28.8 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΣαμπάχ Σούλη

Σχετικές αναρτήσεις

Σαμπάχ Σούλη

Η Σούλη Σαμπάχ (Ανατολή στα αραβικά) που το πραγματικό της όνομα είναι Αναστασία Χριστοδούλου υπήρξε τραγουδίστρια και ηθοποιός, και ήταν σύζυγος του επίσης ηθοποιού Δημήτρη Νικολαΐδη.

 
Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια στις 16 Φεβρουαρίου 1932. Ο πατέρας της καταγόταν από το Πολέμι της Πάφου και η μητέρα της από τη Χίο.

Τη δεκαετία του 1960 ήρθε στην Αθήνα και άρχισε να τραγουδάει στο γνωστό κοσμικό κέντρο “Τζάκι”.
Έκανε την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία “Λατέρνα Φτώχεια και Φιλότιμο” μαζί με τους Βασίλη Αυλωνίτη, Μίμη Φωτόπουλοκαι Τζένη Καρέζη.

Έχει επίσης παίξει στην τηλεόραση και στο θέατρο σε σημαντικές παραστάσεις και επιθεωρήσεις.

Μένει στην Αθήνα.
Φιλμογραφία  

  • Λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο
    (1955) ….. μια απ’ τις τσιγγάνες
  • Η καφετζού
    (1956) ….. στο καμπαρέ
  • Δελησταύρου και υιός
    (1957)
  • Διακοπές στην Αίγινα
    (1958)
  • Η αυγή του θριάμβου
    (1960)
  • Ζήτω η τρέλλα
    (1962) …. τραγουδίσρια
  • Ο λουστράκος
    (1962) ….. Σουλή
  • Το τυχερό πανταλόνι
    (1963) ….. τσιγγάνα
  • Έξω φτώχεια και καλή καρδιά
    (1964) …. Ελένη Καρά
  • Αν έχεις τύχη
    (1964) ….. Πολυξένη
  • Η βίλλα των οργίων
    (1964) ….. Λουκία, γραμματέας
  • Η γέφυρα της ευτυχίας
    (1964)
  • Θα σε κάνω βασίλισσα
    (1964) …. Λίτσα, οικογενειακή φίλη
  • Οι προικοθήρες
    (1964) ….. Μαργαρίτα
  • Ο παπατρέχας
    (1966) …. Τερψιθέα Λαγού
  • Εικοσιτέσσερις ώρες ζωντοχήρα
    (1969) …. Άννα
  • Πάτερ γκομένιος
    (1982)
  • Ένα τρελό τρελό μούτρο
    (1986)
  • Αναρχικές καλόγριες
    (1986)
  • Καρέ του έρωτα
    (1986)
  • Τρεις άντρες στο κρεβάτι μου
    (1986)
  • Βασίλισσα της ρέγγας
    (1987)
  • Μια νύχτα στο τμήμα ηθών
    (1987)
  • Ο βιολιστής της φάπας
    (1989)
  • Ο χασοδίκης
    – Προσπαθώ αλλά τίποτα (1990) …. Ισμήνη
  • Σούλα έλα ξανά
    (2009) ….. Θέλξη Σκανδάμη

Ευχαριστούμε θερμά το  greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΡουγγέρη Κάρμεν
Επόμενο άρθροΦερνάντο Σάντσο 1916-1990

Σχετικές αναρτήσεις

Νίτσα Τσαγανέα 1902-2002

Η Νίτσα Τσαγανέα ήταν Eλληνίδα ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου και αγωνίστρια της Εθνική αντίστασης.Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1902 και πέθανε στην Αθήνα, στις...

Φλωρεντής Άκης

Ο Άκης Φλωρεντής , ήταν Έλληνας ηθοποιός εβραϊκής καταγωγής.Γεννήθηκε στην Αθήνα ως Μπαρούχ Φλωρεντίν στις 6 Ιανουαρίου του  1955. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου,...

Παπαγιαννάκης Μανώλης

Ο Μανώλης Παπαγιαννάκης γεννήθηκε το 1943 στην Αθήνα και σπούδασε στη "Scuola di Cinema" του Μιλάνου το 1963.Πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή το 1965. Σταδιοδρόμησε στο ελαφρό...

Τελευταίες αναρτήσεις