12.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ελένη Προκοπίου: Ο επίγειος παράδεισος της στο Ξυλόκαστρο

Στο πανέμορφο Ξυλόκαστρο και κυριολεκτικά πάνω στο...

Ήξερες ότι ο Θόδωρος Κατσαδράμης…

Ο Θόδωρος Κατσαδράμης γεννήθηκε στη Δόξα Αρκαδίας...

Έφυγε από τη ζωή ο Θόδωρος Κατσαδράμης

Δυστυχώς άλλη μία απώλεια για τον καλλιτεχνικό...
ΑρχικήHθοποιοίΣαμπάχ Σούλη

Σχετικές αναρτήσεις

Σαμπάχ Σούλη

- Advertisement -

Η Σούλη Σαμπάχ (Ανατολή στα αραβικά) που το πραγματικό της όνομα είναι Αναστασία Χριστοδούλου υπήρξε τραγουδίστρια και ηθοποιός, και ήταν σύζυγος του επίσης ηθοποιού Δημήτρη Νικολαΐδη.

 
Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια στις 16 Φεβρουαρίου 1932. Ο πατέρας της καταγόταν από το Πολέμι της Πάφου και η μητέρα της από τη Χίο.

Τη δεκαετία του 1960 ήρθε στην Αθήνα και άρχισε να τραγουδάει στο γνωστό κοσμικό κέντρο “Τζάκι”.
Έκανε την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία “Λατέρνα Φτώχεια και Φιλότιμο” μαζί με τους Βασίλη Αυλωνίτη, Μίμη Φωτόπουλοκαι Τζένη Καρέζη.

Έχει επίσης παίξει στην τηλεόραση και στο θέατρο σε σημαντικές παραστάσεις και επιθεωρήσεις.

Μένει στην Αθήνα.
Φιλμογραφία  

  • Λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο
    (1955) ….. μια απ’ τις τσιγγάνες
  • Η καφετζού
    (1956) ….. στο καμπαρέ
  • Δελησταύρου και υιός
    (1957)
  • Διακοπές στην Αίγινα
    (1958)
  • Η αυγή του θριάμβου
    (1960)
  • Ζήτω η τρέλλα
    (1962) …. τραγουδίσρια
  • Ο λουστράκος
    (1962) ….. Σουλή
  • Το τυχερό πανταλόνι
    (1963) ….. τσιγγάνα
  • Έξω φτώχεια και καλή καρδιά
    (1964) …. Ελένη Καρά
  • Αν έχεις τύχη
    (1964) ….. Πολυξένη
  • Η βίλλα των οργίων
    (1964) ….. Λουκία, γραμματέας
  • Η γέφυρα της ευτυχίας
    (1964)
  • Θα σε κάνω βασίλισσα
    (1964) …. Λίτσα, οικογενειακή φίλη
  • Οι προικοθήρες
    (1964) ….. Μαργαρίτα
  • Ο παπατρέχας
    (1966) …. Τερψιθέα Λαγού
  • Εικοσιτέσσερις ώρες ζωντοχήρα
    (1969) …. Άννα
  • Πάτερ γκομένιος
    (1982)
  • Ένα τρελό τρελό μούτρο
    (1986)
  • Αναρχικές καλόγριες
    (1986)
  • Καρέ του έρωτα
    (1986)
  • Τρεις άντρες στο κρεβάτι μου
    (1986)
  • Βασίλισσα της ρέγγας
    (1987)
  • Μια νύχτα στο τμήμα ηθών
    (1987)
  • Ο βιολιστής της φάπας
    (1989)
  • Ο χασοδίκης
    – Προσπαθώ αλλά τίποτα (1990) …. Ισμήνη
  • Σούλα έλα ξανά
    (2009) ….. Θέλξη Σκανδάμη

Ευχαριστούμε θερμά το  greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Στέλλα 1955-1956

Η ταινία, "Στέλλα" προβλήθηκε τη σαιζόν 1955-1956 και έκοψε 134.142 εισιτήρια. Ήρθε στην πρώτη θέση ανάμεσα σε 24 ταινίες. Αντλεί στοιχεία από την "Κάρμεν",...

Μινωτής Αλέξης

Κορυφαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης, με τεράστια συμβολή στην προαγωγή του νεοελληνικού θεάτρου. Ο Αλέξης Μινωτής γεννήθηκε στις 8 Αυγούστου του 1898 στα Χανιά της...

Μαλαίνα Ανουσάκη 1916-2000

Η Μαλαίνα Ανουσάκη ήταν ελληνίδα ηθοποιός. Γεννήθηκε το 1916 και πέθανε στις 02 Απριλίου του 2000. Έπαιξε και στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Η Ποριώτισσα, ηθοποιός Μαλαίνα Ανουσάκη – Χριστοπούλου,...

Τελευταίες αναρτήσεις