16.5 C
Athens

Σμόνος Αλέξης

Παρόμοια αρθρα

Ο Αλέξης Σμόνος, γεννήθηκε στη Γουριά Μεσολογγίου το 1931. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη. Επίσης, ήταν απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών (φιλόλογος). Πολύ σημαντική ήταν η θεατρική του καριέρα, ως τα μέσα της δεκαετίας του 1980. Πέθανε το 1988.

Φιλμογραφία
Να ζη κανείς ή να μη ζη; (1966)
Ό,τι λάμπει είναι χρυσός (1966)
Παλικαράκια της παντρειάς (1963)
Η νύφη τό σκασε… (1962)
Του Κουτρούλη ο γάμος (1962) [Αρμάνδος Σολεμίος]

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθροΣκούρα Δάφνη
Επόμενο άρθροΣοφιανός Φίλιππος

Περισσότερα άρθρα

Σε αυτη κατηγορία

Τσιάνος Κώστας

Γεννήθηκε στην Λάρισα το 1942. Mαθήτευσε κοντά στο μεγάλο σκηνοθέτη και δάσκαλο Δημήτρη Ροντήρη.Παράλληλα συνεργάστηκε για δέκα χρόνια με την Δώρα Στράτου για να...

Δήμου Γιώργος

Γιώργος Δήμου Ο Γιώργος Δήμου (ή Δήμος όπως είναι εγγεγραμένος στο Σ.Ε.Η.) γεννήθηκε το 1909 στο χωριό Νεράιδα Αγράφων Ευρυτανίας.Σπούδασε στην Επαγγελματική Σχολή Θεάτρου και...

Βασιλειάδου Γεωργία

Κωμική ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, που χάρισε άφθονα το γέλιο στο κοινό.Η Γεωργία Βασιλειάδου (Αθανασίου το πατρικό της) γεννήθηκε στην Αθήνα την...

Τελευταία άρθρα