22.6 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Ήξερες ότι η Άννα Παναγιωτοπούλου…

Η Άννα Παναγιωτοπούλου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και...

Ποια ηθοποιός κάνει τις υψηλότερες τηλεθεάσεις με τις ταινίες της

Ο Χρήστος Κωνσταντίνου αποκαλύπτει ποια ηθοποιός της...

Ελένη Προκοπίου: Ο επίγειος παράδεισος της στο Ξυλόκαστρο

Στο πανέμορφο Ξυλόκαστρο και κυριολεκτικά πάνω στο...
ΑρχικήHθοποιοίΒαρλάμος Τάκης

Σχετικές αναρτήσεις

Βαρλάμος Τάκης

- Advertisement -

Ο Τάκης Βαρλάμος γεννήθηκε το 1930 και πέθανε στις 31 Μαίου 2011.

Χορευτής και χορογράφος με πληθωρικό έργο τις δεκαετίες του ’50 και ’60, ζευγάρι στη σκηνή και στη ζωή με τη χορεύτρια Μαρία ντε Πετρίλιο (είχαν χωρίσει πριν από κάποια χρόνια).
Είχαν κόρη την ηθοποιό Μαργαρίτα Βαρλάμου.
Ο Τάκης Βαρλάμος πέθανε σε ηλικία 81 χρόνων στη Βοστόνη των ΗΠΑ, όπου ζούσε.
Ξεκίνησε από τη Λυρική Σκηνή το ’47 («Μάρθα») κι έκανε σπουδές σε Μιλάνο και Βαρκελώνη.

Στη Γένοβα χορογράφησε «Κάρμεν», «Ναμπούκο», «Γάμους του Φίγκαρο». Περιόδευσε σε Ευρώπη, Αμερική με την παρτενέρ-σύζυγό του Μαρία ντε Πετρίλιο.

Εκτός από επιθεωρήσεις («Μπετόβεν και μπουζούκι», «Ομόνοια πλατς-πλουτς», κ.ά.) χορογράφησε – χόρεψε (ενίοτε έπαιξε και ως ηθοποιός) σε ταινίες όπως «Το κλωτσοσκούφι» του Σακελλάριου, «Να ζει κανείς ή να μη ζει» του Ορέστη Λάσκου κ.ά
Φιλμογραφία
Άντρας είμαι και… το κέφι μου θα κάνω! (1960) [Αλέκος Δαράτος]
Τυφλός άγγελος (1960)
Το κλωτσοσκούφι (1960)
Ηδονή και πάθος (1960)
Το αγρίμι (1960)
Χορογραφία
Τυφλός άγγελος (1960)
Ήρθες αργά 1961
Η Αθήνα τη νύχτα (1962)
Ο μπαμπάς μου κι εγώ (1963)
Έτσι ήταν η ζωή μου (1963)
Μάνα γιατί με γέννησες (1963)
Να ζη κανείς ή να μη ζη; (1966)
Καρδιές που ξέρουν ν’ αγαπούν (1967)

Αναδημοσίευση άρθρου απο το  greekactor.blogspot.gr

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Στράτος Παχής 1928-1996

Ο Στράτος Παχής γεννήθηκε το 1928. Φιγούρα μικρόσωμη και ισχνή, που «έγραψε» διακριτικά αλλά ουσιαστικά σε πάμπολλους μικρούς ρόλους στην οθόνη -ιδιαίτερα στις ταινίες...

Ιωαννίδου Λούλα

Η Λούλα Ιωαννίδου γεννήθηκε το 1921. Μέλος του Σ.Ε.Η. από το 1940. Ηθοποιός με αξιόλογη καριέρα στο ραδιοφωνικό θέατρο. Από το 1949 έως το 1971 έλαβε...

Αναστασίου Τάσος

Τάσος ΑναστασίουΟ Τάσος Αναστασίου, γεννήθηκε στη Κερύνεια το 1946.Σπούδασε υποκριτική στη Σχολή Εύη Γαβριηλίδη το 1965 και σκηνοθεσία στο Birmingham School of Speech Training...

Τελευταίες αναρτήσεις