Κοκκίνου Νικόλ

on

Η Νικόλ (Νικολέττα) Κοκκίνου γεννήθηκε το 1943 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Πέλου Κατσέλη, καθώς επίσης χορό στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ και μουσικό θέατρο στη Σχολή Θεοφανίδη. Σύζυγος του ηθοποιού Κωστή Μαλκότση και μητέρα των ηθοποιών Ερμή και Λαέρτη Μαλκότση. Από το 1994 έως το 2003 συμμετείχε σε 10 παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο.
Φιλμογραφία
Καταιγίδα (1965)
Ο τετραπέρατος (1966)
Οι στιγματισμένοι (1966)
Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του (1969) [Φλώρα]
Ο θαυματοποιός (1969)
Η παριζιάνα (1969)
Η οργή του αδικημένου (1969)
Ο μπλοφατζής (1969)
Το ανθρωπάκι (1969)[Λέττα, χορεύτρια]
Μαριχουάνα stop! (1971) [Μαρία]
Μια ελληνίδα στο χαρέμι (1971)
Ο κατεργάρης (1971) [φίλη Εύας]
Κατάχρησις εξουσίας (1971)
Το κοροϊδάκι της πριγκηπέσσας (1971)
Ο μάγκας με το τρίκυκλο (1972) [Μαρία]
20 γυναίκες κι’ εγώ! (1973)
Τελευταίος διάλογος (1982)
Το αίμα των αγαλμάτων (1982)
Καμικάζι αγάπη μου (1983)
Ένα κορίτσι και πολύ… αντράκι (1986) [Ασπασία]
Ένα τρελλό τρελλό μούτρο (1986) [Γιούλα]
Η μεγάλη απόφραξη (Το σκατόμουτρο) (1988)
Πέρα από τη λίμνη (2006) [Σαββούλα]
Alter ego (2007) [(μητέρα Φιλίππου)]
Απ’ τα κόκαλα βγαλμένα (2011)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΚαφετζόπουλος Αντώνης
Επόμενο άρθροΚομνηνός Λάκης
Ελληνικός Κινηματογράφος Κοκκίνου Νικόλ
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
58,600ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,138ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Ευαγγελίδης Γιάννης Κοκκίνου Νικόλ

Ευαγγελίδης Γιάννης

Ο Γιάννης Ευαγγελίδης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 4 Αυγούστου 1936, στο Δήμο Βύρωνα, και τελείωσε το ΙΓ΄ Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών. Σπούδασε θέατρο στη Δραματική Σχολή...
Λυγίζος Μήτσος Κοκκίνου Νικόλ

Λυγίζος Μήτσος

Ιασωνίδου Άννα Κοκκίνου Νικόλ

Ιασωνίδου Άννα

Ζήλεια Άντζελα Κοκκίνου Νικόλ

Ζήλεια Άντζελα