Ξύπνα Βασίλη

Παραγωγής: Φίνος Φιλμ
Πρεμιέρα: 13 Απριλίου 1969
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Νίκος Γαρδέλης
Συγγραφέας: Γιάννης Δαλιανίδης
Σεναρίο: Γιάννης Δαλιανίδης

Κωμωδία
1969

Ηθοποιοί: Γιώργος Κωνσταντίνου (Βασίλης Βασιλάκης), Έλενα Ναθαναήλ (Ντίνα), Αλέκος Αλεξανδράκης (Μάνος Αποστόλου), Γιώργος Μιχαλακόπουλος (Τιμολέων Φανφάρας), Τασσώ Καββαδία (κυρία Φαρλάκου), Ελένη Ζαφειρίου (Αντιγόνη Βασιλάκη), Γιούλη Σταμουλάκη, Άγγελος Μαυρόπουλος, Σωτήρης Τζεβελέκος, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Νάσος Κεδράκας, Περικλής Χριστοφορίδης, Χρήστος Δοξαράς, Εύα Φρυδάκη, Ανθή Γούναρη, Ερρίκος Κονταρίνης, Δημήτρης Κούκης, Κόκκα Στυλιανού, Λόλα Μαζαράκη

Περίληψη: Ο Βασίλης, ο οποίος αγοράζει συνέχεια λαχεία και διακατέχεται από συντηρητικές πολιτικές πεποιθήσεις, διαπληκτίζεται συνέχεια με τον αριστερό συνάδελφο του, Μάνο. Κάποια μέρα έρχονται στην Αθήνα η μητέρα του και η αδελφή του, Ντίνα, η οποία είναι επίσης αριστερή. Όταν η αδελφή του ερωτεύεται τον Μάνο και τον παντρεύεται , οι αντιρρήσεις του Βασίλη κορυφώνονται. Θα απολυθεί απο τη δουλειά του επειδή ζητά αύξηση και για πρώτη φορά αρνείται να αγοράσει ένα λαχείο, το οποίο αγοράζει ο Μάνος και κερδίζει μια περιουσία. Ο Βασίλης θα χάσει τα λογικά του και θα νοσηλευτεί σε κλινική. Παίρνοντας εξιτήριο, θα διαπιστώσει ότι το πλούσιο πλέον ζευγάρι, με τις άλλοτε αριστερές πεποιθήσεις, έχει μεταβληθεί σε αυτό που ακριβώς απεχθανόταν παλιά.
Παρασκήνιο: Μια ταινία με μεστή και εύστοχη κοινωνικοπολιτική σάτιρα, που πρωταγωνιστεί ο Γιώργος Κωνσταντίνου, σε μια από τις λίγες σχετικά εμφανίσεις του στον ελληνικό κινηματογράφο.
-Η Έλενα Ναθαναήλ επιστρέφει στην Finos Film μετά από πέντε χρόνια απουσίας.
-Την παράσταση στην ταινία κλέβει ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος, ως ψευτοποιητής Φανφάρας.
-Η ταινία αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου θεατρικού έργου του Δημήτρη Ψαθά, το οποίο είχε πρωτοπαίξει στο θέατρο ο Ντίνος Ηλιόπουλος.

Ελληνικός Κινηματογράφος Ξύπνα Βασίλη
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΩραία Αιγιώτισσα
Επόμενο άρθροΩς την τελευταία στιγμή

Similar Articles

Comments