Ένας μεγάλος έρωτας

Παραγωγής: Φίνος Φιλμ
Πρεμιέρα: 20 Απριλίου 1964
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Νίκος Καβουκίδης
Συγγραφέας: Βαγγέλης Γκούφας
Σεναρίο: Βαγγέλης Γκούφας

Αισθηματική
1964

Ηθοποιοί: Τζένη Καρέζη, Νίκος Κούρκουλος, Ξένια Καλογεροπούλου, Βέρα Κρούσκα, Άγγελος Αντωνόπουλος, Τζένη Ρουσσέα, Θόδωρος Έξαρχος, Βύρων Πάλλης, Τασσώ Καββαδία, Άγγελος Μαυρόπουλος, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Γιώτα Σοϊμοίρη, Μηνάς Χρηστίδης, Αλέκος Τζανετάκος, Περικλής Χριστοφορίδης, Γιώργος Λουκάκης, Γιώργος Γρηγορίου, Ιωάννα Καρρέρ, Ρούλα Κωστάρα, Κώστας Σκαρλής, Γιάννης Μαυρογένης, Λίνα Οικονομίδου

Περίληψη: Η Λένα ζει ευτυχισμένα με τον κατά πολύ μεγαλύτερο άντρα της, τον Νίκο Μαυρουδή και την κορούλα τους. Μια μέρα, δέχεται την επίσκεψη της ανιψιάς της Μάρως , η οποία είναι ερωτευμένη με τον ευσταλή πλέι μπόι Αλέξη Βαλσάμη και της ζητάει να τη βοηθήσει να μεταπείσουν τη μητέρα της Αθηνά, η οποία εναντιώνεται με κάθε τρόπο στον γάμο τους. Αλλά και ο Μαυρουδής δέχεται αντίστοιχα την επίσκεψη του Αλέξη, ο οποίος του ζητάει να τον βοηθήσει. Στη δεξίωση που δίνεται σπίτι τους, η Λένα γοητεύεται από τον Αλέξη, κι ο Αλέξης ερωτεύεται τη Λένα. Το δυνατό αίσθημα που γεννιέται ανάμεσά τους ωθεί τη Λένα στο να εγκαταλείψει την οικογένειά της και να ακολουθήσει τον εραστή της, προκαλώντας την οργή, τόσο της Αθηνάς όσο και της Μάρως.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1963-1964 και έκοψε 202.607 εισιτήρια. Ήρθε στην 25η θέση σε 92 ταινίες.
-Πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση του Άγγελου Αντωνόπουλου αλλά και της Δέσποινας Στυλιανοπούλου στο μικρό ρόλο της υπηρέτριας–έναν ρόλο που στο μέλλον θα την δοξάσει.
-Το έργο έχει έντονες επιρροές από την “Άννα Καρένινα” του Λέοντος Τολστόι.

Ελληνικός Κινηματογράφος Ένας μεγάλος έρωτας
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!

Similar Articles

Comments