1.8 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΔεληγιάννη Κλαίρη

Σχετικές αναρτήσεις

Δεληγιάννη Κλαίρη

Κλαίρη Δεληγιάννη
Η Κλαίρη Δεληγιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Πέλου Κατσέλη, στη Σχολή Χορού Αλίκης Παπαρρίζου και Φωνητική.

Πρωτοεμφανίστηκε στο “Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο”.

Συνεργάστηκε με διάφορους θιάσους και το 1964 μεταπήδησε στο μουσικό θέατρο του Εθνικού Κήπου και κατόπιν στο “Βέμπο”.
Φιλμογραφία
Το φιντανάκι (1955) [Αθηνά]
Η αρπαγή της Περσεφόνης (1956) [Φρόσω]
Ο πειρασμός (1957)[Αμαλία]
Ο Γιάννος κι η Παγώνα (1959) [Κρουστάλλω]
Δυο χιλιάδες ναύτες και ένα κορίτσι (1960)
Οι αετονύχηδες / Μη βαράτε όλοι μαζί (1962) [Αννούλα]
7 μέρες ψέματα (1963)
Σκάνδαλα στο νησί του έρωτα (1963) [Λουκία Μαγκάλας]
Τρελλοί πολυτελείας (1963)
Οι προικοθήρες (1964) [Τζούλια]
Παιδί μου δεν αμάρτησα (1964)
Ο ανήφορος (1964) [Κατερίνα]
Η ζωή μου ανήκει σε σένα (1965)
Άγιος Νεκτάριος ο προστάτης των φτωχών (1969)[Ελένη]

Προηγούμενο άρθροΔεκαβάλας Γιώργος
Επόμενο άρθροΔεληκατερίνης Σωτήρης

Σχετικές αναρτήσεις

Uranya 2006-2007

Η ταινία, "Uranya" είναι μια ελληνοϊταλική συμπαραγωγή, του 2006 στην οποία συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου η Φίνος Φιλμ....

Γαλανός Νίκος

Ο Νίκος Γαλανός γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Δεκεμβρίου 1945(πραγματικό όνομα, Νίκος Σουπιωνάς). Σπούδασε δραματική τέχνη στη Σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο, με...

Στέλλα Γκρέκα 1922-

Η Στέλλα Γκρέκα υπήρξε για ένα μικρό διάστημα η αγαπημένη τραγουδίστρια των Αστικών κέντρων και η απόλυτη ερμηνεύτρια των ελαφρών τραγουδιών.Με την απολυτότητα που...

Τελευταίες αναρτήσεις