5.3 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΒαρλάμος Τάκης

Σχετικές αναρτήσεις

Βαρλάμος Τάκης

Ο Τάκης Βαρλάμος γεννήθηκε το 1930 και πέθανε στις 31 Μαίου 2011.

Χορευτής και χορογράφος με πληθωρικό έργο τις δεκαετίες του ’50 και ’60, ζευγάρι στη σκηνή και στη ζωή με τη χορεύτρια Μαρία ντε Πετρίλιο (είχαν χωρίσει πριν από κάποια χρόνια).
Είχαν κόρη την ηθοποιό Μαργαρίτα Βαρλάμου.
Ο Τάκης Βαρλάμος πέθανε σε ηλικία 81 χρόνων στη Βοστόνη των ΗΠΑ, όπου ζούσε.
Ξεκίνησε από τη Λυρική Σκηνή το ’47 («Μάρθα») κι έκανε σπουδές σε Μιλάνο και Βαρκελώνη.

Στη Γένοβα χορογράφησε «Κάρμεν», «Ναμπούκο», «Γάμους του Φίγκαρο». Περιόδευσε σε Ευρώπη, Αμερική με την παρτενέρ-σύζυγό του Μαρία ντε Πετρίλιο.

Εκτός από επιθεωρήσεις («Μπετόβεν και μπουζούκι», «Ομόνοια πλατς-πλουτς», κ.ά.) χορογράφησε – χόρεψε (ενίοτε έπαιξε και ως ηθοποιός) σε ταινίες όπως «Το κλωτσοσκούφι» του Σακελλάριου, «Να ζει κανείς ή να μη ζει» του Ορέστη Λάσκου κ.ά
Φιλμογραφία
Άντρας είμαι και… το κέφι μου θα κάνω! (1960) [Αλέκος Δαράτος]
Τυφλός άγγελος (1960)
Το κλωτσοσκούφι (1960)
Ηδονή και πάθος (1960)
Το αγρίμι (1960)
Χορογραφία
Τυφλός άγγελος (1960)
Ήρθες αργά 1961
Η Αθήνα τη νύχτα (1962)
Ο μπαμπάς μου κι εγώ (1963)
Έτσι ήταν η ζωή μου (1963)
Μάνα γιατί με γέννησες (1963)
Να ζη κανείς ή να μη ζη; (1966)
Καρδιές που ξέρουν ν’ αγαπούν (1967)

Αναδημοσίευση άρθρου απο το  greekactor.blogspot.gr

Προηγούμενο άρθροΒανίτα Βίκυ
Επόμενο άρθροΜαρία Βασιλείου 1950-1989

Σχετικές αναρτήσεις

Μίμης Πλέσσας

Ο Μίμης Πλέσσας είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες – δημιουργούς, με πολλές διεθνείς διακρίσεις στο ενεργητικό του.Το πλουσιότατο έργο του στο ελληνικό...

Παππά Νέλλη

Η Νέλλη Παππά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934 και σπούδασε σε σχολή μπαλέτου. Το 1959 έδωσε εξετάσεις στην αρμόδια κριτική επιτροπή και πήρε άδεια άσκησης...

Μοσχονά Μπέτυ

Η Μπέτυ Μοσχονά  γεννήθηκε στην Πάτρα στις 7 Μαρτίου του 1927 και ήταν ηθοποιός και σύζυγος του ηθοποιού Τάκη Μηλιάδη.Πρωτοεμφανίστηκε το 1952 με τον θίασο Μίμη Κοκκίνη και καθιερώθηκε σε...

Τελευταίες αναρτήσεις