16.9 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΓιώργος Τζιφός 1918-1986

Σχετικές αναρτήσεις

Γιώργος Τζιφός 1918-1986

Ο Γιώργος Τζιφός (αναφέρεται και ως Γιώργος Τσιφός , γεννήθηκε το 1918 και ήταν ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου. Γιος του ηθοποιού Σπύρου Τζιφού. Έπαιξε σε δεύτερους ρόλους σε κωμωδίες, όπως επίσης στο δράμα, “Νόμος 4000” του Γιάννη Δαλιανίδη, “Θα σε κάνω βασίλισσα” (στο ρόλο του χτίστη) και “Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα” στο ρόλο του σοφέρ. Το 1982 εμφανίστηκε στην ταινία, “Αλαλούμ” με το Χάρρυ Κλυνν.

Επίσης, την ίδια περίπου περίοδο πρωταγωνίστησε σε τηλεοπτική διαφήμιση γνωστού γάλακτος, με ήρωα τον μικρό Μπόμπο.Ο Γιώργος Τζιφός έφυγε από τη ζωή στις 27 Μαΐου του 1986και κηδεύτηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Γιώργος Τζιφός: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1948Μαρίνος Κοντάρας 
1948Οχυρό 27
1952Η Αγνή του λιμανιού 
1953Οι ουρανοί είναι δικοί μας 
1954Χαρούμενο ξεκίνημα 
1955Γλέντι λεφτά κι αγάπη 
1957Αλλού το Όνειρο και Αλλού το Θαύμα 
1959Να ζήσουν τα φτωχόπαιδα 
1959Ο μαγκούφης 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1960Είμαι αθώος 
1960Κορίτσια της Αθήνας 
1960Τα κίτρινα γάντια 
1960Το Κλωτσοσκούφι 
1961Το δράμα μιας αμαρτωλής 
1962Νόμος 4000
1962Ο άντρας της γυναίκας μου 
1962Του Κουτρούλη ο γάμος 
1963Ζητείται Τίμιος 
1963Πολυτεχνίτης κι’ Ερημοσπίτης 
1963Το τεμπελόσκυλο 
1964Ότι θέλει ο λαός 
1964Θα σε κάνω βασίλισσα 
1965Δεν μπορούν να μας χωρίσουν 
1965Η γυνή να φοβήται τον άνδρα 
1965Πράκτορες 005 εναντίον χρυσοπόδαρου
1965Το πρόσωπο της ημέρας 
1966Ένα καράβι Παπαδόπουλοι 
1966Επιχείρησις όρμα χοντρέ 
1966Η βουλευτίνα 
1966Ο μπαμπάς μου ο τέντι μπόις 
1967Από λαχτάρα σε λαχτάρα 
1967Ο μόδιστρος 
1967Πάρε κόσμε 
1967Τρελλός παλαβός και Βέγγος 
1968Θα τα κάψω τα λεφτά μου 
1968Ο Κίτσος και τ’ αδέλφια του 
1968Ο μπακαλόγατος 
1968Ο μπούφος 
1968Ο ναύτης του Αιγαίου 
1968Ο τσαχπίνης 
1968Ο τυχεράκιας 
1968Ο φιγουρατζής 
1968Ορκίζομαι είμαι αθώα! 
1969Δραπέτες του Μπούλκες 
1969Η αρχόντισσα του λιμανιού 
1969Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ – Επιχείρησις: Γης μαδιάμ 
1969Ξύπνα κορόιδο… 
1969Ποιος Θανάσης!! 
1969Το στραβόξυλο 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1970Ένα μπουζούκι αλλοιώτικο από τ’ άλλα 
1970Η αριστοκράτισσα και ο αλήτης 
1970Ο μεγάλος ένοχος 
1970Τι κάνει ο άνθρωπος για να ζήση 
1971Αγάπησα μια… πολυθρόνα 
1971Δάκρυα για έναν αλήτη 
1971Διακοπές στο Βιετνάμ 
1971Εθελοντής στον έρωτα 
1971Η εφοπλιστίνα 
1971Η κρεββατομουρμούρα 
1971Ξένοιαστος παλαβιάρης 
1971Ο καμαριέρης της μπουζουξούς 
1971Ο παραγυιός μου ο ραλλίστας 
1971Τα βήματα της φωτιάς 
1971Τα ομορφόπαιδα!.. 
1971Της ζήλειας τα καμώματα 
1972Απ’ τ’ αλώνια στα σαλόνια 
1972Δουλικό αμέσου δράσεως 
1972Ερωτιάρης του γλυκού νερού 
1972Η Μεσόγειος φλέγεται 
1972Η Προεδρίνα 
1972Κατηγορώ τη ζωή 
1972Μέρες του ’36
1972Ο Πούσκας των Πετραλώνων 
1972Ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα 
1972Ο πρίγκηπας της αγοράς 
1972Το κρυφό σπίτι της Αγγέλας 
1972Το ξενοδοχείο των διεφθαρμένων 
1973Μεταμορφώσεις 
1973Ο άνθρωπος που έτρεχε πολύ 
1973Ο τσαρλατάνος 
1973Το πιο γρήγορο μπουζούκι 
1975Μπουζάνκα αλά ελληνικά 
1975Ο θίασος 
1975Ο τρομοκράτης 
1975Οι βάσεις και η Βασούλα 
1976Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας 
1977Η σκοτεινή καταγραφή μιας ηλιογραφίας 
1977Οι κυνηγοί 
1979Ο φαλακρός μαθητής 
1980Έξοδος κινδύνου 
1981Άγριες κότες 
1981Πάμε για …Καφέ?! 
1982Αλαλούμ 
1982Τα σαϊνια 
1983Άλλος για τον Παράδεισο 
1983Γρανίτα από μελάνι 
1983Γύφτικη κομπανία 
1983Η δημοκρατία του νέφους 
1983Ο Παπασούζας φαντομάς 
1984Και κλάααμα… στα σχολεία 
1986Ράδιο-Αρβύλα 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1973|1973Ψιλικατζίδικο ο Κόσμος ΕΙΡΤ 
1976|1976Μια Αθηναία στην Αθήνα ΕΡΤ
1977|1977Εύθυμες ιστορίες: Διακοπές μετ’ εμποδίων ΕΡΤ
1977|1977Ο Ταξιτζής ΥΕΝΕΔ
1977|1977Ο Φωτογράφος του Χωριού ΕΡΤ
1979|1979Ο ταξιτζής: Η προίκα ΥΕΝΕΔ
1979|1979Ο ταξιτζής: Η πρώτη μέρα ΥΕΝΕΔ
1979|1979Οι παραστρατημένοι ΕΡΤ
1980|1980Το φως του Αυγερινού ΕΡΤ
1982|1982Γιάννης και Μαρία ΕΡΤ
1984|1984Βραδυά επιθεώρησης ΕΡΤ
1985|1985Χαίρε Τάσο Καρατάσο ΕΡΤ

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες

Σχετικές αναρτήσεις

Λευτέρης Ελευθεριάδης 1942-

Ο Λευτέρης Ελευθεριάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1942. Η καταγωγή του είναι από την Κοζάνη. Απόφοιτος του Παπάφειου Ορφανοτροφείου Θεσσαλονίκης. Σπούδασε στη Νομική και στο...

Ρένα να η ευκαιρία 1980-1981

Η ταινία, "Ρένα να η ευκαιρία" προβλήθηκε τη σαιζόν 1980-1981 και έκοψε 221.764 εισιτήρια. Ήρθε στην 4η θέση σε 25 ταινίες. Περίληψη της ταινίας, "Ρένα...

Ο Λαμπρούκος μπαλλαντέρ 1980-1981

Η ταινία, "Ο Λαμπρούκος μπαλλαντέρ" προβλήθηκε τη σαιζόν 1980-1981 και έκοψε 85.098 εισιτήρια. Ήρθε στην 16η θέση σε 25 ταινίες. -Η ταινία κυκλοφόρησε σε με...

Τελευταίες αναρτήσεις