25.6 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΣάσα Καστούρα 1940-2014

Σχετικές αναρτήσεις

Σάσα Καστούρα 1940-2014

Η Σάσα Καστούρα (Αναστασία Καστούρα) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 08 Οκτωβρίου 1940 και ήταν Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Πρωτοεμφανίσθηκε στο θέατρο το 1962 με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο έργο του Άγγελου Σικελιανού «Σίβυλλα» σε σκηνοθεσία Σωκράτη Καραντινού και ολοκλήρωσε τη συνεργασία της με το ΚΒΘΕ το 1999 με το έργο του Ηλία Καπετανάκη, «Ο γενικός γραμματεύς» σε σκηνοθεσία Έρσης Βασιλικιώτη.

Γνωστή στο ευρύ κοινό έγινε από τη συμμετοχή της στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά του Κώστα Πρετεντέρη, «Η Γειτονιά μας» (1972-1976). Εμφανιζόταν στο ρόλο της Σάσας, μιας κομμώτριας, που ήταν μνηστή του βασικού πρωταγωνιστή, του Μάκη του καφετζή (Μάκης Δεμίρης).

Εμφανίστηκε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, με πιο χαρακτηριστικούς ρόλους στις κωμωδίες: «Διπλοπεννιές» (1966), «Καλώς ήλθε το δολάριο» (1967) και «Οι μνηστήρες της Πηνελόπης» (1968). Τελευταία της εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη, το 2000, στην κωμωδία του Μάρκου Χολέβα «E-Mail». Η Σάσα Καστούρα ήταν μέλος του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτής του κόμματος στην Α’ Θεσσαλονίκης, στις εκλογικές αναμετρήσεις του 1993 και του 1996.

Έφυγε από τη ζωή στις 17 Ιουνίου 2014, σε ηλικία 73 ετών σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια, μετά από ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο. Η κηδεία της έγινε στις 18 Ιουνίου 2014, στη Θεσσαλονίκη. Ήταν παντρεμένη με τον σκηνοθέτη και διευθυντή φωτογραφίας Παύλο Φιλίππου.

Σάσα Καστούρα: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1964Ενωμένοι στη ζωή και στο θάνατο 
1965Η Εύα δεν αμάρτησε 
1966Διπλοπεννιές 
1966Ο πόνος του μπεκρή 
1966Σύντομο διάλειμμα 
1966Φίφης ο ακτύπητος 
1967Ένας απένταρος λεφτάς 
1967Η κοροϊδάρα 
1967Καλώς ήλθε το δολλάριο 
1967Πατέρα κάτσε φρόνιμα 
1967Τρελλός παλαβός και Βέγγος 
1968Αθήνα, η κλοπή της οδού Σταδίου 
1968Ο τσαχπίνης 
1968Οι μνηστήρες της Πηνελόπης 
1969Γιατί με πρόδωσες 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1970Γιακουμής, μια ρωμέικη καρδιά 
1970Ζητούνται γαμπροί με προίκα 
1970Η τύχη μου τρελλάθηκε… 
1970Ο μεγάλος ένοχος 
1970Ο ξεροκέφαλος 
1971Η ζαβολιάρα 
1972Οι απάνθρωποι 
1972Οι εκβιασταί 
1987Νάτος! Γάτος! και Βαρβάτος!! 
1987Ο νονός 
1987Φάτε πιάτα άδεια 
1988Γραφείο συνοικεσίων “Ο Έρως” 
1989Γκρηκ Αμέρικαν 
1989Η φεμινίστρια 
1989Το χρέος του μπάτσου 
1990Ο Αλεπούς 
1990Ο χασοδίκης 
1999Το κυνήγι του λαγού 
2000E-mail 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1971|1971Παιχνιδίσματα ΥΕΝΕΔ
1972|1972Η Γειτονιά μας ΥΕΝΕΔ
1976|1976Το Ταξίδι ΥΕΝΕΔ
1977|1977Εύθυμες ιστορίες: Το πείσμα ΕΡΤ
1981|1981Η Κραυγή των Λύκων ΥΕΝΕΔ
1982|1982Αυλές και ρετιρέ ΥΕΝΕΔ
1982|1982Ορκιστείτε παρακαλώ ΥΕΝΕΔ
1984|1984Τοπική εφημερίδα: Πήρε φωτιά μια καρδιά ΕΡΤ2
1994|1994Οι Δικηγόροι της Αθήνας Star
2000|2000Ο τέλειος άντρας Star
2001|2001Κάτω Από την Ακρόπολη Alpha
2002|2002Οι Στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη ΑΝΤ1
2003|2003Οίκος αντοχής Alpha
2004|2004Η απλή μέθοδος των τριών Mega

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΚαρλάτου Όλγα
Επόμενο άρθροΒασιλάκου Κατερίνα

Σχετικές αναρτήσεις

Αλιμπέρτη Σοφία

Η Σοφία Αλιμπέρτη (κατά κόσμον Σοφία Παρλαμά) είναι Ελληνίδα ηθοποιός και τηλεπαρουσιάστρια. Γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 3 Μαρτίου 1963 αλλά σύντομα μετακόμισε στην...

Χριστίνα Καλογερίκου 1885-1968

Η Χριστίνα Καλογερίκου γεννήθηκε το 1885 από γονείς ηθοποιούς, τον Παντελή και την Ελπινίκη Ρούσσου. Η Χριστίνα Καλογερίκου παντρεύτηκε τρεις φορές. Η πρώτη ήταν με...

Καίτη Βερώνη 1912-1999

Η Καίτη Βερώνη γεννήθηκε το 1912. Ξεκίνησε την καριέρα της ως παιδί θαύμα μαζί με τη μεγαλύτερη κατά δυο χρόνια αδελφή της Σοφία Βερώνη....

Τελευταίες αναρτήσεις