Τσαγανέα Νίτσα

on

Η Νίτσα Τσαγανέα ήταν Eλληνίδα ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου και αγωνίστρια της Εθνική αντίστασης.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1902 και πέθανε στην Αθήνα, στις 30 Απριλίου του 2002..

637a821a-51a4-433d-a4e0-951d9add39af Τσαγανέα Νίτσα Τσαγανέα Νίτσα

Πρώτος σύζυγος της ήταν ο ηθοποιός Γιώργης Βιτσώρης, ενώ δεύτερος σύζυγός της ήταν ο επίσης ηθοποιός Χρήστος Τσαγανέας.

Πιο γνωστές ταινίες της είναι οι Ένας ήρωας με παντούφλες
και Οι Γερμανοί ξανάρχονται
.
Κατέληξε φτωχή και το νοίκι της το πλήρωνε ο Δημήτρης Χορν.

Κηδεύτηκε στο Α΄ νεκροταφείο, δίπλα από την αγαπημένη της κόρη, την επίσης ηθοποιό Λιάνα Βιτσώρη.
Επιλεκτική φιλμογραφία  

  • Η φωνή της καρδιάς (1942)… συμφεροντολόγα μάνα
  • Οι Γερμανοί ξανάρχονται (1948)… Ουρανία Γκινοπούλου
  • Μια λατέρνα, μια ζωή (1950)… κ. Λάμπρου
  • Η κυρά μας η μαμή (1958) Ελένη, γυναίκα του δήμαρχου
  • Ένας ήρως με παντούφλες (1958)… Ειρήνη Δεκαβάλα
  • Τέσσερις νύφες, ένας γαμπρός (1958)… Ειρήνη Δεκαβάλα, γεροντοκόρη
  • Πώς περνούν οι παντρεμένοι (1959)
  • Ο Θύμιος τα ΄κανε θάλασσα (1959)
  • Να ζήσουν τα φτωχόπαιδα (1959)… Κάτε Παχουλού
  • Λαός και Κολωνάκι (1959)
  • Πλούσιοι χωρίς λεφτά (1960)
  • Φτωχαδάκια και λεφτάδες (1961)… Αντουανέτα Ντεκρίση
  • Ο καλός μας άγγελος (1961)… κ. Ναρλή
  • Ο Θόδωρος και το δίκαννο (1962)… Αγγελική
  • Όσα κρύβει η νύχτα (1963)
  • Θύελλα σε παιδική καρδιά (1964)… Βιβή
  • Κάνε με πρωθυπουργό (1965)… Ουρανία
  • Το πλοίο της χαράς (1967)… Τζούντι
  • Το πιο λαμπρό αστέρι (1967)… Φλώρα Σοφιανού
  • Πάρε κόσμε (1967)… Ανδρομάχη Ανδριάνου
  • Ένας απένταρος λεφτάς (1967)… Ευγενία Καραμήτρου
  • Βόήθεια ο Βέγγος, φανερός πράκτωρ 000 (1967)… κ. Ψάλτη
  • Δόκτωρ Ζι – Βέγγος (1968)… Αμαλία
  • Η κρεβατομουρμούρα (1971)… Κατερίνα Καραστάμου
  • Ο φαλακρός μαθητής (1979)… Αγγελική
  • Αλαλούμ (1982)
Προηγούμενο άρθροΤουμασάτου Μαριάννα
Επόμενο άρθροΤσαγγάνη Μάγδα
Ελληνικός Κινηματογράφος Τσαγανέα Νίτσα
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
57,686ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,901ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Μπονέλου Μαρία Τσαγανέα Νίτσα

Μπονέλου Μαρία

Η Μαρία Μπονέλου, γοητευτική και έμπειρη ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, αγαπημένη σύντροφος – για 40 και πλέον χρόνια – του μεγάλου ηθοποιού Σωτήρη...
Βασιλείου Μαρία Τσαγανέα Νίτσα

Βασιλείου Μαρία

Αργύρης Γιάννης Τσαγανέα Νίτσα

Αργύρης Γιάννης

melina merkouri Τσαγανέα Νίτσα

Μερκούρη Μελίνα