Βασιλάκου Κατερίνα

on

Η Κατερίνα Βασιλάκου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και γεννήθηκε στην Aιδηψό το 1941.

Ήταν σύζυγος του επίσης ηθοποιού Θανάση Μυλωνά .

Σπούδασε στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Ήταν ηθοποιός κυρίως του θεάτρου και συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους πάντα σε προσεγμένο ρεπερτόριο.

Έκανε αξιόλογες εμφανίσεις στην τηλεόραση, σε σήριαλ και σε μεταφορές θεατρικών έργων ενώ ασχολήθηκε και με το ραδιόφωνο.

Έπαιξε σε 51 ταινίες του κινηματογράφου, με σημαντική ερμηνεία της στην ταινία ”Της μιας δραχμής τα γιασεμιά” πλάϊ στον Ορέστη Μακρή.

Το όνομά της δόθηκε σε θέατρο.

Πέθανε στις 4 Ιουλίου του 2001 σε ηλικία 60 ετών από ένα σπάνιο μύκητα και κηδεύτηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Φιλμογραφία

Οι άνδρες ξέρουν ν’ αγαπούν (1971) [Άννα Λεονή]
Γύρω μας Γκρεμίστηκαν όλα (1970)
Ένας άνδρας με συνείδηση (1969) [Μαίρη Ελευθερίου]
Αδούλωτη Ράτσα (1969)
Η κραυγή μιας αθώας (1969) [Άννα Παπαδήμα]
Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (1969) [Μαρία]
Η σφραγίδα του Θεού (1969) [Μαρίνα]
Φτωχογειτονιά αγάπη μου (1969) [Χριστίνα]
Αργυρώ Η Προδομένη Τσελιγκοπούλα (1968) [Αργυρώ]
Ας με Κρίνουν οι Γυναίκες (1968) [Λάουρα]
Εκείνοι που ξέρουν ν’ αγαπούν (1968)
Τα ψίχουλα του κόσμου (1968) [Αγνή]
Αδικη Κατάρα (1967) [Άννα]
Δάκρυα Οργής (1967) [Βέρα Λαμπίρη]
Κλεμένη αγάπη (1966) [Μαρία]
Μεγάλη μου Αγάπη (1966) [Μαρία]
Δεν Πουλάω την Καρδιά μου (1966)
Ο ζεστός Μήνας Αύγουστος (1966)
Δύσκολοι δρόμοι (1965) [Μαρία]
Ολα, Και τη Ζωή μου ακόμα (1963)
Η Ελληνίδα και ο Ερωτας (1962) [Άννα]
Τα Σκαλοπάτια της Ζωής (1962) [Λίζα Βεργή]
Το Κοριτσι του Λοχου (1962) [Κάτια]
Της μιας δραχμής τα γιασεμιά (1960) [Άννα Μαρία / Γιασεμί]
Ευχαριστούμε θερμά το  greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΒασδέκη Βέρα
Επόμενο άρθροΒασταρδής Νίκος
Ελληνικός Κινηματογράφος Βασιλάκου Κατερίνα
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
58,289ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,965ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Χρονοπούλου Μαίρη Βασιλάκου Κατερίνα

Χρονοπούλου Μαίρη

Η Μαίρη Χρονοπούλου είναι Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης . Είναι μία από...
Σακκά Λίνα Βασιλάκου Κατερίνα

Σακκά Λίνα

Συριώτης Θεόδωρος Βασιλάκου Κατερίνα

Συριώτης Θεόδωρος

elena nathanail Βασιλάκου Κατερίνα

Ναθαναήλ Έλενα