32.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

Νίκος Σταυρίδης: Το μεγάλο του παράπονο

Ο Νίκος Σταυρίδης ήταν ένας σπουδαίος κωμικός...

Το ανθρωπάκι: Αχ βρε Κική τι με κάμεις

"Το ανθρωπάκι" είναι μία από τις αγαπημένες...
ΑρχικήHθοποιοίΣαμπάχ Σούλη

Σχετικές αναρτήσεις

Σαμπάχ Σούλη

- Advertisement -

Η Σούλη Σαμπάχ (Ανατολή στα αραβικά) που το πραγματικό της όνομα είναι Αναστασία Χριστοδούλου υπήρξε τραγουδίστρια και ηθοποιός, και ήταν σύζυγος του επίσης ηθοποιού Δημήτρη Νικολαΐδη.

 
Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια στις 16 Φεβρουαρίου 1932. Ο πατέρας της καταγόταν από το Πολέμι της Πάφου και η μητέρα της από τη Χίο.

Τη δεκαετία του 1960 ήρθε στην Αθήνα και άρχισε να τραγουδάει στο γνωστό κοσμικό κέντρο “Τζάκι”.
Έκανε την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία “Λατέρνα Φτώχεια και Φιλότιμο” μαζί με τους Βασίλη Αυλωνίτη, Μίμη Φωτόπουλοκαι Τζένη Καρέζη.

Έχει επίσης παίξει στην τηλεόραση και στο θέατρο σε σημαντικές παραστάσεις και επιθεωρήσεις.

Μένει στην Αθήνα.
Φιλμογραφία  

  • Λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο
    (1955) ….. μια απ’ τις τσιγγάνες
  • Η καφετζού
    (1956) ….. στο καμπαρέ
  • Δελησταύρου και υιός
    (1957)
  • Διακοπές στην Αίγινα
    (1958)
  • Η αυγή του θριάμβου
    (1960)
  • Ζήτω η τρέλλα
    (1962) …. τραγουδίσρια
  • Ο λουστράκος
    (1962) ….. Σουλή
  • Το τυχερό πανταλόνι
    (1963) ….. τσιγγάνα
  • Έξω φτώχεια και καλή καρδιά
    (1964) …. Ελένη Καρά
  • Αν έχεις τύχη
    (1964) ….. Πολυξένη
  • Η βίλλα των οργίων
    (1964) ….. Λουκία, γραμματέας
  • Η γέφυρα της ευτυχίας
    (1964)
  • Θα σε κάνω βασίλισσα
    (1964) …. Λίτσα, οικογενειακή φίλη
  • Οι προικοθήρες
    (1964) ….. Μαργαρίτα
  • Ο παπατρέχας
    (1966) …. Τερψιθέα Λαγού
  • Εικοσιτέσσερις ώρες ζωντοχήρα
    (1969) …. Άννα
  • Πάτερ γκομένιος
    (1982)
  • Ένα τρελό τρελό μούτρο
    (1986)
  • Αναρχικές καλόγριες
    (1986)
  • Καρέ του έρωτα
    (1986)
  • Τρεις άντρες στο κρεβάτι μου
    (1986)
  • Βασίλισσα της ρέγγας
    (1987)
  • Μια νύχτα στο τμήμα ηθών
    (1987)
  • Ο βιολιστής της φάπας
    (1989)
  • Ο χασοδίκης
    – Προσπαθώ αλλά τίποτα (1990) …. Ισμήνη
  • Σούλα έλα ξανά
    (2009) ….. Θέλξη Σκανδάμη

Ευχαριστούμε θερμά το  greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Αντίο ζωή 1959-1960

Η ταινία, "Αντίο ζωή" προβλήθηκε την σαιζόν 1959-1960 και έκοψε 40.867 εισιτήρια. Ήρθε στην 19η θέση σε 52 ταινίες.-Η ταινία, "Αντίο ζωή" είναι σε...

Δώρα Κακουράτου 1944-2022

Η Δώρα Κακουράτου γεννήθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων στη Λεμεσό το 1944 και ήταν Κύπρια ηθοποιός.Σε ηλικία 15 ετών άρχισε να παίζει στο Θίασο, "Ηνωμένων...

Το ξύλο βγήκε απ’ τον Παράδεισο 1959-1960

Η ταινία, "Το ξύλο βγήκε απ' τον Παράδεισο" προβλήθηκε τη σαιζόν 1959-1960 και έκοψε 239.530 εισιτήρια. Ήρθε στην πρώτη θέση σε ανάμεσα σε 52...

Τελευταίες αναρτήσεις