27.7 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΒαρλάμος Τάκης

Σχετικές αναρτήσεις

Βαρλάμος Τάκης

Ο Τάκης Βαρλάμος γεννήθηκε το 1930 και πέθανε στις 31 Μαίου 2011.

Χορευτής και χορογράφος με πληθωρικό έργο τις δεκαετίες του ’50 και ’60, ζευγάρι στη σκηνή και στη ζωή με τη χορεύτρια Μαρία ντε Πετρίλιο (είχαν χωρίσει πριν από κάποια χρόνια).
Είχαν κόρη την ηθοποιό Μαργαρίτα Βαρλάμου.
Ο Τάκης Βαρλάμος πέθανε σε ηλικία 81 χρόνων στη Βοστόνη των ΗΠΑ, όπου ζούσε.
Ξεκίνησε από τη Λυρική Σκηνή το ’47 («Μάρθα») κι έκανε σπουδές σε Μιλάνο και Βαρκελώνη.

Στη Γένοβα χορογράφησε «Κάρμεν», «Ναμπούκο», «Γάμους του Φίγκαρο». Περιόδευσε σε Ευρώπη, Αμερική με την παρτενέρ-σύζυγό του Μαρία ντε Πετρίλιο.

Εκτός από επιθεωρήσεις («Μπετόβεν και μπουζούκι», «Ομόνοια πλατς-πλουτς», κ.ά.) χορογράφησε – χόρεψε (ενίοτε έπαιξε και ως ηθοποιός) σε ταινίες όπως «Το κλωτσοσκούφι» του Σακελλάριου, «Να ζει κανείς ή να μη ζει» του Ορέστη Λάσκου κ.ά
Φιλμογραφία
Άντρας είμαι και… το κέφι μου θα κάνω! (1960) [Αλέκος Δαράτος]
Τυφλός άγγελος (1960)
Το κλωτσοσκούφι (1960)
Ηδονή και πάθος (1960)
Το αγρίμι (1960)
Χορογραφία
Τυφλός άγγελος (1960)
Ήρθες αργά 1961
Η Αθήνα τη νύχτα (1962)
Ο μπαμπάς μου κι εγώ (1963)
Έτσι ήταν η ζωή μου (1963)
Μάνα γιατί με γέννησες (1963)
Να ζη κανείς ή να μη ζη; (1966)
Καρδιές που ξέρουν ν’ αγαπούν (1967)

Αναδημοσίευση άρθρου απο το  greekactor.blogspot.gr

Προηγούμενο άρθροΒανίτα Βίκυ
Επόμενο άρθροΜαρία Βασιλείου 1950-1989

Σχετικές αναρτήσεις

Ηλίας Καπετανίδης 1941-2001

Ο Ηλίας Καπετανίδης γεννήθηκε το 1941 και ήταν Έλληνας ηθοποιός που έπαιζε δεύτερους ρόλους. Αποσύρθηκε νωρίς από την υποκριτική, λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.Έφυγε...

Το κορίτσι του λούνα παρκ

Περίληψη: Ένα φτωχό και καλόκαρδο κορίτσι, η Μαργαρίτα, δουλεύει σ' ένα λούνα παρκ κι ερωτεύεται έναν ευκατάστατο καρδιοχειρουργό, τον Αλέκο, ο οποίος όμως της...

Θάνος Μαρτίνος 1937-2021

Ο Θάνος Μαρτίνος γεννήθηκε 1937 στην Αθήνα (Περιστέρι) και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.Από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 εξελίχθηκε σε...

Τελευταίες αναρτήσεις