24.4 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΘόδωρος Κατσαδράμης 1929-

Σχετικές αναρτήσεις

Θόδωρος Κατσαδράμης 1929-

Ο Θόδωρος Κατσαδράμης είδε το φως της ζωής στη Δόξα Αρκαδίας στις 20 Μαΐου 1929. Ο ταλαντούχος ηθοποιός έλαβε μέρος σε δεκάδες παραστάσεις και έργα του σινεμά αλλά έγινε ευρύτερα γνωστός και γνώρισε μεγάλη επιτυχία από τη συμμετοχή του ως πρωταγωνιστής στην τηλεοπτική σειρά “Ο Ταξιτζής”, που προβλήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 70.

Ο Θόδωρος Κατσαδράμης εκπαιδεύτηκε στην Δραματική Σχολή του “Θεάτρου Τέχνης” του Καρόλου Κουν και πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση στη θεατρική σκηνή το 1954. Είναι μέλος του Σ.Ε.Η.

katsadramis papanika
Ο Θόδωρος Κατσαδράμης και η Καίτη Παπανίκα με τον μοναχογιό τους, Δημήτρη.

Ο Θόδωρος Κατσαδράμης παντρεύτηκε δυο φορές. Πρώτη του σύζυγος υπήρξε η ηθοποιός Αγγέλικα Καπελλάρη και δεύτερη σύζυγος η γνωστή ηθοποιός Καίτη Παπανίκα, με την οποία απέκτησαν έναν γιο.

Ο ίδιος είχε πει το 2018 μετά τον χαμό της Παπανίκα: «Πέρασε ένας χρόνος και δεν μπορώ ακόμα να το συνειδητοποιήσω ότι έφυγε. Η Καίτη για μένα ήταν τα πάντα: η σύζυγος, το φιλαράκι, ο άνθρωπός μου. Είναι δυνατόν να μην πονάω; Είναι δυνατόν να μη μου λείπει; Αφήστε, τι να σας λέω τώρα πόσο πονάω για εκείνη…» είπε στην «Espresso» ο 90χρονος σύζυγος της ηθοποιού και επίσης σπουδαίος καλλιτέχνης Θόδωρος Κατσαδράμης, μόλις δύο ημέρες μετά το ετήσιο μνημόσυνό της.

Ο σύζυγος της αείμνηστης ηθοποιού βγαίνει σπάνια έξω και ποτέ δεν μιλάει για εκείνη, μια και προσπαθεί να επουλώσει τον πόνο της έλλειψής της. Και αυτό γιατί η σύζυγός του ήταν η πηγή της χαράς. Τα τραγούδια της ακούγονταν σε όλο το σπίτι!

Η Καίτη Παπανίκα «έφυγε» στις 12 Ιουνίου 2017 χτυπημένη από τον καρκίνο, με τον οποίον «πάλευε» από το 2009. Ηθοποιός πρώτου βεληνεκούς, κατάφερε να γίνει ένα από τα μεγάλα ονόματα του θεάτρου και του κινηματογράφου, με δεκάδες επιτυχίες στο ενεργητικό της.

Η Καίτη Παπανίκα και ο Θόδωρος Κατσαδράμης έζησαν μαζί σχεδόν μισό αιώνα. Απέκτησαν έναν γιο, τον Δημήτρη, ενώ συνεργάστηκαν για πολλά χρόνια στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Ο ίδιος θυμάται με νοσταλγία εκείνα τα χρόνια του κοινού τους βίου.

«Μαζί ήμασταν 50 ολόκληρα χρόνια, μια ολόκληρη ζωή. Παλέψαμε για να σταθούμε όρθιοι και τα καταφέραμε. Αποκτήσαμε έναν σπουδαίο γιο, τον Δημητράκη μας, ο οποίος είναι κοντά μου σε κάθε δύσκολη στιγμή. Είναι το στήριγμά μου πλέον. Ήμασταν αφοσιωμένοι ο ένας στον άλλον. Για μένα η Καίτη ήταν τα πάντα. Η Καίτη; Η Καίτη ήταν ένας χρυσός άνθρωπος. Ένας πολύ καλός χαρακτήρας, γεμάτος ευγένεια. Ήταν και πολύ σπουδαία ηθοποιός. Το σπίτι μας ήταν γεμάτο ευτυχία. Ήταν τα πάντα για μένα. Και τώρα, μου λείπει. Μου λείπει πολύ».

Θύμα ψευδών δημοσιευμάτων έπεσε το 2020 για ακόμη μια φορά ο ηθοποιός Θεόδωρος Κατσαδράμης αφού κάποιοι αποφάσισαν να τον “πεθάνουν». Αυτή μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια είδηση για τον ηθοποιό κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Θόδωρος Κατσαδράμης: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1955Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας 
1961Αγάπη και θύελλα 
1963Αυτό το κάτι άλλο 
1964Η Σωφερίνα 
1966Η 7η Ημέρα της Δημιουργίας
1966Ο φόβος 
1968Η εκπομπή 
1968Καπετάν φάντης μπαστούνι 
1968Ο Τρελλός τάχει 400
1968Το κανόνι και τ’ αηδόνι 
1969Ένας άφραγκος Ωνάσης 
1969Η οργή του αδικημένου 
1969Ξύπνα κορόιδο… 
1969Ο θαυματοποιός 
1969Πληγωμένα νειάτα 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1970Ένας τρελός γλεντζές 
1970Εγώ ρεζίλεψα τον Χίτλερ 
1970Κρίμα… το μπόι σου 
1970Νάτανε το 13 νάπεφτε σε μας!
1970Ο ακτύπυτος κτυπήθηκε 
1970Οι γενναίοι του Βορρά 
1971Για μια χούφτα τουρίστριες 
1971Καταναλωτική κοινωνία 
1971Οι τελευταίοι του Ρούπελ 
1971Ολοκαύτωμα 
1972Μπουμ ταρατατζούμ 
1973Η γυναικοκρατία 
1973Οι πολεμισταί της ειρήνης 
1974Το σφάλμα 
1975Στα δίχτυα του τρόμου 
1976Επικίνδυνη νύχτα 
1978Αγώνας χωρίς τέλος 
1979Κραυγές στον άνεμο 
1985Η τρελλογκόμενα 
1985Ο Ταξιτζής μας 
1985Ο Φυγάς 
1985Ο τσίχλας και ο κανένας 
1986Το διαβολοθήλυκο 
1987Ρουσφέτι και…σεξ 
2010Ταξίδι στη Μυτιλήνη 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1971|1971Η πρώτη γραμμή ΕΙΡΤ
1973|1973Ένα υπέροχο ζευγάρι ΕΙΡΤ
1973|1973Στα δίχτυα του τρόμου ΕΙΡΤ
1974|1974Αληθινές ιστορίες ΕΙΡΤ
1976|1976Η Ωραία Ελένη των Γαϊδάρων ΥΕΝΕΔ
1976|1976Πικρά χαμόγελα ΥΕΝΕΔ
1976|1976Το διήγημα ΥΕΝΕΔ
1976|1976Το διήγημα: Με το μέτωπο καθαρό ΥΕΝΕΔ
1976|1976Το διήγημα: Το λυκόφως μιας ζωής ΥΕΝΕΔ 
1977|1977Βιογραφίες ΕΡΤ
1977|1977Η θεατρίνα ΕΡΤ
1977|1977Ο Ταξιτζής ΥΕΝΕΔ
1978|1978Θεοί στον Όλυμπο ΕΡΤ
1978|1978Ο Ταξιτζής: Ένα Αντρόγυνο υπό Διάλυση ΥΕΝΕΔ
1978|1978Ο Ταξιτζής: Ο Μανάβης ΥΕΝΕΔ
1978|1978Ο ταξιτζής: 28η ΟκτωβρίουΥΕΝΕΔ
1978|1978Ο ταξιτζής: Γραφειοκρατία ΥΕΝΕΔ
1978|1978Ο ταξιτζής: Ζηλοτυπία ΥΕΝΕΔ
1978|1978Ο ταξιτζής: Ζητείται πατέρας ΥΕΝΕΔ
1978|1978Ο ταξιτζής: Η απαγωγή ΥΕΝΕΔ
1978|1978Ο ταξιτζής: Η γυναίκα ΥΕΝΕΔ
1978|1978Ο ταξιτζής: Η μάνα ΥΕΝΕΔ
1978|1978Ο ταξιτζής: Μια παλιά ιστορία ΥΕΝΕΔ
1978|1978Ο ταξιτζής: Ο έμπορος της τσίχλας ΥΕΝΕΔ
1978|1978Ο ταξιτζής: Ο απατεώνας ΥΕΝΕΔ
1978|1978Ο ταξιτζής: Ο χαρτοπαίκτης ΥΕΝΕΔ
1979|1979Ο ταξιτζής: Αλληλογραφία ΥΕΝΕΔ
1979|1979Ο ταξιτζής: Η Πρωτοχρονιά του ταξιτζή ΥΕΝΕΔ
1979|1979Ο ταξιτζής: Η γιαγιά ΥΕΝΕΔ
1979|1979Ο ταξιτζής: Η γνωριμία ΥΕΝΕΔ
1979|1979Ο ταξιτζής: Η επιστροφή ΥΕΝΕΔ
1979|1979Ο ταξιτζής: Η μάγισσα ΥΕΝΕΔ
1979|1979Ο ταξιτζής: Η προίκα ΥΕΝΕΔ
1979|1979Ο ταξιτζής: Η πρώτη μέρα ΥΕΝΕΔ
1979|1979Ο ταξιτζής: Η σύμπτωση ΥΕΝΕΔ
1979|1979Ο ταξιτζής: Η φωτιά ΥΕΝΕΔ
1979|1979Ο ταξιτζής: Ο κουβαρίστρας ΥΕΝΕΔ
1979|1979Ο ταξιτζής: Το εμπόδιο ΥΕΝΕΔ
1979|1979Ο ταξιτζής: Το οικόπεδο ΥΕΝΕΔ
1979|1979Ο ταξιτζής: Το οκτάωρο ΥΕΝΕΔ
1979|1979Ο ταξιτζής: Το τέλος ΥΕΝΕΔ
1979|1979Ο ταξιτζής: Χωρίς τίτλο ΥΕΝΕΔ
1993|1993Η Καλή … Πεθερά ΑΝΤ1

Της: Έπη Τρίμη

Προηγούμενο άρθροΣάσα Καστούρα 1940-2014
Επόμενο άρθροΝάσος Κεδράκας 1915-1981

Σχετικές αναρτήσεις

Εθελοντής στον έρωτα 1971-1972

Η ταινία, "Εθελοντής στον έρωτα" προβλήθηκε τη σαιζόν 1971-1972 και έκοψε 246.870 εισιτήρια. Ήρθε στην 14η θέση σε 90 ταινίες. -Στο τέλος της ταινίας ακούγεται...

Καπετάν φάντης μπαστούνι 1968-1969

Η ταινία, "Καπετάν φάντης μπαστούνι" προβλήθηκε τη σαιζόν 1968-1969 και έκοψε 291.450 εισιτήρια. Ήρθε στην 24η θέση σε 108 ταινίες. -Στα ατού της ταινίας τα...

Ιωαννίδου Λούλα

Η Λούλα Ιωαννίδου γεννήθηκε το 1921. Μέλος του Σ.Ε.Η. από το 1940. Ηθοποιός με αξιόλογη καριέρα στο ραδιοφωνικό θέατρο. Από το 1949 έως το 1971 έλαβε...

Τελευταίες αναρτήσεις