14.3 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΝικόλ Κοκκίνου 1943-

Σχετικές αναρτήσεις

Νικόλ Κοκκίνου 1943-

Η Νικόλ Κοκκίνου γεννήθηκε το 1943 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Πέλου Κατσέλη, καθώς επίσης χορό στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ και μουσικό θέατρο στη Σχολή Θεοφανίδη.

Εκτός από ηθοποιός, όμως, ηΝικόλ Κοκκίνου ήταν και δασκάλα χορού, κάτι που της φάνηκε ιδιαίτερα χρήσιμο όταν σταμάτησε να παίζει.

Νικόλ Κοκκίνου
ΗΝικόλ Κοκκίνου με το Διονύση Παπαγιαννόπουλο στη ταινία, “Ο μάγκας με το τρίκυκλο”.

Σύζυγος του ηθοποιού Κωστή Μαλκότση και μητέρα του ηθοποιού Λαέρτη Μαλκότση, αλλά και του Ερμή Μαλκότση, ενός από τους πιο επιτυχημένους χορογράφους, ο οποίος δούλεψε και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Από το 1994 έως το 2003 συμμετείχε σε 10 παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο.

ΗΝικόλ Κοκκίνου μένει στο κέντρο, στο Μεταξουργείο, και έχει έντονη δράση στην περιοχή.

Αν και έχει παίξει σε αρκετές ταινίες, εδώ και χρόνια ηΝικόλ Κοκκίνου αρνείται να τις παρακολουθήσει.

«Τις παλιές ταινίες δεν τις βλέπω, γιατί δεν μπορώ να αντικρίζω τον Χρόνη Εξαρχάκο και τον Βαγγέλη Σειληνό, με τους οποίους κάναμε πάρα πολλή παρέα και πηγαίναμε μετά τη δουλειά και τρώγαμε. Εχασα τα φιλαράκια μου, έχασα κάτι από τη γενιά μου και τώρα που έφτασα στα 70 βλέπω ότι είμαστε λίγοι πια, κι αυτό το πράγμα με τρομοκρατεί.

Για τον Γιάννη Δαλιανίδη και τον Γιάννη Φλερύ, έχει πει: «Ο Φλερύ ήταν ο πατέρας, φίλος, δάσκαλός μου, εκείνος με έκανε χορογράφο, ήταν το μεγάλο μου “σχολείο”», ενώ αναφέρεται και στο πόσο αυστηρός ήταν ο Γιάννης Δαλιανίδης στα γυρίσματα.

«Δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του, αλλά μετά τη δουλειά μάς κανάκευε όλους. Ηταν αυστηρός όχι μόνο με τους ηθοποιούς, με όλους. Δεν μας τυραννούσε ποτέ, δεν μας παίδεψε ποτέ και μόλις τελειώναμε τα γυρίσματα μας έκανε τραπέζι, γέλαγε, μας πείραζε» λέει.

Εκείνη δεν ασχολήθηκε ποτέ με τα κουτσομπολιά των καμαρινιών, δούλευε και γύριζε σπίτι της. «Δεν ήμουν ούτε μίζερη ούτε κουτσομπόλα, έκανα τη δουλειά μου και περνούσα καλά. Οταν γέννησα τα παιδιά ταλαιπωρήθηκα λίγο παραπάνω, αλλά ήταν και ό,τι πιο ωραίο έχω κάνει στη ζωή μου. Ολα τ’ άλλα ήταν απλώς επάγγελμα που μου επέτρεπε να ζω καλά».

Στα παρασκήνια, πάντως ηΝικόλ Κοκκίνου είχε άλλα φιλαράκια. «Ημουν deksiaφίλη με το συνεργείο πιο πολύ. Ημουν το κορίτσι τους. Κάθε φορά που έμπαινα μέσα έλεγα “Καλημέρα, αγόρια μου” και οι τεχνικοί απαντούσαν “Το κορίτσι μας” και μου άρεσε που έκανα παρέα μαζί τους».

Νικόλ Κοκκίνου: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1956Αρπαγή της Περσεφόνης
1965Καταιγίδα
1966Ο τετραπέρατος
1966Οι στιγματισμένοι
1969Η οργή του αδικημένου
1969Η παριζιάνα
1969Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του
1969Ο θαυματοποιός
1969Ο μπλοφατζής
1969Το ανθρωπάκι
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1971Κατάχρησις εξουσίας
1971Μαριχουάνα στοπ
1971Μια Ελληνίδα στο χαρέμι
1971Ο κατεργάρης
1972Ο μάγκας με το τρίκυκλο
1972Το κοροϊδάκι της πριγκηπέσσας
197320 Γυναίκες κι’ εγώ
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1982Ο τελευταίος διάλογος
1982Το αίμα των αγαλμάτων
1983Καμικάζι αγάπη μου
1986Ένα κορίτσι και πολύαντράκι
1986Ένα τρελλό τρελλό μούτρο
1986Μαντάμ Ορτάνς
1987Ένα Αστέρι Γεννιέται με Καισαρική
1987Ένα καμπαρέ είναι η ζωή
1987Η φλόγα
1987Ροκ πάνθηρ
1987Σερ Αντρίκος και…
1988Η μεγάλη απόφραξη
1989Ένας τίμιος απατεώνας
2006Πέρα Από τη Λίμνη
2011Απ’ τα κόκαλα βγαλμένα
2014Στα καλά καθούμενα
ΈτοςΤίτλος σειράς
1985|1985Τα λιονταράκια του κυρ Ηλία
1990|1990Ένα αστέρι γεννιέται
1990|1990Το Ρετιρέ
1991|1991Μια Απίθανη Γιαγιά
1992|1992Οι Μικρομεσαίοι
1994|1994Αραχτοί και λάιτ
1994|1994Τμήμα ηθών: Σύντομη συνάντηση
1995|1995Τολμηρές ιστορίες: Ο τελευταίος Καστράτο
1996|1996Βαμμένος ήλιος
1996|1996Εκείνες & Εγώ (1996)
1996|1996Ο ιός του πατέρα
1997|1997Μια νύχτα σαν κι αυτή: Πανσέληνος
2004|2004Τα παιδιά της Νιόβης
2007|2007Ιστορίες μυστηρίου: Κατάρα
2014|2014Το Σόι σου
2019|2019Κρατάς μυστικό;

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΚαφετζόπουλος Αντώνης
Επόμενο άρθροΚομνηνός Λάκης

Σχετικές αναρτήσεις

Καλέση Ισμήνη

Η Ισμήνη Καλέση (Ισμήνη Καλεσοπούλου) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957.Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Δραματική Σχολή Αθηνών...

Γεωργίου Ντέπυ

Η Ντέπυ Γεωργίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1938 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Μακεδονικού Ωδείου.Ίδρυσε για λογαριασμό του δήμου Καλλιθέας Παιδικό Θέατρο Νέων, που...

Στέλλα Γκρέκα 1922-

Η Στέλλα Γκρέκα υπήρξε για ένα μικρό διάστημα η αγαπημένη τραγουδίστρια των Αστικών κέντρων και η απόλυτη ερμηνεύτρια των ελαφρών τραγουδιών.Με την απολυτότητα που...

Τελευταίες αναρτήσεις