Ωραία Αιγιώτισσα

Παραγωγής: Σπηλιώτης Φιλμ
Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1968
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Θανάσης Σπηλιώτης
Συγγραφέας: Γιάννης Β. Ιωαννίδης
Σεναρίο: Γιάννης Β. Ιωαννίδης

Βουκολική
1968

Ηθοποιοί: Βίρνα Νιαβή (Κρινιώ), Ερρίκος Μπριόλας (Βασίλης), Νίκος Αλεξίου (Δημήτρης), Ελένη Δακορώνια, Μήτσος Λυγίζος, Κώστας Μπαλαδήμας, Πόπη Δεληγιάννη, Νίκος Νεογένης, Δημήτρης Τζέλας, Φιλιώ Ροζάκη, Νίκος Σπυριδωνάκος, Νίκος Νεογένης, Τάκης Σαμπαζιώτης, Μανώλης Φραγκιαδάκης, Γιώργος Λιαράκος, Νέστορας Καμπίτσης, Ν. Μελέτης, Υβόννη (τραγούδι)

Περίληψη: Επιστρέφοντας στο Αίγιο, ο Βασίλης προσπαθεί να βρει την αγαπημένη του Κρινιώ. Κατά τύχη θα σώσει τον αδερφό της, όταν όμως φτάσει στο χωριό, θα μάθει έκπληκτος ότι η αγαπημένη του πρόκειται να παντρευτεί. Χωρίς να έχει εναλλακτική λύση, θα αποφασίσει να μείνει και να δουλέψει ως αγρότης, ελπίζοντας πως θα ξανακερδίσει την Κρινιώ.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1968-1969 και έκοψε 28.456 εισιτήρια. Ήρθε στην 91η θέση σε 108 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Ωραία Αιγιώτισσα
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΞύπνα κορόιδο
Επόμενο άρθροΞύπνα Βασίλη

Similar Articles

Comments