31.4 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΤριάντη Ντίνα

Σχετικές αναρτήσεις

Τριάντη Ντίνα

Η Ντίνα Τριάντη είναι ελληνίδα ηθοποιός. Γεννήθηκε το 1940 (άλλη πηγή αναφέρει το 1936).
Υπήρξε από τις πιο γλυκειές αλλά και γοητευτικές πρωταγωνίστριες του ελληνικού κινηματογράφου την δεκαετία του ’60.

Η τελευταία της τηλεοπτική παρουσία ήταν η συμμετοχή της στο σίριαλ του ΑΝΤ1 ”Γόβα στιλέτο”ενώ η τελευταία φορά που “έδωσε σημεία ζωής”, ήταν πριν μερικά χρόνια όταν κάποιο ρεπορτάζ της τηλεόρασης, την έδειξε να εργάζεται σε ένα εστιατόριο.

Υπήρξε σύζυγος του του ηθοποιού Αίαντα Τριάντη και του Λάκη Κομνηνού.

Απέκτησε τρια παιδιά, μια κόρη την ηθοποιό Γκέλη Τριάντη από τον πρώτο της γάμο και δυο γιους με τον Λάκη Κομνηνό.

Επίσης είχε αρραβωνιαστεί με τον Κώστα Χατζηχρήστο.

Έλαβε μέρος σε 70 ταινίες.

Φιλμογραφία
Τι κάνει ο άνθρωπος για να ζήσει (1971) [Σοφία Περπέρη]
Ένα μπουζούκι αλλιώτικο από τ’ άλλα (1970) [Ασήμω]
Μάρθα η γυναίκα του πόνου (1970)
Καινούργια Μέρα Χάραξε (1969) [Άννα]
Βαριά Κατάρα ο Διχασμός (1968) [Μαρία]
Η Λυγερή (1968)[Μαρία]
Ο ναύτης του Αιγαίου (1968)[Ρέα]
Γοργοπόταμος (1968)
Ο Τίμιος Δρόμος (1968)
Το Ράλλυ του Θανάτου (1968) [Πόπη]
Ο Τσαχπίνης (1968) [Χρύσα Καραμανούσου]
Καρδιά που λύγισε από τον πόνο (1968) [Μαρίνα]
Καταραμένη ώρα / Τραγούδησέ μου μανούλα… (1968) [Τζούλια]
Ο μαχαραγιάς (1968) [Μάρα]
Ο ναύτης του Αιγαίου (1968) [Σόφη]
Ο μόδιστρος (1967) [Μαρίνα]
Ο χαζομπαμπάς (1967) [Μαρία]
Το Χρήμα ηταν Βρώμικο (1967) [μέλος συμμορίας]
Σ`Εχω Πάντα στην Καρδιά μου (1967) [Ντίνα]
Αιχμάλωτοι του Πεπρωμένου (1966) [Ρένα Περότη]
Η Παραστρατημένη (1966)
Γαβριέλλα η αμαρτωλή της Αθήνας (1966)
Τα αδέλφια μου (1966)[Καίτη]
Πονηρός πράκτωρ Καραγκιόζης (1966)[Ζαχρέ]
Ο Καμπούρης (1966) [Σοφία]
Οι Εκδικηταί (1966) [Κρινιώ]
Πλήγωσες την Αγάπη μου (1966)
Το Συρτάκι της Αμαρτίας (1966) [Σοφία]
Πράκτορες 005 εναντίον Χρυσοπόδαρου (1965) [Φωφώ]
Γιατί μ`Εγκατέλειψες (1965)
Ρημαγμένο Σπίτι (1965)
Στοργή (1965)
Με Πότισες Φαρμάκι (1965)
Σχολή για σωφερίνες / Ο Βέγγος σωφεράντζα (1964) [Μίρκα Παυλίδου]
Οι νταήδες (1964)
Ο νόθος (1964)
Ρημαγμένο σπίτι (1964)
Αθήνα ώρα Δώδεκα (1964)
Αμαρτωλά χέρια (1963) [Αλίκη Σταματίου]
Μίσος (1963) [Σόφη]
Ο Αδελφός μου ο Τροχονόμος (1963) [Κική Καραμπισμάνη]
Ο κύριος πτέραρχος (1963) [Δημητρούλα Στριγγάρη]
Ο τρελλάρας (1963) [Μαρίνα]
Τα Παιδιά της Μανταλένας (1963)
Ο Καζανόβας (1963) [Τζούλια]
Τον Βρήκανε τον Παναή (1963)
Ο διαιτητής (1963)
Το Πρώτο Χτυποκάρδι (1963) [Φλώρα Καπνίση]
Της κακομοίρας (1963) [Λίτσα]
Τύφλα νάχη ο Μάρλον Μπράντο (1963) [Έλλη Παπακωστοπούλου]
Έξυπνοι και κορόιδα (1962) [Λέλα Ιωαννίδου]
Αγάπη Γραμμένη με Αίμα (1962)
Ο Διάβολος και η Ουρά του (1962)
Αγγελοι του Πεζοδρομιου (1962)
Ο χρυσός και ο τενεκές (1962) [Πίτσα]
Διαμάντω (1961) [Διαμάντω]
Μας κλέψανε τη Γκόλφω (1961)[Γκόλφω]
Μυρτιά (1961)
Το Παιδί του Μεθύστακα (1961) [Χριστίνα]
Ένας δον Ζουάν για κλάμματα (1960) [Λάουρα]
Αλλού τα Κακαρίσματα (1960) [Νέλλη]
Η Κρητικοπούλα και ο Ελευθερωτής (1960)
Κρουαζιέρα στη Ρόδο (1960) [Βέρα Κατρανά]
Το ποτάμι (1960)
Μωρό μου (1960)
Τρεις κούκλες κι εγώ! (1960) [Μαρίνα]
Λύγκος ο λεβέντης (1959)[Μαριώ]
Ανθισμένη αμυγδαλιά (1959)[Άννα]
Φτώχεια και αριστοκρατία / Στουρνάρα 288 (1959) [Φώφη Ασημομύτη]
Τα Μαναβάκια (1957)

Ευχαριστούμε θερμά το  greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΓιώργος Τζιφός 1918-1986
Επόμενο άρθροΜάγδα Τσαγγάνη 1951-

Σχετικές αναρτήσεις

Βασιλείου Μόνικα

Η Μόνικα Βασιλείου γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου του 1936 στην Μυτιλήνη όπου ο πατέρας της βρισκόταν ως πολιτικός εξόριστος από το Μεταξά.Ο πατέρας της...

Γιαννακοπούλου Ντόρα

H Nτόρα Γιαννακοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Mυτιλήνη. Mε το τέ­­λος των θεατρικών της σπουδών στην Aθήνα θα παίξει και θα τραγουδήσει στο έργο Ένας Όμηρος του...

Ο επαναστάτης ποπολάρος 1971-1972

Η ταινία, "Ο επαναστάτης ποπολάρος" προβλήθηκε τη σαιζόν 1971-1972 και έκοψε 212.276 εισιτήρια. Ήρθε στην 18η θέση σε 90 ταινίες. -Η ταινία βασίζεται στο θεατρικό...

Τελευταίες αναρτήσεις