28 C
Athens
Κατηγορία:

Νίκος Αθερινός 1942-2011

Νίκος Αθερινός 1942-2011
Ο Κούλης Στολίγκας και Νίκος Αθερινός το 1972.

Ο Νίκος Αθερινός γεννήθηκε το 1942. Θεατρικός συγγραφέας ,σκηνοθέτης και ηθοποιός. Γόνος πάμπλουτης οικογένειας από την Αλεξάνδρεια, ασχολήθηκε με τις θεατρικές επιχειρήσεις.

Συνεργάστηκε με τους πλέον σπουδαίους κωμικούς ηθοποιούς της επιθεώρησης σε παραστάσεις έργων που έγραφε ο ίδιος τα κείμενα και τις σκηνοθετούσε.

Υπήρξε περίοδος που είχε στην κατοχή του τέσσερα αθηναϊκά θέατρα, τα «Λουζιτάνια», «Μινώα», «Ρουαγιάλ», «Ακάδημο».

Την αγάπη του για το θέατρο πλήρωσε πολύ ακριβά, αφού λόγω χρεών έκανε δυόμισι χρόνια φυλακή.

Του συμπαραστάθηκε με όλες της τις δυνάμεις η γυναίκα του, Λουίζα Μελίντα, η οποία έφτασε να εργάζεται σε τυπογραφείο για να αντιμετωπίσει τα έξοδα.

Όταν εξέτισε την ποινή του, η Λουίζα πούλησε το πανάκριβο ρετιρέ της στο Χαλάνδρι για να αποπληρώσει τα χρέη του.

Τα τελευταία χρόνια ζούσαν σε ένα διαμέρισμα με ενοίκιο, επί της οδού Φυλής, βγάζοντάς τα πέρα πολύ δύσκολα.

Ο Νίκος Αθερινός έπασχε από σακχαρώδη διαβήτη και απεβίωσε στις 15 Αυγούστου του 2011.

Νίκος Αθερινός: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1968Αφροδίτη το κορίτσι που πόνεσε
1970Ο αχαϊρευτος
1987Ένας Τρομοκράτης στο Κρεβάτι μου
1987Η καπετάνισσα της οδού Κερκύρας
1987Και πολύ μπήχτης ο δικός σου
1987Φ.Π.Α. και τέζα όλοι
1988Έρχονται οι γυμνιστές
1988Και πρώτος ο δικός σου
1990Το μιμί κινεί καράβι

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΑθανασίου Μαργαρίτα
Επόμενο άρθροΆλβα Ιωάννα

Περισσότερα άρθρα

Τελευταία άρθρα