21.3 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Άγνωστες πτυχές της ταινίας, Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται

Η ταινία, "Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται" προβλήθηκε τη...

Ήξερες ότι η Άννα Παναγιωτοπούλου…

Η Άννα Παναγιωτοπούλου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και...

Ποια ηθοποιός κάνει τις υψηλότερες τηλεθεάσεις με τις ταινίες της

Ο Χρήστος Κωνσταντίνου αποκαλύπτει ποια ηθοποιός της...
ΑρχικήHθοποιοίΚώστας Βενετσάνος

Σχετικές αναρτήσεις

Κώστας Βενετσάνος

- Advertisement -

Ο Κώστας Βενετσάνος είναι, παρουσιαστής, ηθοποιός και τραγουδιστής. Έχει βάλει τη σφραγίδα του στα πρώτα βήματα της ελληνικής τηλεόρασης, ως παρουσιαστής μουσικών εκπομπών από τις οποίες πέρασαν όλα τα μεγάλα ονόματα του πενταγράμμου.
Η καταγωγή του είναι από τη Θεσσαλονίκη. Φοίτησε στις δραματικές σχολές του Πέλου Κατσέλη και του Λυκούργου Σταυράκου.

Αρχικά στα μέσα της δεκαετίας του ‘50 ξεκίνησε ως τραγουδιστής σε μπουάτ της Πλάκας με τη Μαρία Δουράκη. Με το θέατρο ασχολήθηκε το 1966 και οι πρώτες του δουλειές ήταν με τη Σοφία Βέμπο στο θέατρό της.

Εκεί τον είδε ο ”θρυλικός” Γιώργος Οικονομίδης και τον βοήθησε να γίνει παρουσιαστής. Παρουσίασε, ακόμη και καλλιστεία και καρναβάλι και είχε πολύ μεγάλη κοινωνική προσφορά. Το 1968 έκανε μια πολύ μεγάλη επιτυχία στο τραγούδι, ερμηνεύοντας το ”Είναι νωρίς για δάκρυα Στέλλα”.

Έδώ και περίπου τριάντα χρόνια βρίσκεται εκτός τηλεοπτικού νυμφώνος, σε ό,τι αφορά την πρώην ΕΡΤ, καθώς οι εκάστοτε παραγωγοί και παρουσιαστές μουσικών εκπομπών τον έχουν εκτός της λίστας των προσκεκλημένων τους.

Μάλιστα, αναφέρεται προσωπικά στον Σπύρο Παπαδόπουλο που, όπως τονίζει, «παρουσίαζε τόσα χρόνια την εκπομπή “Στην υγειά μας” στο κρατικό μας κανάλι και, παρότι του έστειλα μέχρι και… βιογραφικό για να του θυμίσω ποιος είμαι, δεν με κάλεσε ούτε μία φορά!»

Κώστας Βενετσάνος: Φιλμογραφία

Γαμπρός απ’ τη Γαστούνη / Γαμπρός με φούντες (1969) [Βασιλάκης]
Για ένα ταγάρι δολάρια (1969)
Μια νταντά και τέζα όλοι (1971)
Καθένας με την τρέλλα του… (1980)
Αναρχικές καλόγριες (1986) [παρουσιαστής]
Η κρουαζιέρα του έρωτα (1988) [Τζον Λέικ]

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Γιώργος Τζώρτζης 1938-2019

Ο Γιώργος Τζώρτζης γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1938 στην Αθήνα και σπούδασε στη θεατρική σχολή του Χρήστου Βαχλιώτη.Στο θέατρο ξεκίνησε το 1961 με το...

Μάκης Γιαννόπουλος 1945-

Ο Μάκης Γιαννόπουλος γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας το 1945. Αποφοίτησε από τη Δραματική σχολή του Κάρολου Κουν το 1970. Εμφανίστηκε στο θέατρο το 1965...

Ιακωβίδης Μιχαήλ

Ο Μιχαήλ (Μίχης) Ιακωβίδης γεννήθηκε το 1889 και πρωτοεμφανίστηκε το 1907 μέχρι το 1928. Συνεργάστηκε με διάφορα θεατρικά σχήματα παίζοντας κλασσικό ρεπερτόριο (Μολιέρο,...

Τελευταίες αναρτήσεις