19.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ελένη Προκοπίου: Ο επίγειος παράδεισος της στο Ξυλόκαστρο

Στο πανέμορφο Ξυλόκαστρο και κυριολεκτικά πάνω στο...

Ήξερες ότι ο Θόδωρος Κατσαδράμης…

Ο Θόδωρος Κατσαδράμης γεννήθηκε στη Δόξα Αρκαδίας...

Έφυγε από τη ζωή ο Θόδωρος Κατσαδράμης

Δυστυχώς άλλη μία απώλεια για τον καλλιτεχνικό...
Κατηγορία:

Η γυναίκα μου τρελλάθηκε 1966-1967

Πληροφορίες ταινίας

Έτος: 1966
Κυκλοφορία: 09 Δεκεμβρίου 1966
Διάρκεια: 90' Λεπτά
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Νικολαϊδης
Σενάριο: Νίκος Τσιφόρος
Συγγραφέας: Νίκος Τσιφόρος
Φωτογραφία: Νίκος Καβουκίδης
Μουσική συνθεση: Κώστας Καπνίσης
Εταιρία παραγωγης: Φίνος Φιλμ
Παραγωγός: ***
Τραγούδι: ***
Χορευτές: ***

Ηθοποιοί: Μαίρη Αρώνη, Λάμπρος Κωνσταντάρας , Γιάννης Βογιατζής , Ελένη Σταυροπούλου, Νίτσα Μαρούδα, Μέλπω Ζαρόκωστα, Μαρίκα Κρεββατά, Γιώργος Γαβριηλίδης, Άρης Μαλιαγρός, Μαρίνα Πεφάνη, Δημήτρης Νικολαϊδης, Δημήτρης Καλλιβωκάς (αφηγητής), Βύρων Σεραϊδάρης

Η ταινία, “Η γυναίκα μου τρελλάθηκε” προβλήθηκε τη σαιζόν 1966-1967 και έκοψε 266.764 εισιτήρια. Ήρθε στην 16η θέση σε 117 ταινίες.

-Η ταινία βασίζεται στο θεατρικό έργο του Νίκου Τσιφόρου και του Πολύβιου Βασιλειάδη, “Η Ρόζ Αμαρτία”.

-Μετά από την επιτυχία της σπουδαίας ηθοποιού Μαίρης Αρώνη ως “Πάστα Φλώρα” στην ταινία, “Μια Τρελλή Τρελλή Οικογένεια“, ο Φίνος αποφασίζει να την αξιοποιήσει πάλι, αυτή τη φορά σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η γυναίκα μου τρελλάθηκε 1966-1967
Σκηνή από την ταινία, “Η γυναίκα μου τρελλάθηκε”.

-Η ταινία, “Η γυναίκα μου τρελλάθηκε” αποτελεί τη μοναδική κινηματογραφική σκηνοθετική προσπάθεια του ηθοποιού Δημήτρη Νικολαϊδη, ο οποίος διέπρεπε ως σκηνοθέτης θεατρικών έργων.

-Η ταινία κυκλοφόρησε και σε μορφή ντιβιντί στις 22 Νοεμβρίου του 2005.

-Τα γυρίσματα στην πολυκατοικία όπου διαμένουν τα πρωταγωνιστικά ζευγάρια έγιναν στην οδό Πλουτάρχου, στο Κολωνάκι.

-Σε μια από τις χαρακτηριστικότερες σκηνές της ταινίας, “Η γυναίκα μου τρελλάθηκε” όταν αποκαλύπτεται ότι η Άννα προσποιούνταν την τρελή ξεγελώντας ακόμα και τον γιατρό, ο Μάνος λέει στον Γιώργο: “Τρεις ηλίθιους έχω γνωρίσει στη ζωή μου, εμένα, εσένα και τον Μίλερ!

Περίληψη της ταινίας, “Η γυναίκα μου τρελλάθηκε”

Η Άννα και ο Μάνος είναι παντρεμένοι εδώ και είκοσι χρόνια. Ο Μάνος (Λάμπρος Κωνσταντάρας) αγαπάει βέβαια τη γυναίκα του, (Μαίρη Αρώνη) αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να ξεσκάει κάπου κάπου στα καμπαρέ, παρέα με τον φίλο του Τέλη (Άρης Μαλιαγρός) και τη χαριτωμένη χορεύτρια Μπίλυ (Νίτσα Μαρούδα). Η Μπίλυ είναι επίσης πελάτισσα του φίλου του Γιώργου (Γιάννης Βογιατζής), ο οποίος είναι ψυχίατρος. Ο τελευταίος αγαπά μεν τη γυναίκα του Γιούλη (Μέλπω Ζαρόκωστα), αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να γλυκοκοιτάζει την Μπίλυ.

Κάποια μέρα, όμως, η Άννα επαναστατεί και παριστάνονει την τρελή –δηλώνει πως είναι αποφασισμένη να πληρώσει τον άνδρα της με το ίδιο νόμισμα. Ο Μάνος, θορυβημένος, απευθύνεται στον Γιώργο για ιατρική βοήθεια, ο οποίος προτείνει στον Μάνο να κάνει και ο ίδιος τον τρελό, για να διαπιστώσουν την αλήθεια. Μετά από μια ανταλλαγή παράνοιας ανάμεσα στο ζευγάρι, ο Γιώργος πείθεται για τη διαταραχή της Άννας, βασιζόμενος στη διάγνωσή του στα συγγράμματα του Γερμανού καθηγητή Μίλερ και λέει στον Μάνο να αρχίσει να φέρεται γλυκά στη γυναίκα του.

Μετά την αλλαγή συμπεριφοράς του Μάνου, η Άννα θορυβείται ακόμη περισσότερο. Αποφασίζει να κάνει τον άντρας της να ζηλέψει, ζητώντας βοήθεια από τον Τέλη (Άρης Μαλιαγρός), κοινό φίλο του ζευγαριού και σύντροφο του Μάνου στις μπερμπαντιές. Ο Μάνος γίνεται έξαλλος βρίσκοντας τον Τέλη στο σπίτι του να φλερτάρει τη γυναίκα του και τον διώχνει κακήν κακώς.

Στο μεταξύ, βγαίνει στην επιφάνεια η νέα κατάκτηση της Μπίλυς, που δεν είναι άλλη από τον Σπύρο Γιώργος Γαβριηλίδης, σύζυγο της Έλλης Μαρίκα Κρεβατά, που είναι ξεδέλφη της Άννας. Η Άννα αρπάζει την ευκαιρία για να ξεμπροστιάσει την Μπίλυ και στο τέλος καταφέρνει να κάνει την Έλλη να συγχωρήσει τον Σπύρο για τη στραβοτιμονιά του και να να τρομάξει για τα καλά τόσο τον Μάνο όσο και τον Γιώργο, συνετίζοντάς τους.

Στην ίδια κατηγορια

Κατηγορούμενος ο έρως 1961-1962

Η ταινία, "Κατηγορούμενος ο έρως" προβλήθηκε τη σαιζόν 1961-1962 και έκοψε 20.412 εισιτήρια. Ήρθε...

Ανάμεσα σε δύο γυναίκες 1967-1968

Η ταινία, "Ανάμεσα σε δύο γυναίκες" προβλήθηκε τη σαιζόν 1967-1968 και έκοψε 297.913...

Ένας τρελός γλεντζές 1969-1970

Η ταινία, "Ένας τρελός γλεντζές" προβλήθηκε τη σαιζόν 1969-1970 και έκοψε 228.988 εισιτήρια. Ήρθε...

Ο αστερισμός της παρθένου 1973-1974

Η ταινία, "Ο αστερισμός της παρθένου" προβλήθηκε την σαιζόν 1973-1974 και έκοψε 120.010 εισιτήρια....

Περισσότερα απο αυτη την κατηγορία