Ελληνικός Κινηματογράφος Μουσούρης Σπύρος
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΜουσούρη Ρίτα
Επόμενο άρθροΜπάρμπα Βάνα

Μουσούρης Σπύρος

Ο Σπύρος Μουσούρης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στην Επαγγελματική Σχολή Θεάτρου. Γεννήθηκε το 1907 και πέθανε στις 5 Απριλίου 1965.
Το 1944 έλαβε μέρος σε 3 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου.
Έλαβε μέρος σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές.
Στον κινηματογράφο, έγινε γνωστός ερμηνεύοντας το ρόλο του Αγησίλαου στην ταινία”Αλλοίμονο στους νέους” (χράτσα, χρούτσα…).
Δεύτερη σύζυγος υπήρξε η ηθοποιός Κρινιώ Παπά, με την οποία συγκρότησαν και θιάσους.
Φιλμογραφία
Συγχώρεσέ με αγάπη μου (1964)
Χωρίς ταυτότητα (1963) [Αντώνης Καρέλης]
Σταυραετοί (1963)
Νόμος 4000 (1962) [Αναγνώστου]
Ποτέ δε σε ξέχασα (1962) [πατέρας Κάτιας]
Αλλοίμονο στους νέους (1961) [Αγησίλαος]
Συνοικία το “όνειρο” (1961)
Ο δολοφόνος αγαπούσε πολύ… (1960)

Similar Articles

Αρθρα

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 627ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 627ο

Γιώτα Λύδια

Η Γιώτα Λύδια (το πραγματικό της όνομα είναι Παναγιώτα Μανταράκη) γεννήθηκε το 1934 στη Νέα Ιωνία και είναι μία από τις μεγαλύτερες και σπουδαιότερες...

Χάρρυ Κλυνν

Ο Χάρρυ Κλυνν γεννήθηκε στη Καλαμαριά, στις 7 Μαΐου 1940 και το πραγματικό του όνομα ήταν, Βασίλης Τριανταφυλλίδης. Ήταν Έλληνας κωμικός και σατιρικός ηθοποιός,...