31.3 C
Athens
Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Άγνωστες πτυχές της ταινίας, Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται

Η ταινία, "Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται" προβλήθηκε τη...
ΑρχικήHθοποιοίΝτίνα Τριάντη 1936-

Σχετικές αναρτήσεις

Ντίνα Τριάντη 1936-

- Advertisement -

Η Ντίνα Τριάντη γεννήθηκε στις 07 Νοεμβρίου του 1936 (άλλη πηγή αναφέρει το 1940) στη Νέα Ιωνία, από γονείς πρόσφυγες, τον Γιάννη και την Ροδάνθη Μαξούρη, που έδιναν αγώνα για την επιβίωση.

Φτωχά και ανήλιαγα τα παιδικά χρόνια της αγαπημένης μας ηθοποιού, μα με άσβεστο το όνειρο και τη δίψα για δημιουργία, κάτι που χαρακτήριζε όλους τους ευγενείς και καλόκαρδους Έλληνες της Μικρασίας. Μετά τις βασικές γυμνασιακές της σπουδές, βγήκε στην βιοπάλη για να βοηθήσει την οικογένειά της.

Η Ντίνα Τριάντη είναι περισσότερο γνωστή για τον ρόλο της ως Λίτσα, στην ταινία “Της κακομοίρας”, του 1963. Ωστόσο, η πρώτη της κινηματογραφική συμμετοχή, πιστώνεται στην ταινία “Τα μαναβάκια”, του 1957. Περί το 1958 έκανε και το ντεμπούτο της στο θέατρο. Μεταξύ του 1958 και του 1970 είχε την πιο παραγωγική περίοδο της καριέρας της, συμμετέχοντας σε αρκετές ταινίες.Τη δεκαετία του 1990, συμμετείχε σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές. Συνολικά συμμετείχε σε 68 ταινίες.

trianti
Ο Λαυρέντης Διανέλλος και η Ντίνα Τριάντη στη ταινία, “Καρδιά που λύγισε απ’ τον πόνο”.

Ο εφηβικός έρωτας με τον ηθοποιό Αίαντα Τριάντη, θα της αλλάξει την μοίρα και τη ζωή της. Ήδη στα 18 της χρόνια θα βρεθεί παντρεμένη με ένα παιδί, την κόρη της Γκέλλυ. Αλλά τυχαία δίπλα στον Αίαντα θα έλθει και η περιπέτεια με την τέχνη.

Αυτός φοιτούσε στην Δραματική Σχολή Μηχαηλίδη και έπαιζε στο αρχαίο δράμα. Και κάποια στιγμή είπε ο Μινωτής στην Ντίνα, πως ζητούσε κοπέλες. Ήταν η ευκαιρία της ζωής της, εκμεταλλεύθηκε την πρόταση και μπήκε στο παιχνίδι.

Λίγο αργότερα καθώς ο Νίκος Κούνδουρος, γύριζε το “Ποτάμι” αναζητούσε μια κοπέλα με το αισθητικό προφίλ της Ντίνας και τελικά θα επιλέξει αυτήν. Έτσι θα ξεκινήσει η μακρά κινηματογραφική της πορεία, με μια πολύ πλούσια σχετικά συγκομιδή, για μια δεκαετία.

Η Ντίνα Τριάντη θα χωρίσει με τον σύζυγό της Άιαντα και το 1967, θα γνωρίσει τον ηθοποιό και παραγωγό, Λάκη Κομνηνό. Θα ερωτευτούν παράφορα, ξαναπαντρεύεται και κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή της. Το 1971 θα αποκτήσουν το πρώτο τους αγόρι τον Γιώργο και λίγα χρόνια αργότερα θα αποκτήσουν και το δεύτερο αγόρι τους, τον Γιάννη. Αργότερα πήραν διαζύγιο. Επίσης, είχε αρραβωνιαστεί με τον ηθοποιό Κώστα Χατζηχρήστο.

trianti komninos
Η Ντίνα Τριάντη με τον Λάκη Κομνηνό και τα δύο παιδιά τους.

Όμως οι αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις, θα απομακρύνουν σταδιακά την πανέμορφη ηθοποιό, από την μεγάλη μας οθόνη. Θα περιοριστεί και με τον Λάκη Κομνηνό σε περιοδείες μόνο, στην ομογένεια της Αμερικής, του Καναδά, της Αυστραλίας, στην επαρχία, αλλά και στα ελληνικά νησιά και προϊόντος του χρόνου θα έλθει η πλήρης έξοδός της, από τα καλλιτεχνικά μας δρώμενα.

Μικρή εξαίρεση στην δύση της καριέρας, της λίγες τηλεοπτικές και θεατρικές συμμετοχές, όπως στο «Μίνι σούπερ μάρκετ ονείρων» του Π. Λαοκράτη στην ΕΤ1, η «Γόβα στιλέτο» στον Antenna και κάποια θεατρικά, για να σφραγίσουν την ωραία καλλιτεχνική της πορεία.

Ντίνα Τριάντη: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1957Τα μαναβάκια 
1959Ανθισμένη αμυγδαλιά 
1959Λύγκος ο Λεβέντης 
1959Φτώχεια και αριστοκρατία 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1960Αλλού τα κακαρίσματα 
1960Η Κρητικοπούλα και ο ελευθερωτής 
1960Κρουαζιέρα στη Ρόδο 
1960Μας κλέψανε τη Γκόλφω 
1960Μωρό μου 
1960Το ποτάμι 
1960Τρεις κούκλες κι’ εγώ 
1961Διαμάντω 
1961Μυρτιά 
1961Το παιδί του μεθύστακα 
1962Άγγελοι του πεζοδρομίου 
1962Έξυπνοι και Κορόιδα 
1962Αγάπη γραμμένη με αίμα 
1962Ο Διάβολος κ’ η Ουρά του 
1962Ο χρυσός και ο τενεκές 
1963Αμαρτωλά Χέρια 
1963Μίσος 
1963Ο Καζανόβας 
1963Ο αδελφός μου ο τροχονόμος 
1963Ο διαιτητής 
1963Ο κος πτέραρχος 
1963Ο τρελλάρας 
1963Πρώτο καρδιοκτύπι 
1963Τα παιδιά της Μανταλένας 
1963Της κακομοίρας 
1963Τον βρήκαμε τον Παναή 
1963Τύφλα νάχη ο Μάρλον Μπράντο 
1964Αθήνα ώρα δώδεκα 
1964Ο νόθος 
1964Οι νταήδες 
1964Σχολή για σωφερίνες 
1965Γιατί μ’ εγκατέλειψες 
1965Είναι ένας τρελλός τρελλός τρελλός Βέγγος 
1965Με Πότισες Φαρμάκι 
1965Πράκτορες 005 εναντίον χρυσοπόδαρου
1965Ρημαγμένο σπίτι 
1965Στοργή 
1966Αιχμάλωτοι του Πεπρωμένου 
1966Γαβριέλα η αμαρτωλή της Αθήνας 
1966Η παραστρατημένη 
1966Ο καμπούρης 
1966Οι εκδικηταί 
1966Πλήγωσες την Αγάπη μου 
1966Πονηρός πράκτωρ Καραγκιόζης 
1966Τα αδέλφια μου 
1966Το συρτάκι της αμαρτίας 
1967Ο μόδιστρος 
1967Ο χαζομπαμπάς 
1967Σ’ έχω πάντα στην καρδιά μου 
1967Το χρήμα ήταν βρώμικο 
1968Βαριά κατάρα ο διχασμός 
1968Η λυγερή 
1968Καρδιά που λύγισε από τον πόνο 
1968Καταραμένη ώρα 
1968Ο Γοργοπόταμος 
1968Ο μαχαραγιάς 
1968Ο ναύτης του Αιγαίου 
1968Ο τσαχπίνης 
1968Τίμιος δρόμος 
1968Το ράλλυ του θανάτου 
1969Καινούργια μέρα χάραξε 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1970Ένα μπουζούκι αλλοιώτικο από τ’ άλλα 
1970Μάρθα η γυναίκα του πόνου 
1970Τι κάνει ο άνθρωπος για να ζήση 
- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Νίκος Γαρυφάλλου 1937-2009

Ο Νίκος Γαρυφάλλου γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 28 Οκτωβρίου του 1937. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη το 1964. Έκανε...

Πόπη Λάζου 1937-

Η Πόπη Λάζου ήταν η πληθωρική ξανθιά του ελληνικού κινηματογράφου, που συνήθως υποδυόταν την εύπορη, άτακτη και δυναμική ζωντοχήρα. Δεν έπαιξε ποτέ πρωταγωνιστικούς ρόλους....

Μαίρη Τσώνη 1987-2017

Η Μαίρη Τσώνη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 25 Ιουνίου του 1987, μεγάλωσε στην Λειβαδιά και στα Χανιά της Κρήτης. Μετά τα 16 της, πέρασε...

Τελευταίες αναρτήσεις