13.5 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΣάκης Μπουλάς 1954-2014

Σχετικές αναρτήσεις

Σάκης Μπουλάς 1954-2014

Ο Σάκης Μπουλάς γεννήθηκε στο Κιλκίς στις 11 Μαρτίου του 1954 αλλά η καταγωγή του ήταν από τον Πειραιά, όπου και μεγάλωσε. Ήταν ηθοποιός, στιχουργός, ερμηνευτής και παρουσιαστής θεαμάτων. Όταν ήταν μικρός, οι γονείς του τον παρότρυναν να γίνει δικηγόρος λόγω της άνεσης που παρουσίαζε στον λόγο, όμως αυτός επέλεξε το τραγούδι και την ηθοποιία. Παλαιότερα ήταν ιδιοκτήτης ενός καταστήματος με έπιπλα.

Το 1976 ο Σάκης Μπουλάς είχε την πρώτη του επαφή με τον κινηματογράφο, ως αφηγητής στο ιστορικό ντοκιμαντέρ του Συμεών Καπετανάκη «Αρκάδι 1866» κι ένα χρόνο αργότερα πρωτοεμφανίστηκε στην τηλεόραση, στην κωμική σειρά της ΕΡΤ «Μια υπέροχη γλωσσού», σε σκηνοθεσία Μήτσου Λυγίζου και σενάριο Δημήτρη Ψαθά. Άτομο με ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ, ο Σάκης Μπουλάς διακρίθηκε κυρίως σε κωμικούς ρόλους ως ηθοποιός. Στο θέατρο δεν πρόλαβε να παίξει, γιατί, όπως έλεγε χαριτολογώντας, «θα το κάνω όταν μεγαλώσω»!

Σάκης Μπουλάς

Στον κινηματογράφο ο Σάκης Μπουλάς έπαιξε σε ταινίες όπως: «Ο Δράκουλας των Εξαρχείων» (1983), «Ντελίριο» (1983), «Η Αγάπη είναι ελέφαντας» (2000), «Λουκουμάδες με Μέλι» (2004) και «Ηθικόν Ακμαιότατον» (2005). Στην τηλεόραση αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το μεγάλο κοινό για τις ερμηνείες του σε τηλεοπτικές σειρές, όπως: «Κουφώματα» (ΕΡΤ, 1988), «Δέκα λεπτά κήρυγμα» (Mega, 2000), «Σαββατογεννημένες» (Mega, 2003) και «Πενήντα – Πενήντα» (Mega, 2005).  Διακρίθηκε, επίσης, στην παρουσίαση τηλεπαιγνιδιών στη χρυσή εποχή τους, τη δεκαετία του ‘90 («Κάνε ό,τι Κάνω», «Πάρτα Όλα»).

Ο Σάκης Μπουλάς ήταν παράλληλα και τραγουδιστής, συμμετέχοντας σε πολλούς δίσκους όπως στους “Ανεπίδοτα Γράμματα” του Μιχάλη Γρηγορίου με την Αφροδίτη Μάνου, “Καντάτα για την Μακρόνησο” – Θ.Μικρούτσικου, “Λουκιανού διάλογοι” – Μ. Πλέσσα, “Αχαρνής” του Δ. Σαββόπουλου κ.α . Είχε συνεργαστεί πάνω από 12 χρόνια με τον Θάνο Μικρούτσικο και κατ’ αυτή την περίοδο ταξίδεψε σε διάφορες χώρες όπως Αυστρία, Γερμανία, Αγγλία, Σκωτία, Βέλγιο και Κύπρο.

Ο Σάκης Μπουλάς υπήρξε ένας από τους ιδρυτές του πρώτου “Μουσικού καφενείου” με το όνομα Σούσουρο μαζί με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Νικόλα Άσιμο, Θάνο Αδριανό και Περικλή Χαρβά, όπου για πρώτη φορά συνδυάστηκε μουσική με θέατρο και διάφορα χάπενιγκς. Παρόμοια δουλειά έγινε αργότερα στο “Αχ Μαρία”, όπου και πάλι υπήρξε ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Ζουγανέλη κ.ά. Είχε τραγουδήσει σε πολλές μουσικές σκηνές και συναυλίες συνεργαζόμενος χρόνια με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Ζουγανέλη, Τάνια Τσανακλίδου, Βλάση Μπονάτσο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Δημήτρη Σταρόβα κ.ά. αλλά και με τον Διονύση Σαββόπουλο.

mpoulas 1

Ως στιχουργός είχε κάνει μεγάλη καριέρα καθώς συνεργάστηκε με πολλούς καλλιτέχνες. Είχε γράψει στίχους για τραγούδια του Γιάννη Ζουγανέλη, του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα κ.α και σε πολλά τραγούδια που είχε ερμηνεύσει ο ίδιος.

Λάτρης του «ωραίου φύλου», ο Σάκης Μπουλάς δήλωνε κατ’ επανάληψη ότι δεν έκανε για σύζυγος, καθώς θεωρούσε τον εαυτό του «γεννημένο εργένη». Αν και ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας δύο φορές, οι γάμοι του κατέληξαν σε διαζύγια.

Τα τελευταία χρόνια ο Σάκης Μπουλάς αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με τον καρκίνο, αλλά δεν το έβαζε κάτω. Μέχρι και λίγες μέρες πριν από τον θάνατό του εμφανιζόταν στην «Ακτή Πειραιώς», συμμετέχοντας στη μουσική παράσταση «ΓκαΓκαΝτίν: Οι γενναίοι της νύχτας», πλάι στους Διονύση Σαββόπουλο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Γιάννη Ζουγανέλη.

Διέκοψε τις εμφανίσεις του, όταν η υγεία του επιδεινώθηκε. Εισήχθη στο νοσοκομείο «Υγεία», όπου άφησε την τελευταία του πνοή στις 21 Φεβρουαρίου του 2014. Ο θάνατός του προκάλεσε πανελλήνια συγκίνηση. Το ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το νοσοκομείο «Υγεία» αναφέρει ότι “O Aθανάσιος Μπουλάς απεβίωσε σήμερα Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Ο χαρισματικός καλλιτέχνης καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του επέδειξε γενναιότητα και αξιοπρέπεια.” Στην κηδεία του παρέστησαν πολλές προσωπικότητες της ηθοποιίας, της μουσικής σκηνής αλλά και απλός κόσμος.

Σάκης Μπουλάς: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1976Αρκάδι 1866
1983Ντελίριο – Μια άλλη άποψη της βίας 
1983Ο Δράκουλας των Εξαρχείων 
1984Η πόλη ποτέ δεν κοιμάται 
1986Τηλεκανίβαλοι 
1987Πατρίς ληστεία οικογένεια 
1998Ας περιμένουν οι γυναίκες 
2000Βασίλισσα μαϊμού 
2000Η Αγάπη Είναι …Ελέφαντας 
2005Λουκουμάδες με Μέλι 
2006Ηθικόν Ακμαιότατον 
2006Μαφιόζοι στο Αιγαίο 
2007Το φιλί της Ζωής 
2009Πεθαίνω για σένα 
2011Μια φορά και ένα μωρό 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1977|1977Μια υπέροχη γλωσσού ΕΡΤ
1987|1987Το κανάλι της Βαγγελίτσας ΕΤ2
1988|1988Κουφώματα ΕΤ2
1989|1989MEGA γέλιο Mega
1989|1989Βιντεογραφίες Mega
1990|1990Απίστευτα κι Όμως… Ελληνικά Mega
1990|1990Σατιρικόν Mega
1993|1993Γεια Χαρα Νταν Zouga Mega
1993|1993Οι μεν και οι δεν ΑΝΤ1
1994|1994Cherchez la femme Star
1994|1994Η γενιά των 40Star
1995|1995Ζουγανελληνικά ΣΚΑΙ
1999|1999Τσα Alpha
2000|2000Δέκα λεπτά κήρυγμα Mega
2000|2000Λίφτινγκ ΑΝΤ1
2000|2000Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή Mega
2003|2003Σαββατογεννημένες Mega
2004|2004Ας πρόσεχες ΑΝΤ1
2005|200550-50Mega
2005|2005Δυο μέρες μόνο Mega
2006|20067 θανάσιμες πεθερές: Η Κρητικιά πεθεράMega
2006|2006Εντιμότατοι κερατάδες: Ο αισιόδοξος κερατάς Alpha
2007|2007Ο τζίτζικας κι ο μέρμηγκας ΑΝΤ1
2007|2007Φίλα τον βάτραχό σου ΑΝΤ1
2008|2008Bellas TV Mega
2009|2009Εργαζόμενη γυναίκα: Η λογίστρια ΑΝΤ1
2009|2009Η οικογένεια βλάπτει Mega
2009|2009Μίλα μου Βρώμικα Mega
2010|2010Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος Mega
2012|2012Daddy cool Mega Κύπρου

Πληροφορίες από το retrodb.gr

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Θόδωρος Έξαρχος 1930-2009

Ο Θόδωρος Έξαρχος γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 10 Δεκεμβρίου του 1930, ήταν Έλληνας ηθοποιός και συγγραφέας.Σπούδασε θεατρική τέχνη στο Εθνικό Θέατρο, έχοντας δασκάλους το...

Παχής Στράτος

Γεννήθηκε το 1928. Φιγούρα μικρόσωμη και ισχνή, που «έγραψε» διακριτικά αλλά ουσιαστικά σε πάμπολλους μικρούς ρόλους στην οθόνη -ιδιαίτερα στις ταινίες του Θόδωρου Aγγελόπουλου-...

Διακοπές στην Αίγινα

Περίληψη: Ένας χήρος δημοσιογράφος και δεινός γυναικοθήρας, ο Τζώνης, και η παραχαϊδεμένη κόρη του Αλίκη πηγαίνουν για παραθερισμό στην Αίγινα. Στο λιμάνι, η Αλίκη...

Τελευταίες αναρτήσεις