Ο Μικές παντρεύεται

Παραγωγής: Φίνος Φιλμ
Πρεμιέρα: 30 Σεπτεμβρίου 1968
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Γιώργος Αρβανίτης
Συγγραφέας: Κώστας Πρετεντέρης
Σεναρίο: Κώστας Πρετεντέρης

Κωμωδία
1968

Ηθοποιοί: Γιάννης Βογιατζής (Μικές Παρδάλογου), Διονύσης Παπαγιαννόπουλος (Παναγιώτης Συναξαρίδης), Νίτσα Μαρούδα (Σίτσα Συναξαρίδου), Μαρία Φωκά (Παρδάλογλου, μητέρα Μικέ), Άννα Παϊτατζή (κα Συναξαρίδου), Περικλής Χριστοφορίδης (Περικλής Μπουλντόζας), Χρήστος Δοξαράς (ιδιοκτήτης της ΧΧΧ και ξερός), Κίμων Δημόπουλος (Σόλων), Χάρης Παναγιώτου (Λευτέρης Μπουλντόζας), Μαίρη Μεταξά (υπεύθυνη γραφείου συνοικεσίων), Άγγελος Μαυρόπουλος (κος Αθανασιάδης), Θόδωρος Ντόβας (πλασιέ βιβλίων), Μαίρη Τρικουράκη (Μαίρη), Έλλη Λοΐζου (Κατινάκι), Λίζα Κουντούρη, Κόκκα Στυλιανού, Αντώνης Παπαδόπουλος (γκαρσόνι), Νίκος Πασχαλίδης (θείος Σωκράτης), Γιάννης Πετράκης, Πέτρος Βούλγαρης, Χρήστος Χατζηγιάννης, Γιώργος Ρούσσης (χορευτής), Κώστας Πουλίτσας (χορευτής), Άινα Μάουερ (χορεύτρια)

Περίληψη: Ένας αφελής νέος, ο Μικές (Γιάννης Βογιατζής), προσπαθεί να λύσει το οικονομικό του πρόβλημα διά του γάμου με κάποια ευκατάστατη νύφη. Μετά από διάφορα προξενιά, του βρίσκουν μια εξίσου αφελή αλλά εύπορη κοπέλα (Νίτσα Μαρούδα) και το συνοικέσιο καταλήγει σε έρωτα. Όμως, μετά από απαίτηση του πατέρα της (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος), για να την παντρευτεί πρέπει πρώτα να βρει ο ίδιος δουλειά. Οι προσπάθειές του να αποκατασταθεί επαγγελματικά δεν επιτυγχάνουν και αποφασίζει να κλεφτεί με την αγαπημένη του. Ευτυχώς όμως ο πατέρας της θα ενδώσει και θα τους επιτρέψει να παντρευτούν.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1968-1969 και έκοψε 305.209 εισιτήρια. Ήρθε στην 22η θέση σε 108 ταινίες.
-Η ταινία βασίζεται στην ραδιοφωνική εκπομπή του Κώστα Πρετεντέρη “Το Ημερολόγιο ενός Θυρωρού”, στην οποία ο Γιάννης Βογιατζής δανείζει τη φωνή και την προσωπικότητά του στον χαζοχαρούμενο Μικέ, ο οποίος επαναλλαμβάνει τη γνωστή ατάκα “Σας χαιρέτησα; Δεν σας χαιρέτησα. Χαίρετε τι κάνετε, καλά, ευχαριστώ”.

Ελληνικός Κινηματογράφος Ο Μικές παντρεύεται
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΤελευταία αποστολή
Επόμενο άρθροΟ σκληρός άντρας

Similar Articles

Comments