34.1 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΝίτσα Τσαγανέα 1902-2002

Σχετικές αναρτήσεις

Νίτσα Τσαγανέα 1902-2002

Η Νίτσα Τσαγανέα ήταν Eλληνίδα ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου και αγωνίστρια της Εθνική αντίστασης.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1902 και πέθανε στην Αθήνα, στις 30 Απριλίου του 2002..

Πρώτος σύζυγος της ήταν ο ηθοποιός Γιώργης Βιτσώρης, ενώ δεύτερος σύζυγός της ήταν ο επίσης ηθοποιός Χρήστος Τσαγανέας. Πιο γνωστές ταινίες της είναι οι Ένας ήρωας με παντούφλες και Οι Γερμανοί ξανάρχονται . Κατέληξε φτωχή και το νοίκι της το πλήρωνε ο Δημήτρης Χορν.

Κηδεύτηκε στο Α΄ νεκροταφείο, δίπλα από την αγαπημένη της κόρη, την επίσης ηθοποιό Λιάνα Βιτσώρη.

Νίτσα Τσαγανέα: Φιλμογραφία  

  • Η φωνή της καρδιάς (1942)… συμφεροντολόγα μάνα
  • Οι Γερμανοί ξανάρχονται (1948)… Ουρανία Γκινοπούλου
  • Μια λατέρνα, μια ζωή (1950)… κ. Λάμπρου
  • Η κυρά μας η μαμή (1958) Ελένη, γυναίκα του δήμαρχου
  • Ένας ήρως με παντούφλες (1958)… Ειρήνη Δεκαβάλα
  • Τέσσερις νύφες, ένας γαμπρός (1958)… Ειρήνη Δεκαβάλα, γεροντοκόρη
  • Πώς περνούν οι παντρεμένοι (1959)
  • Ο Θύμιος τα ΄κανε θάλασσα (1959)
  • Να ζήσουν τα φτωχόπαιδα (1959)… Κάτε Παχουλού
  • Λαός και Κολωνάκι (1959)
  • Πλούσιοι χωρίς λεφτά (1960)
  • Φτωχαδάκια και λεφτάδες (1961)… Αντουανέτα Ντεκρίση
  • Ο καλός μας άγγελος (1961)… κ. Ναρλή
  • Ο Θόδωρος και το δίκαννο (1962)… Αγγελική
  • Όσα κρύβει η νύχτα (1963)
  • Θύελλα σε παιδική καρδιά (1964)… Βιβή
  • Κάνε με πρωθυπουργό (1965)… Ουρανία
  • Το πλοίο της χαράς (1967)… Τζούντι
  • Το πιο λαμπρό αστέρι (1967)… Φλώρα Σοφιανού
  • Πάρε κόσμε (1967)… Ανδρομάχη Ανδριάνου
  • Ένας απένταρος λεφτάς (1967)… Ευγενία Καραμήτρου
  • Βόήθεια ο Βέγγος, φανερός πράκτωρ 000 (1967)… κ. Ψάλτη
  • Δόκτωρ Ζι – Βέγγος (1968)… Αμαλία
  • Η κρεβατομουρμούρα (1971)… Κατερίνα Καραστάμου
  • Ο φαλακρός μαθητής (1979)… Αγγελική
  • Αλαλούμ (1982)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΓιώργος Τζιφός 1918-1986
Επόμενο άρθροΜάγδα Τσαγγάνη 1951-

Σχετικές αναρτήσεις

Φωτίου Έλλη

Η Έλλη Φωτίου (Ευαγγελία Τριγονοπούλου), του Φωτίου, είναι Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, σύζυγος του επίσης ηθοποιού Στέφανου Ληναίου.Γεννήθηκε στον Πειραιά στις...

Σμόνος Αλέξης

Ο Αλέξης Σμόνος, γεννήθηκε στη Γουριά Μεσολογγίου το 1931. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη. Επίσης, ήταν απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών (φιλόλογος). Πολύ σημαντική...

Όλοι οι άνδρες είναι ίδιοι

Περίληψη: Η Πολυξένη εξαγριώνεται όταν βρίσκει τον σύζυγό της να φλερτάρει με την υπηρέτρια τους. Αφού απολύσει την κοπέλα, θα εγκαταλείψει τον άντρα της...

Τελευταίες αναρτήσεις