3.2 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΣαμπάχ Σούλη

Σχετικές αναρτήσεις

Σαμπάχ Σούλη

Η Σούλη Σαμπάχ (Ανατολή στα αραβικά) που το πραγματικό της όνομα είναι Αναστασία Χριστοδούλου υπήρξε τραγουδίστρια και ηθοποιός, και ήταν σύζυγος του επίσης ηθοποιού Δημήτρη Νικολαΐδη.

 
Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια στις 16 Φεβρουαρίου 1932. Ο πατέρας της καταγόταν από το Πολέμι της Πάφου και η μητέρα της από τη Χίο.

Τη δεκαετία του 1960 ήρθε στην Αθήνα και άρχισε να τραγουδάει στο γνωστό κοσμικό κέντρο “Τζάκι”.
Έκανε την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία “Λατέρνα Φτώχεια και Φιλότιμο” μαζί με τους Βασίλη Αυλωνίτη, Μίμη Φωτόπουλοκαι Τζένη Καρέζη.

Έχει επίσης παίξει στην τηλεόραση και στο θέατρο σε σημαντικές παραστάσεις και επιθεωρήσεις.

Μένει στην Αθήνα.
Φιλμογραφία  

  • Λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο
    (1955) ….. μια απ’ τις τσιγγάνες
  • Η καφετζού
    (1956) ….. στο καμπαρέ
  • Δελησταύρου και υιός
    (1957)
  • Διακοπές στην Αίγινα
    (1958)
  • Η αυγή του θριάμβου
    (1960)
  • Ζήτω η τρέλλα
    (1962) …. τραγουδίσρια
  • Ο λουστράκος
    (1962) ….. Σουλή
  • Το τυχερό πανταλόνι
    (1963) ….. τσιγγάνα
  • Έξω φτώχεια και καλή καρδιά
    (1964) …. Ελένη Καρά
  • Αν έχεις τύχη
    (1964) ….. Πολυξένη
  • Η βίλλα των οργίων
    (1964) ….. Λουκία, γραμματέας
  • Η γέφυρα της ευτυχίας
    (1964)
  • Θα σε κάνω βασίλισσα
    (1964) …. Λίτσα, οικογενειακή φίλη
  • Οι προικοθήρες
    (1964) ….. Μαργαρίτα
  • Ο παπατρέχας
    (1966) …. Τερψιθέα Λαγού
  • Εικοσιτέσσερις ώρες ζωντοχήρα
    (1969) …. Άννα
  • Πάτερ γκομένιος
    (1982)
  • Ένα τρελό τρελό μούτρο
    (1986)
  • Αναρχικές καλόγριες
    (1986)
  • Καρέ του έρωτα
    (1986)
  • Τρεις άντρες στο κρεβάτι μου
    (1986)
  • Βασίλισσα της ρέγγας
    (1987)
  • Μια νύχτα στο τμήμα ηθών
    (1987)
  • Ο βιολιστής της φάπας
    (1989)
  • Ο χασοδίκης
    – Προσπαθώ αλλά τίποτα (1990) …. Ισμήνη
  • Σούλα έλα ξανά
    (2009) ….. Θέλξη Σκανδάμη

Ευχαριστούμε θερμά το  greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΡώτα Μαρούλα
Επόμενο άρθροΦερνάντο Σάντσο 1916-1990

Σχετικές αναρτήσεις

Βασιλείου Μόνικα

Η Μόνικα Βασιλείου γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου του 1936 στην Μυτιλήνη όπου ο πατέρας της βρισκόταν ως πολιτικός εξόριστος από το Μεταξά.Ο πατέρας της...

Εν ονόματι του νόμου (1969-1970)

Η ταινία, "Εν ονόματι του νόμου" προβλήθηκε τη σαιζόν 1969-1970 και έκοψε 330.742 εισιτήρια. Ήρθε στην 16η θέση σε 99 ταινίες.-Η ταινία αποτελεί ένα...

Νέλλη Γκίνη 1949-

Η Νέλλη Γκίνη είναι Ελληνίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια. Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 5 Σεπτεμβρίου 1949 και εργάστηκε από πολύ νωρίς ως ηθοποιός σε παιδικές...

Τελευταίες αναρτήσεις