Προηγούμενο άρθροΔεκαβάλας Γιώργος
Επόμενο άρθροΔεληκατερίνης Σωτήρης

Δεληγιάννη Κλαίρη

Κλαίρη Δεληγιάννη
Η Κλαίρη Δεληγιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Πέλου Κατσέλη, στη Σχολή Χορού Αλίκης Παπαρρίζου και Φωνητική.

Πρωτοεμφανίστηκε στο “Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο”.

Συνεργάστηκε με διάφορους θιάσους και το 1964 μεταπήδησε στο μουσικό θέατρο του Εθνικού Κήπου και κατόπιν στο “Βέμπο”.
Φιλμογραφία
Το φιντανάκι (1955) [Αθηνά]
Η αρπαγή της Περσεφόνης (1956) [Φρόσω]
Ο πειρασμός (1957)[Αμαλία]
Ο Γιάννος κι η Παγώνα (1959) [Κρουστάλλω]
Δυο χιλιάδες ναύτες και ένα κορίτσι (1960)
Οι αετονύχηδες / Μη βαράτε όλοι μαζί (1962) [Αννούλα]
7 μέρες ψέματα (1963)
Σκάνδαλα στο νησί του έρωτα (1963) [Λουκία Μαγκάλας]
Τρελλοί πολυτελείας (1963)
Οι προικοθήρες (1964) [Τζούλια]
Παιδί μου δεν αμάρτησα (1964)
Ο ανήφορος (1964) [Κατερίνα]
Η ζωή μου ανήκει σε σένα (1965)
Άγιος Νεκτάριος ο προστάτης των φτωχών (1969)[Ελένη]

Τυχαία Αρθρα

Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 657ο

Τις ερωτήσεις επιμελήθηκε o δημοσιογράφος, Χρήστος Κωνσταντίνου.Facebook: Xristos KonstantinouInstagram: xristoskp Για περισσότερα κουίζ πατήστε εδώ. Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 657ο

Οι άσσοι του γηπέδου

Η ταινία, "Οι άσσοι του γηπέδου" προβλήθηκε την σαιζόν 1955-1956 και έκοψε 19.726 εισιτήρια. Ήρθε στην 16η θέση σε 24 ταινίες. Η πρώτη ταινία...

Γιάννης Φλερύ

O Γιάννης Φλερύ (το πραγματικό όνομά του, Γιάννης Παπαντωνόπουλος) γεννήθηκε το 1914 στην Πάτρα, όπου παρέμεινε μέχρι τα 14 χρόνια του και ήταν Έλληνας...

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 629ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 629ο

Παρόμοια άρθρα

Ελληνικός Κινηματογράφος Δεληγιάννη Κλαίρη
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!

Αρθρα

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 630ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 630ο

Επιχείρησις Απόλλων

Η ταινία, "Επιχείρησις Απόλλων" προβλήθηκε τη σαιζόν 1967-1968 και έκοψε 316.511 εισιτήρια. Ήρθε στην 22η θέση σε 99 ταινίες. Η ταινία είναι Ελληνοσουηδικής παραγωγής και...

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 635ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 635ο