25.6 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΚλαίρη Δεληγιάννη

Σχετικές αναρτήσεις

Κλαίρη Δεληγιάννη

Η Κλαίρη Δεληγιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Πέλου Κατσέλη, στη Σχολή Χορού Αλίκης Παπαρρίζου και Φωνητική.

Πρωτοεμφανίστηκε στο “Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο”. Συνεργάστηκε με διάφορους θιάσους και το 1964 μεταπήδησε στο μουσικό θέατρο του Εθνικού Κήπου και κατόπιν στο “Βέμπο”.

Κλαίρη Δεληγιάννη: Φιλμογραφία

Το φιντανάκι (1955) [Αθηνά]
Η αρπαγή της Περσεφόνης (1956) [Φρόσω]
Ο πειρασμός (1957)[Αμαλία]
Ο Γιάννος κι η Παγώνα (1959) [Κρουστάλλω]
Δυο χιλιάδες ναύτες και ένα κορίτσι (1960)
Οι αετονύχηδες / Μη βαράτε όλοι μαζί (1962) [Αννούλα]
7 μέρες ψέματα (1963)
Σκάνδαλα στο νησί του έρωτα (1963) [Λουκία Μαγκάλας]
Τρελλοί πολυτελείας (1963)
Οι προικοθήρες (1964) [Τζούλια]
Παιδί μου δεν αμάρτησα (1964)
Ο ανήφορος (1964) [Κατερίνα]
Η ζωή μου ανήκει σε σένα (1965)
Άγιος Νεκτάριος ο προστάτης των φτωχών (1969)[Ελένη]

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΓιώργος Δεκαβάλας
Επόμενο άρθροΣωτήρης Δεληκατερίνης

Σχετικές αναρτήσεις

Ελένη Ερήμου 1945-

H Ελένη Ερήμου είναι η ηθοποιός που αγαπήσαμε μέσα από τους ρόλους της στις ελληνικές ταινίες. Ήταν μια από τις πιο όμορφες γυναίκες του...

Μαριάννα Άννινου 1903-1975

Η Μαριάννα Άννινου γεννήθηκε το 1903. Εκτός από ηθοποιός είχε γράψει και επιθεωρήσεις, όπως και ο πατέρας της, ο συγγραφέας Μπάμπης Άννινος. Μαριάννα Άννινου: Φιλμογραφία Χειροκροτήματα...

Βαλάκου Αντιγόνη

Η Αντιγόνη Βαλάκου ήταν μια από τις σημαντικότερες πρωταγωνίστριες του Ελληνικού δραματικού θεάτρου και του κινηματογράφου. Στη μακρόχρονη καριέρα της ασχολήθηκε περισσότερο με το θέατρο,...

Τελευταίες αναρτήσεις