Τα δολλάρια της Ασπασίας

Παραγωγής: Μάρθα Φιλμ
Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1967
Παραγωγός: Ξενοφών Φιλέρης
Φωτογραφία: Συράκος Δανάλης
Συγγραφέας: Ξενοφών Φιλέρης
Σεναρίο: Ξενοφών Φιλέρης

Κωμωδία
1967

Ηθοποιοί: Μίμης Φωτόπουλος, Νίκος Ρίζος, Δημήτρης Παππάς , Νικήτας Πλατής, Ελένη Ζαφειρίου, Στέφανος Στρατηγός, Νίκος Φέρμας, Λαυρέντης Διανέλλος, Χρήστος Τσαγανέας, Γιώργος Βελέντζας, Νάσος Κεδράκας, Κία Μπόζου, Κώστας Φλωράτος, Κώστας Παπαχρήστος, Πόπη Γιαμαρέλου, Μαίρη Γιαμαρέλου, Μάρθα Βούρτση (τραγούδι), Γιώργος Ζαμπέτας (τραγούδι)

Περίληψη: Ο Λαλάκης, ο Πέτρος και ο Γιώργος, είναι τρία ανεπρόκοπα αδέλφια, τα οποία για να επιβιώσουν και να σπουδάσουν τον μικρότερο αδελφό τους Λεωνίδα, που θέλει να γίνει δικηγόρος, κάνουν διάφορες δουλειές του ποδαριού. Ονειρεύονται να αποκτήσουν δικά τους καταστήματα: ο Λαλάκης θέλει καμπαρέ, ο Πέτρος κομμωτήριο κι ο Γιώργος καφενείο. Η τύχη δεν τους βοηθάει, και συχνά καταλήγουν στο αυτόφωρο ή πέφτουν θύματα άλλων κομπιναδόρων. Όμως η λύση έρχεται από μακριά, καθώς η αδελφή τους Ασπασία, που παντρεύτηκε έναν πλούσιο Αμερικανό και τον ακολούθησε στα ξένα, τους στέλνει τα χρήματα που χρειάζονται για να ανοίξουν τελικά ένα κομμωτήριο.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1967-1968 και έκοψε 13.069 εισιτήρια. Ήρθε στην 94η θέση σε 99 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Τα δολλάρια της Ασπασίας
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΗ αδελφή μου θέλει ξύλο
Επόμενο άρθροΟ τυχεράκιας

Similar Articles

Comments