27.6 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Άγνωστες πτυχές της ταινίας, Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται

Η ταινία, "Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται" προβλήθηκε τη...

Ήξερες ότι η Άννα Παναγιωτοπούλου…

Η Άννα Παναγιωτοπούλου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και...

Ποια ηθοποιός κάνει τις υψηλότερες τηλεθεάσεις με τις ταινίες της

Ο Χρήστος Κωνσταντίνου αποκαλύπτει ποια ηθοποιός της...
Κατηγορία:

Οι γαμπροί της Ευτυχίας 1962-1963

Πληροφορίες ταινίας

Έτος: 1962
Κυκλοφορία: 12 Νοεμβρίου 1962
Διάρκεια: 90' Λεπτά
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Σωκράτης Καψάσκης
Σενάριο: Πολύβιος Βασιλειάδης, Νίκος Τσιφόρος
Συγγραφέας: Νίκος Τσιφόρος
Φωτογραφία: Giovanni Varriano
Μουσική συνθεση: Χρήστος Μουραμπάς
Εταιρία παραγωγης: ***
Παραγωγός: Κλέαρχος Κονιτσιώτης
Τραγούδι: ***
Χορευτές: ***

Ηθοποιοί: Βασίλης Αυλωνίτης, Γεωργία Βασιλειάδου, Νίκος Ρίζος, Πόπη Λάζου, Έλσα Ρίζου, Κατερίνα Γιουλάκη, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Βαγγέλης Σάκαινας, Κώστας Μεντής, Έφη Μελά, Ζέτα Αποστόλου

Η ταινία, “Οι γαμπροί της Ευτυχίας” προβλήθηκε τη σαιζόν 1962-1963 και έκοψε 21.770 εισιτήρια. Ήρθε στην 33η θέση σε 82 ταινίες.

Οι γαμπροί της Ευτυχίας 1962-1963
Σκηνή από την ταινία, “Οι γαμπροί της Ευτυχίας”.

– Η ταινία, “Οι γαμπροί της Ευτυχίας” αποτέλεσε την 3η κινηματογραφική συνεργασία των ηθοποιών, Βασίλη Αυλωνίτη, Γεωργία Βασιλειάδου και Νίκου Ρίζου οι οποίοι εκείνη την περίοδο είχαν δημιουργήσει δικό τους θίασο, «σπάζοντας ταμεία» με τις θεατρικές εμφανίσεις τους.Ήταν η πλέον παραγωγική και επιτυχημένη περίοδος για το τρίο Βασιλειάδου-Αυλωνίτη-Ρίζου, μια περίοδος που κράτησε 10 και πλέον χρόνια, αφήνοντας παρακαταθήκη σπουδαίες ταινίες.

-Η συγκεκριμένη ταινία ωστόσο δεν αποτέλεσε εμπορική επιτυχία, αφού ήρθε 33η σε εισπράξεις ανάμεσα στις 82 ταινίες της σεζόν 1962-1963. Σίγουρα ο λόγος δεν ήταν τόσο η ποιότητά της – άφησε παρακαταθήκη δεκάδες εκπληκτικούς διαλόγους και ατάκες, που μέχρι σήμερα παραμένουν…εν ζωή – , όσο ο τρόπος προώθησής της. Γιατί σίγουρα ο μηχανισμός προώθησης ταινιών του Κονιτσιώτη δεν είχε καμία σχέση με τον αντίστοιχο του Φίνου

-Σπουδαίος στο ρόλο του συμφεροντολόγου υποψήφιου γαμπρού ο Γιώργος Τσιτσόπουλος, ο οποίος υπηρετεί τον συγκεκριμένο ρόλο διακριτικά, αλλά ουσιαστικά.

-Γεμάτη ατάκες που μέχρι σήμερα παραμένουν ζωντανές και αξεπέραστες είναι η ταινία, “Οι γαμπροί της Ευτυχίας‘.

Περίληψη της ταινίας, “Οι γαμπροί της Ευτυχίας”

Η ταινία, “Οι γαμπροί της Ευτυχίας” ξεκινά με τον Βαγγέλη να λέει στην ανιψιά του, Γιούλα, να κάνει ό,τι μπορεί ώστε να καλλωπίσει την Ευτυχία, την αδελφή του, γιατί της φέρνει γαμπρό. Η Γιούλα φωνάζει και τη μοδίστρα, και μαζί με την αρραβωνιαστικιά του Βαγγέλη, προσπαθούν να την πείσουν να γίνει μοντέρνα, γιατί έτσι όπως είναι δεν πρόκειται να βρει γαμπρό.

Η Ευτυχία συνεχίζει να αρνείται να εκμοντερνιστεί. Όταν φτάνει ο γαμπρός συστήνεται με τη Γιούλα και νομίζει ότι αυτή είναι η αδελφή του Βαγγέλη. Μετά βλέπει την αρραβωνιαστικιά του Βαγγέλη, και πάλι νομίζει ότι αυτή είναι η υποψήφια νύφη. Τέλος, βλέπει την Ευτυχία, απογοητεύεται και ζητά να φύγει για να πάρε λίγο αέρα.

Ωστόσο, στο σπίτι καταφτάνει ένας ακόμα επίδοξος γαμπρός της Ευτυχίας, που όμως συναντά τον Κλεομένη, που ήταν φίλοι, κι αντί αυτού, πάνε σε ένα καφενεδάκι. Εκεί ο Κούλης λέει στον Κλεομένη ότι η Ευτυχία κληρονομεί 120.000 λίρες. Κατά τ’ άλλα ο Κούλης φλέρταρε τόσο καιρό την αρραβωνιαστικιά του Βαγγέλη, ενώ ο Κλεομένης, μετά τα νέα της κληρονομιάς, αρχίζει να βλέπει με άλλο μάτι την Ευτυχία.

Αργότερα κανονίζουν να πάνε όλοι μαζί στην Ύδρα, που ήταν το αγαπημένο νησί της Ευτυχίας, καθώς εκεί είχε γνωρίσει τον πρώτο της έρωτα. Στο νησί ο Κλεομένης θα αναγγείλει ότι αγαπά τη Γιούλη και ότι αυτή θέλει να νυμφευθεί. Στο νησί είχε έρθει και ο Κούλής, ο οποίος αν και προηγουμένως ζητούσε την αδελφή του Βαγγέλη, αυτή τη φορά ήρθε να ζητήσει τη Γιούλα, νομίζοντας ότι αυτή είναι η αδελφή του Βαγγέλη.

Ο Τηλέμαχος συγκεντρώνει την οικογένεια και ανακοινώνει ότι θέλει να πάρει τη Γιούλα αντί της Ευτυχίας. Ακούγοντας τα άσχημα, γι αυτήν, νέα η Ευτυχία λιποθυμά. Έρχεται για να την συνεφέρει ο Χαρίλαος, ο φαρμακοποιός, ο οποίος αποδεικνύεται ότι ήταν η πρώτη της αγάπη, όμως όλοι φεύγουν, μετά τα τελευταία γεγονότα, ξαφνικά από το νησί.

Η ταινία τελειώνει στο σπίτι της οικογένειας, όπου η Ευτυχία αποκαλύπτει ότι θα πάει να κλειστεί σε μοναστήρι. Αργότερα, έρχεται ο Τηλέμαχος και της λέει να μην το κάνει, γιατί κληρονομεί 120.000 χιλιάδες λίρες. Και ενώ η Ευτυχία δίνει σε όλους την ευχή της και είναι έτοιμη να αναχωρήσει, στο άκουσμα της κληρονομιάς αλλάζει γνώμη και δεν θέλει πλέον να κλειστεί σε μοναστήρι.

Έπειτα φτάνει και ο Κούλης, συνεχίζοντας να ζητά την Ευτυχία. Όμως όταν βλέπει ποια είναι πραγματικά η Ευτυχία απογοητεύεται και αυτός. Τέλος, στο σπίτι φτάνει η κομμώτρια που είχε δεσμό με τον Κούλη, και του αποκαλύπτει ότι δεν είχε καταλάβει καλά, και τις λίρες τις κληρονομεί η Γιούλα και όχι η Ευτυχία.

Η Ευτυχία θλιμμένη πλέον θέλει να κλειστεί ξανά σε μοναστήρι, παράλληλα όμως καταφτάνει και ο Χαρίλαος και τη ζητά σε γάμο. Η ταινία τελειώνει με τον γάμο της Ευτυχίας και του Χαρίλαου.

Στην ίδια κατηγορια

Ο γόης 1969-1970

Η ταινία, "Ο γόης" προβλήθηκε τη σαιζόν 1969-1970 και έκοψε 356.864 εισιτήρια. Ήρθε στην...

Το κανόνι και τ’ αηδόνι 1968-1969

Η ταινία, "Το κανόνι και τ' αηδόνι" προβλήθηκε τη σαιζόν 1968-1969 και έκοψε 24.309...

Η λύκαινα 1950-1951

Η ταινία, "Η λύκαινα" προβλήθηκε τη σαιζόν 1950-1951 και έκοψε 57.664 εισιτήρια. Ήρθε στην...

Ζητείται ψεύτης 1960-1961

Η ταινία, "Ζητείται ψεύτης" προβλήθηκε τη σαιζόν 1960-1961 και έκοψε 69.451 εισιτήρια. Ήρθε στην...

Περισσότερα απο αυτη την κατηγορία