16.9 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΣμόνος Αλέξης

Σχετικές αναρτήσεις

Σμόνος Αλέξης

Ο Αλέξης Σμόνος, γεννήθηκε στη Γουριά Μεσολογγίου το 1931. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη. Επίσης, ήταν απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών (φιλόλογος). Πολύ σημαντική ήταν η θεατρική του καριέρα, ως τα μέσα της δεκαετίας του 1980. Πέθανε το 1988.

Φιλμογραφία
Να ζη κανείς ή να μη ζη; (1966)
Ό,τι λάμπει είναι χρυσός (1966)
Παλικαράκια της παντρειάς (1963)
Η νύφη τό σκασε… (1962)
Του Κουτρούλη ο γάμος (1962) [Αρμάνδος Σολεμίος]

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Σπύρος Μπιμπίλας 1956-

Ο Σπύρος Μπιμπίλας γεννήθηκε στον Πειραιά στις 26 Ιανουαρίου 1956 και είναι Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και ηθοποιός φωνής. Ο...

Αργύρης Γιάννης

Ο Γιάννης Αργύρης ανήκει σε εκείνη την κατηγορία των ηθοποιών που τους θυμόμαστε σαν «δεύτερους» σε ρόλους, αλλά «πρώτους» σε ποιότητα και προσφορά. Γεννήθηκε στο...

Ληναίος Στέφανος

Ο Στέφανος Ληναίος (πραγματικό όνομα Διονύσιος Μυτιληναίος, γεννημένος στις 6 Αυγούστου 1928 στη Μεσσήνη Μεσσηνίας), είναι Έλληνας ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης και θεατρικός επιχειρηματίας, ενώ...

Τελευταίες αναρτήσεις