Τριάντη Ντίνα

on

Η Ντίνα Τριάντη είναι ελληνίδα ηθοποιός. Γεννήθηκε το 1940 (άλλη πηγή αναφέρει το 1936).
Υπήρξε από τις πιο γλυκειές αλλά και γοητευτικές πρωταγωνίστριες του ελληνικού κινηματογράφου την δεκαετία του ’60.

Η τελευταία της τηλεοπτική παρουσία ήταν η συμμετοχή της στο σίριαλ του ΑΝΤ1 ”Γόβα στιλέτο”ενώ η τελευταία φορά που “έδωσε σημεία ζωής”, ήταν πριν μερικά χρόνια όταν κάποιο ρεπορτάζ της τηλεόρασης, την έδειξε να εργάζεται σε ένα εστιατόριο.

Υπήρξε σύζυγος του του ηθοποιού Αίαντα Τριάντη και του Λάκη Κομνηνού.

Απέκτησε τρια παιδιά, μια κόρη την ηθοποιό Γκέλη Τριάντη από τον πρώτο της γάμο και δυο γιους με τον Λάκη Κομνηνό.

Επίσης είχε αρραβωνιαστεί με τον Κώστα Χατζηχρήστο.

Έλαβε μέρος σε 70 ταινίες.

Φιλμογραφία
Τι κάνει ο άνθρωπος για να ζήσει (1971) [Σοφία Περπέρη]
Ένα μπουζούκι αλλιώτικο από τ’ άλλα (1970) [Ασήμω]
Μάρθα η γυναίκα του πόνου (1970)
Καινούργια Μέρα Χάραξε (1969) [Άννα]
Βαριά Κατάρα ο Διχασμός (1968) [Μαρία]
Η Λυγερή (1968)[Μαρία]
Ο ναύτης του Αιγαίου (1968)[Ρέα]
Γοργοπόταμος (1968)
Ο Τίμιος Δρόμος (1968)
Το Ράλλυ του Θανάτου (1968) [Πόπη]
Ο Τσαχπίνης (1968) [Χρύσα Καραμανούσου]
Καρδιά που λύγισε από τον πόνο (1968) [Μαρίνα]
Καταραμένη ώρα / Τραγούδησέ μου μανούλα… (1968) [Τζούλια]
Ο μαχαραγιάς (1968) [Μάρα]
Ο ναύτης του Αιγαίου (1968) [Σόφη]
Ο μόδιστρος (1967) [Μαρίνα]
Ο χαζομπαμπάς (1967) [Μαρία]
Το Χρήμα ηταν Βρώμικο (1967) [μέλος συμμορίας]
Σ`Εχω Πάντα στην Καρδιά μου (1967) [Ντίνα]
Αιχμάλωτοι του Πεπρωμένου (1966) [Ρένα Περότη]
Η Παραστρατημένη (1966)
Γαβριέλλα η αμαρτωλή της Αθήνας (1966)
Τα αδέλφια μου (1966)[Καίτη]
Πονηρός πράκτωρ Καραγκιόζης (1966)[Ζαχρέ]
Ο Καμπούρης (1966) [Σοφία]
Οι Εκδικηταί (1966) [Κρινιώ]
Πλήγωσες την Αγάπη μου (1966)
Το Συρτάκι της Αμαρτίας (1966) [Σοφία]
Πράκτορες 005 εναντίον Χρυσοπόδαρου (1965) [Φωφώ]
Γιατί μ`Εγκατέλειψες (1965)
Ρημαγμένο Σπίτι (1965)
Στοργή (1965)
Με Πότισες Φαρμάκι (1965)
Σχολή για σωφερίνες / Ο Βέγγος σωφεράντζα (1964) [Μίρκα Παυλίδου]
Οι νταήδες (1964)
Ο νόθος (1964)
Ρημαγμένο σπίτι (1964)
Αθήνα ώρα Δώδεκα (1964)
Αμαρτωλά χέρια (1963) [Αλίκη Σταματίου]
Μίσος (1963) [Σόφη]
Ο Αδελφός μου ο Τροχονόμος (1963) [Κική Καραμπισμάνη]
Ο κύριος πτέραρχος (1963) [Δημητρούλα Στριγγάρη]
Ο τρελλάρας (1963) [Μαρίνα]
Τα Παιδιά της Μανταλένας (1963)
Ο Καζανόβας (1963) [Τζούλια]
Τον Βρήκανε τον Παναή (1963)
Ο διαιτητής (1963)
Το Πρώτο Χτυποκάρδι (1963) [Φλώρα Καπνίση]
Της κακομοίρας (1963) [Λίτσα]
Τύφλα νάχη ο Μάρλον Μπράντο (1963) [Έλλη Παπακωστοπούλου]
Έξυπνοι και κορόιδα (1962) [Λέλα Ιωαννίδου]
Αγάπη Γραμμένη με Αίμα (1962)
Ο Διάβολος και η Ουρά του (1962)
Αγγελοι του Πεζοδρομιου (1962)
Ο χρυσός και ο τενεκές (1962) [Πίτσα]
Διαμάντω (1961) [Διαμάντω]
Μας κλέψανε τη Γκόλφω (1961)[Γκόλφω]
Μυρτιά (1961)
Το Παιδί του Μεθύστακα (1961) [Χριστίνα]
Ένας δον Ζουάν για κλάμματα (1960) [Λάουρα]
Αλλού τα Κακαρίσματα (1960) [Νέλλη]
Η Κρητικοπούλα και ο Ελευθερωτής (1960)
Κρουαζιέρα στη Ρόδο (1960) [Βέρα Κατρανά]
Το ποτάμι (1960)
Μωρό μου (1960)
Τρεις κούκλες κι εγώ! (1960) [Μαρίνα]
Λύγκος ο λεβέντης (1959)[Μαριώ]
Ανθισμένη αμυγδαλιά (1959)[Άννα]
Φτώχεια και αριστοκρατία / Στουρνάρα 288 (1959) [Φώφη Ασημομύτη]
Τα Μαναβάκια (1957)

Ευχαριστούμε θερμά το  greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΤουμασάτου Μαριάννα
Επόμενο άρθροΤσαγγάνη Μάγδα
Ελληνικός Κινηματογράφος Τριάντη Ντίνα
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
59,272ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,873ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Γεωργιάδης Άγγελος Τριάντη Ντίνα

Γεωργιάδης Άγγελος

Ο Άγγελος Γεωργιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά έχει καταγωγή από την Μικρά Ασία.Ήταν φωτογράφος. Έλαβε μέρος σε πολλές ταινίες ως ηθοποιός αλλά και...
Τσαγανέας Χρήστος Τριάντη Ντίνα

Τσαγανέας Χρήστος

Λέχου Κατερίνα Τριάντη Ντίνα

Λέχου Κατερίνα

Ντενόγιας Ραφαήλ Τριάντη Ντίνα

Ντενόγιας Ραφαήλ