13.4 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΝίτσα Τσαγανέα 1902-2002

Σχετικές αναρτήσεις

Νίτσα Τσαγανέα 1902-2002

Η Νίτσα Τσαγανέα ήταν Eλληνίδα ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου και αγωνίστρια της Εθνική αντίστασης.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1902 και πέθανε στην Αθήνα, στις 30 Απριλίου του 2002..

Πρώτος σύζυγος της ήταν ο ηθοποιός Γιώργης Βιτσώρης, ενώ δεύτερος σύζυγός της ήταν ο επίσης ηθοποιός Χρήστος Τσαγανέας. Πιο γνωστές ταινίες της είναι οι Ένας ήρωας με παντούφλες και Οι Γερμανοί ξανάρχονται . Κατέληξε φτωχή και το νοίκι της το πλήρωνε ο Δημήτρης Χορν.

Κηδεύτηκε στο Α΄ νεκροταφείο, δίπλα από την αγαπημένη της κόρη, την επίσης ηθοποιό Λιάνα Βιτσώρη.

Νίτσα Τσαγανέα: Φιλμογραφία  

  • Η φωνή της καρδιάς (1942)… συμφεροντολόγα μάνα
  • Οι Γερμανοί ξανάρχονται (1948)… Ουρανία Γκινοπούλου
  • Μια λατέρνα, μια ζωή (1950)… κ. Λάμπρου
  • Η κυρά μας η μαμή (1958) Ελένη, γυναίκα του δήμαρχου
  • Ένας ήρως με παντούφλες (1958)… Ειρήνη Δεκαβάλα
  • Τέσσερις νύφες, ένας γαμπρός (1958)… Ειρήνη Δεκαβάλα, γεροντοκόρη
  • Πώς περνούν οι παντρεμένοι (1959)
  • Ο Θύμιος τα ΄κανε θάλασσα (1959)
  • Να ζήσουν τα φτωχόπαιδα (1959)… Κάτε Παχουλού
  • Λαός και Κολωνάκι (1959)
  • Πλούσιοι χωρίς λεφτά (1960)
  • Φτωχαδάκια και λεφτάδες (1961)… Αντουανέτα Ντεκρίση
  • Ο καλός μας άγγελος (1961)… κ. Ναρλή
  • Ο Θόδωρος και το δίκαννο (1962)… Αγγελική
  • Όσα κρύβει η νύχτα (1963)
  • Θύελλα σε παιδική καρδιά (1964)… Βιβή
  • Κάνε με πρωθυπουργό (1965)… Ουρανία
  • Το πλοίο της χαράς (1967)… Τζούντι
  • Το πιο λαμπρό αστέρι (1967)… Φλώρα Σοφιανού
  • Πάρε κόσμε (1967)… Ανδρομάχη Ανδριάνου
  • Ένας απένταρος λεφτάς (1967)… Ευγενία Καραμήτρου
  • Βόήθεια ο Βέγγος, φανερός πράκτωρ 000 (1967)… κ. Ψάλτη
  • Δόκτωρ Ζι – Βέγγος (1968)… Αμαλία
  • Η κρεβατομουρμούρα (1971)… Κατερίνα Καραστάμου
  • Ο φαλακρός μαθητής (1979)… Αγγελική
  • Αλαλούμ (1982)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Κραυγή γυναικών 1978-1979

Η ταινία, "Κραυγή γυναικών" προβλήθηκε τη σαιζόν 1978-1979, είναι Ελληνικής και Ολλανδικής παραγωγής. Η γλώσσα της ταινίας είναι Αγγλική και Ελληνική.-Οι εναλλακτικοί τίτλοι της...

Δεσποινίς ετών 39

Περίληψη: Ο Τηλέμαχος, είναι πολλά χρόνια αρραβωνιασμένος με τη Φωφώ, αλλά σαν καλός αδελφός περιμένει να παντρευτεί πρώτα η μεγαλύτερη αδελφή του Χρυσάνθη. Τα...

Βασικά καλησπέρα σας 1982-1983

Η ταινία, "Βασικά καλησπέρα σας" προβλήθηκε τη σαιζόν 1982-1983 και έκοψε 253.240 εισιτήρια. Ήρθε στην 3η θέση σε 48 ταινίες. Ατάκες της ταινίας το “69...

Τελευταίες αναρτήσεις