Στη μάχη της Κρήτης

Παραγωγής:
Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1970
Παραγωγός: Τζέιμς Πάρις
Φωτογραφία: Δημήτρης Παπακωνσταντής
Συγγραφέας: Σταμάτης Φιλιππούλης
Σεναρίο: Σταμάτης Φιλιππούλης

Πολεμική
1970

Ηθοποιοί: Fernando Sancho (Μανούσος Καλλέργης), Γιώργος Τζώρτζης , Στέφανος Στρατηγός, Γιώτα Σοϊμοίρη, Χρήστος Πολίτης, Γιώργος Σίσκος, Γιώργος Μοσχίδης, Γιάννης Κατράνης , Γιώργος Μπάρτης, Άννα Μαντζουράνη, Γιάννης Κανδήλας, Στράτος Παχής, Δημήτρης Μπισλάνης, Γρηγόρης Βαφιάς, Γιώργος Γρηγορίου, Ανδρέας Βεντουράτος, Δώρα Φύτιζα, Γιώργος Ζαϊφίδης, Γιάννης Νικολάου , Θέκλα Τσελεπή, Κώστας Αγαλιανός, Γιώργος Μιχαλάκης, Κώστας Πολίτης, Αντώνης Ζερβός, Γιάννης Λιάκος, Δημήτρης Κουκάκης, Γεράσιμος Μαρόλιας

Περίληψη: Ένας εύελπις αναλαμβάνει να οδηγήσει με ασφάλεια το ελληνικό απόθεμα χρυσού στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη, φυγαδεύοντάς το από τους Γερμανούς που προελαύνουν στην ηπειρωτική χώρα. Εκεί, με τη βοήθεια του πατέρα του, της αδελφής του και μιας νοσοκόμας του Ερυθρού Σταυρού, θα παραδώσουν το χρυσάφι σε ένα ελληνικό αντιτορπιλικό πλοίο.
Παρασκήνιο: Η ταινία είναι Ισπανικής, Ελληνικής και Ιταλικής παραγωγής και η γλώσσα αυτής, Ελληνική, Ισπανική, Αγγλική & Γερμανική. Προβλήθηκε τη σαιζόν 1970-1971 και έκοψε 435.165 εισιτήρια. Ήρθε στην 6η θέση σε 87 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Στη μάχη της Κρήτης
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΟ αχαϊρευτος
Επόμενο άρθροΟ αχτύπητος χτυπήθηκε

Similar Articles

Comments