα τσακάλια
. Μ’αυτή την ταινία αμέσως καθιερώθηκε και έγινε ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στον κόσμο, κυρίως τη νεολαία της εποχής.

46

Έπειτα ξεκίνησε η ξέφρενη ανοδική πορεία στην καριέρα του με πολλές επιτυχημένες εμπορικά ταινίες (κάποιες για τον κινηματογράφο, αλλά οι περισσότερες για την αγορά του βίντεο, που βρισκόταν τότε στην χρυσή περίοδό της) όπως Βασικά καλησπέρα σας (Οι ραδιοπειρατές)
, Ρόδα, τσάντα και κοπάνα
, Σατανάδες στα σχολεία,
Ταξίδι στην πρωτεύουσα
, Καμικάζι αγάπη μου,
Οι επικίνδυνοι, Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ,
Όταν οι ρόδες χορεύουν,
Περάστε φιλήστε τελειώσατε.

Έτσι, ο Σταμάτης Γαρδέλης μετατράπηκε σε ποπ είδωλο της δεκαετίας του 1980 και σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εν μέρει εγκλωβίστηκε στους ρόλους αυτούς, γνωρίζοντας την προκατάληψη και την απόρριψη όταν προσπαθούσε πολύ να κάνει κάτι διαφορετικό.

590_1707f71f5f7802b9b570dbd46eaba431

Τα τελευταία χρόνια απείχε από την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, ασχολούμενος κυρίως με το θέατρο.

80stars

Το 2010 – 2011 πραγματοποίησε διπλή επιστροφή στα τηλεοπτικά πράγματα, συμμετέχοντας ως διαγωνιζόμενος στο πρόγραμμα Dancing with the Stars του ANT1 και κάνοντας εμφάνιση στην τηλεοπτική σειρά της Μυρτώς Κοντοβά και του MEGA Μίλα μου Βρώμικα.

hqdefault-2
Φιλμογραφία 

ΧρονολογίαΤαινίαΡόλος
1981Τα τσακάλιαΦάνης
1982Βασικά Καλησπέρα ΣαςΝτένης
1982Σατανάδες στα σχολείαΤάσος
1982Ρόδα, τσάντα και κοπάναΠαύλος Κορτέσης
1982Ταξίδι στην πρωτεύουσα (Στη Ζούγκλα της Αθήνας)
1983Οι επικίνδυνοιΣταμάτης Νικολαϊδης
1983Καμικάζι αγάπη μουΑλέξης Σγουρός
1984Όταν οι ρόδες χορεύουνΓιώργος
1984Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκΣταμάτης
1985Απίθανο ΑγόριΑντώνης
1985Πάρτυ για τρειςΑλέξης Τερζόπουλος
1986Περάστε φιλήστε τελειώσατεΣταμάτης Χρονίδης
1986Ο Μελισσοκόμος
1986Ερωτικές ΤρέλεςΣτέφανος
1986Ένα Τρελό Τρελό ΜούτροΔημήτρης
1987Ραδιοπειρατή αγάπη μουΣάββας
1987Ο Παπάς ήταν ΡοκάςΣωτήρης – Δημήτρης
1987Χαμένοι στο ΜανχάτανΣταμάτης
1987Άλλος για το ΤρελάδικοΆλκης
1988Δυο Κορίτσια στο Κρεβάτι μουΓιάννης
1989Καλοκαιρινές ΑταξίεςΓιάννης
1989Ένας Παράξενος ΈρωταςΚώστας
1989Δύο Φορές ΨεύτηςΣοσάκος – Πέτρος Χαριτόπουλος
1995Έρωτας
1995ΧαβάηΔομήνικος

Βιντεοταινίες  

  • Ένας παράξςνος έρωτας (1989)
  • Μουσικός και τζέντλεμαν (1989)
  • Φιλιππινέζα σε τιμή ευκαιρίας (1989)
  • Δυο φορές ψεύτης (1989)
  • Καλοκαιρινές αταξίες (1989)
  • Δυο κορίτσια στο κρεβάτι μου (1988)
  • Ραδιοπειρατή αγάπη μου (1988)
  • Λούφες… Τούφες…. Έρωτες (1988)
  • Άλλος για το τρελάδικο (1987)
  • Γυμνά σκάνδαλα (1987)
  • Μου την πέσανε δικέ μου (1987)
  • Χαμένοι στο Μανχάταν (1987)
  • Οδός έρωτα (1987)
  • Παιχνίδι για τρεις (1987)
  • Πολίτης γάμα κατηγορίας (1987)
  • Πρωτάρης στον έρωτα (1987)
  • Ο παπάς ήταν ροκάς (1987)
  • Ένα τρελό, τρελό μούτρο (1986)
  • Πάρτυ για τρεις (1986)
  • Ο τελευταίος χούλιγκαν (1986)
  • Ερωτικές τρέλες (1986)
  • Απίθανο αγόρι (1985).
Προηγούμενο άρθροΓαλανός Τάκης
Επόμενο άρθροΓαρυφάλλου Νίκος

Περισσότερα άρθρα

Τελευταία άρθρα