Ο Γεροδήμος

Παραγωγής: Ιωαννίδης Φιλμ
Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1962
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Βαγγέλης Καραμανίδης
Συγγραφέας: Νίκος Φώσκολος
Σεναρίο: Νίκος Φώσκολος

Βουκολική
1962

Ηθοποιοί: Ανδρέας Μπάρκουλης, Μαριάννα Κουράκου, Κώστας Κακκαβάς, Αλέκα Στρατηγού, Έφη Οικονόμου, Κώστας Μπαλαδήμας, Έλλη Ξανθάκη, Τάσος Γιαννόπουλος , Νίκος Ρίζος, Στέλλα Στρατηγού, Νίκος Λυκομήτρος, Γιώργος Οικονόμου , Γιώργος Ρώης, Κώστας Ντίνος, Δημήτρης Γούσης, Διονυσία Ρώη, Δημήτρης Καψοκέφαλος (τραγούδι)

Περίληψη: Ένας θαρραλέος νέος ο Κώστας Μαυρομιχάλης δέχεται να παντρευτεί τη Χάιδω, κόρη του πλούσιου κι αυταρχικού τσέλιγκα Δήμου Βλαχάβα, παρ’ όλο που είναι ερωτευμένος με την ψυχοκόρη του Χρυσαυγή. Τη Χρυσαυγή θέλει όμως και ο αδελφός της Χάιδως ο Αιακός, αλλ’ αυτή τον αποκρούει γιατί γνωρίζει ότι ο πραγματικός πατέρας της είναι ο γερο-Δήμος κι ο Αιακός αδελφός της. Το μυστικό της μένει θαμμένο. Το κρύβει απ’ όλους, ακόμα κι απ’ τη Χάιδω, παρ’ όλη τη σκληρότητα που δέχεται από μέρους της τελευταίας.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1962-1963 και έκοψε 17.575 εισιτήρια. Ήρθε στην 41η θέση σε 82 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Ο Γεροδήμος
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!

Similar Articles

Comments