7.5 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΚλαίρη Δεληγιάννη

Σχετικές αναρτήσεις

Κλαίρη Δεληγιάννη

Η Κλαίρη Δεληγιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Πέλου Κατσέλη, στη Σχολή Χορού Αλίκης Παπαρρίζου και Φωνητική.

Πρωτοεμφανίστηκε στο “Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο”. Συνεργάστηκε με διάφορους θιάσους και το 1964 μεταπήδησε στο μουσικό θέατρο του Εθνικού Κήπου και κατόπιν στο “Βέμπο”.

Κλαίρη Δεληγιάννη: Φιλμογραφία

Το φιντανάκι (1955) [Αθηνά]
Η αρπαγή της Περσεφόνης (1956) [Φρόσω]
Ο πειρασμός (1957)[Αμαλία]
Ο Γιάννος κι η Παγώνα (1959) [Κρουστάλλω]
Δυο χιλιάδες ναύτες και ένα κορίτσι (1960)
Οι αετονύχηδες / Μη βαράτε όλοι μαζί (1962) [Αννούλα]
7 μέρες ψέματα (1963)
Σκάνδαλα στο νησί του έρωτα (1963) [Λουκία Μαγκάλας]
Τρελλοί πολυτελείας (1963)
Οι προικοθήρες (1964) [Τζούλια]
Παιδί μου δεν αμάρτησα (1964)
Ο ανήφορος (1964) [Κατερίνα]
Η ζωή μου ανήκει σε σένα (1965)
Άγιος Νεκτάριος ο προστάτης των φτωχών (1969)[Ελένη]

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Νάνα Παπαδάκη

Η Νάνα Παπαδάκη είναι Ελληνίδα ηθοποιός. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Στο πρώτο έτος των σπουδών της επιλέχθηκε από τον Γιώργο...

Ελισάβετ Κωνσταντινίδου 1958-

Η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα και είναι ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Έχει εμφανιστεί σε πολλές θεατρικές παραστάσεις από...

Τούλα Δράκου 1912-

Η Τούλα Δράκου-Σαραντοπούλου (Γεωργίου) γεννήθηκε το 1912 και το 1929 ήδη φοιτούσε στο Ωδείο. Εμφανίστηκε νωρίς στο μουσικό θέατρο και την «πρόζα» (μέλος του ΣΕΗ...

Τελευταίες αναρτήσεις