2 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΑξιώτης Σάββας

Σχετικές αναρτήσεις

Αξιώτης Σάββας

Ο ηθοποιός Σάββας Αξιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα (άλλη πηγή αναφέρει τη Νάξο) και σπούδασε θέατρο στην Αθήνα και τη Ρώμη. Στην ποίηση εμφανίστηκε το 1970 με τα ποιήματα, “Φθαρμένος καθρέφτης”. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με διάφορους θιάσους όπως: ‘Ελλη Λαμπέτη, Δημ. Παπαμιχαήλ, Ρ. Βλαχοπούλου, Γ. Κωνσταντίνου, Τ. Ρουσσέα, Γ. Πάντζα, Ζ. Λάσκαρη, Κ. Πρέκα, Στ. Στρατηγό, Κ. Χέλμη, Χ. Τσάγκα, Ρ. Ντορ, Αλ. Λειβαδίτη, Μ. Χρονοπούλου, Σ. Παράβα, κλπ. Ενώ στον κινηματογράφο έπαιξε δίπλα στη Μελίνα Μερκούρη και την Έλεν Μπέρστυν στην ταινία του Ζυλ Ντασσέν, “Κραυγές γυναικών”. Στην τηλεόραση πρωταγωνίστησε στην “Αργώ”, του Γ. Θεοτοκά και σε διάφορα θεατρικά της ΕΡΤ 1. Έλαβε μέρος σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές, ενώ στη Ρώμη συνεργάστηκε με το Gruppo Incontro και Τeatro dei Comedianti. Από το 1982 είναι ιδρυτής του θεάτρου “Περιθώριο” και ανεβάζει πρωτοποριακές παραστάσεις δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στους συγγραφείς του παραλόγου. Παράλληλα συνεργάστηκε με διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά, δημοσιεύοντας διηγήματά του: “Οδός Πανός”, “Νέο Επίπεδο”, κλπ. Έχει γράψει στίχους σε δίσκους που έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι. Είναι μέλος του ΣΕΗ και της ΑΕΠΙ. Η ποιητική του συλλογή, “Μόρσιμον Ήμαρ”, Εκδόσεις Γκοβόστη, ξάφνιασε κριτικούς και κοινό. Επίσης, “Το δεκανίκι τον ακροβάτη”, Εκδόσεις Γκοβόστη. Και τα διηγήματα, “Στη ραχοκοκαλιά της μνήμης”, Εκδόσεις Ελεύθερος Τύπος. Άλλη του δραστηριότητα, η ζωγραφική. Είναι ετεροθαλής αδελφός του τραγουδιστή Χρήστου Δάντη.
Φιλμογραφία
Όμορφες μέρες (1970)
Μαριχουάνα stop! (1971)
Ο κατεργάρης (1971)[χορευτής]
Ιδιωτική μου ζωή (1971)[ζιγκολό]
Το κοροϊδάκι της πριγκηπέσσας (1971)
Πιο θερμή και από τον ήλιο (1972)
Κραυγή γυναικών (1978)
Ύποπτος πολίτης (1994)

Προηγούμενο άρθροΑντώνης Αντωνίου 1945-
Επόμενο άρθροΑπέργη Ελεάνα

Σχετικές αναρτήσεις

Άλκις Κούρκουλος

Ο Άλκης Κούρκουλος είναι Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 15 Ιανουαρίου 1967. Ο πατέρας του ήταν ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Κούρκουλος και η...

Ντούζος Στηβ

Ο Στηβ (Ευστάθιος) Ντούζος είναι Έλληνας ηθοποιός, γιος του Αντρέα Ντούζου και αδερφός της Τέτας Ντούζου, επίσης ηθοποιών. Γεννήθηκε στην...

Γιώργος Πάντζας 1937-

Ο Γιώργος Πάντζας γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 1937 στην Αθήνα (Παγκράτι) και μεγάλωσε με τον θείο του στην Καισαριανή, εξαιτίας των πολιτικών διώξεων του...

Τελευταίες αναρτήσεις