19.4 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΚατσαδράμης Θόδωρος

Σχετικές αναρτήσεις

Κατσαδράμης Θόδωρος

- Advertisement -

Ο Θόδωρος Κατσαδράμης γεννήθηκε το 1929 στη Δόξα Αρκαδίας) είναι Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης και σεναριογράφος.
Έλαβε μέρος σε δεκάδες παραστάσεις και έργα του σινεμά, αλλά ευρύτερα γνωστός έγινε από τη συμμετοχή του ως πρωταγωνιστής στην τηλεοπτική σειρά “Ο Ταξιτζής”, που προβλήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 70 γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία.

Εκπαιδεύθηκε στην υποκριτική από τη Δραματική Σχολή του “Θεάτρου Τέχνης” του Καρόλου Κουν και πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση στη θεατρική σκηνή το 1954. Μέλος του Σ.Ε.Η., παντρεύτηκε δυο φορές.

Πρώτη του σύζυγος υπήρξε η ηθοποιός Αγγέλικα Καπελλάρη και δεύτερη η γνωστή ηθοποιός Καίτη Παπανίκα,με την οποία απέκτησαν έναν γιο αλλά χώρισαν το 1992.
Φιλμογραφία
Ταξίδι στη Μυτιλήνη (2010)
Αγώνας Χωρίς Τέλος (1979)
Κραυγές στον Ανεμο (1979)
Επικίνδυνη νύχτα (1974)
Το Σφάλμα (1974) [Γιαννόπουλος]
Γυναικοκρατία (1973) [Φώντας Χαϊδεμένος]
Μπουμ Ταραταζούμ (1972)
Για μια χούφτα τουρίστριες (1971) [Χαρίτος]
Καταναλωτική Κοινωνία (1971)
Ολοκαύτωμα (1971)
Οι Τελευταίοι του Ρούπελ (1971)
Εγώ ρεζίλεψα τον Χίτλερ (1970) [Γιώργης]
Ένας τρελλός γλεντζές (1970) [Θανάσης]
Κρίμα… το μπόι σου (1970)
Να`τανε το 13, να `πεφτε σ`εμάς (1970)
Ο ακτύπητος κτυπήθηκε (1970) [“Γρυλλάκιας”]
Οι γενναίοι του Βορρά (1970) [φυλακισμένος]
Ένας άφραγκος Ωνάσης (1969) [Θανάσης]
Η Οργή του Αδικημένου (1969)
Ο Θαυματοποιός (1969)
Πληγωμένα νιάτα (1969)
Ξύπνα κορόιδο… (1969) [Λευτέρης Τζουμαράς]
Η Εκπομπη (1968)
Καπετάν φάντης μπαστούνι (1968) [Μιχάλης Γούναρης]
Το κανονι και τ` αηδονι (1968)
Ο τρελλός τάχει 400 (1968) [Χρήστος Τσιμπιρλής]
Τρούμπα 67 (1967) [Μιχάλης]
Η 7η ημέρα της δημιουργίας (1966) [δικαστικός κλητήρας]
Ο φόβος (1966)
Η σωφερίνα (1964) [Σπύρος]
Αυτό το κάτι άλλο! (1963) [Μπάμπης]
Αγάπη και θύελλα (1961) [υπολοχαγός]
Επικίνδυνη νύχτα (1955)

Ευχαριστούμε θερμά το  greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθροΣάσα Καστούρα 1940-2014
Επόμενο άρθροΝάσος Κεδράκας 1915-1981

Σχετικές αναρτήσεις

Ορατότης μηδέν (1969-1970)

Η ταινία, "Ορατότης μηδέν" προβλήθηκε τη σαιζόν 1969-1970 και έκοψε 640.720 εισιτήρια. Ήρθε στην 2η θέση σε 99 ταινίες.-Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα...

Κάπιος Νίκος

Ο Νίκος Κάπιος (Νίκος Κοντογιαννάκης) γεννήθηκε στην Κρήτη το 1935 και σπούδασε στις δραματικές σχολές Ελληνικού Ωδείου και Κωστή Μιχαηλίδη. Ως μέλος του Σ.Ε.Η....

Βόγλης Γιάννης

Ο Γιάννης Βόγλης ήταν Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, από τους σπουδαιότερους της γενιάς του.Ο Ιωάννης Γκόγκλης, όπως ήταν το...

Τελευταίες αναρτήσεις