Ερωτική συμφωνία

Παραγωγής: Καραγιάννης-Καρατζόπουλος
Πρεμιέρα: Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1972
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Βασίλης Βασιλειάδης
Συγγραφέας: Τζένη Καρέζη
Σεναρίο: Τζένη Καρέζη

Δραματική
1972

Ηθοποιοί: Τζένη Καρέζη (Ειρήνη Στεργίου/Μπέτυ) , Κώστας Καζάκος (Πέτρος Κρίσπης) , Ανδρέας Φιλιππίδης , Νότης Περγιάλης , Ντίνος Καρύδης , Σταύρος Ξενίδης , Λαυρέντης Διανέλλος , Γιάννης Ευαγγελίδης , Ειρήνη Κουμαριανού , Νίκη Τσιγκάλου , Μαρία Ζαφειράκη , Γιώργος Κυριακίδης , Κώστας Δάρρας , Λευτέρης Ελευθεριάδης , Ανδρέας Τσάκωνας , Νότης Πιτσιλός , Βαγγέλης Λίτσιος , Τάσος Μαράς (μικρός) , Σμαράγδα Καρύδη

Πλοκή: Η διάσημη πιανίστρια Ειρήνη Στεργίου επιστρέφει στο νησί της, μετά από 10 χρόνια παραμονής στο εξωτερικό, εξαιτίας της κακής κατάστασης της υγείας του πατέρα της. Στο παρελθόν η Ειρήνη και η δίδυμη αδελφή της, Μπέτυ, αγάπησαν τον ίδιο άντρα, τον Πέτρο Κρίσπη, ο οποίος έδειχνει την προτίμηση του στη Μπέτυ. Η Ειρήνη, πληγωμένη έφυγε από το νησί για να κάνει καριέρα στο εξωτερικό, όπου κατά καιρούς συναντούσε τον Πέτρο, χωρίς ποτέ να του μιλήσει για τα αισθήματα της. Όταν οι δυο αδελφές κάνουν μια βόλτα στη θάλασσα, ένα ξαφνικό μπουρίνι γινεται η αιτία να παρασυρθεί η Μπέτυ στο θάνατο. Όμως όλοι νομίζουν ότι χάθηκε η Ειρήνη. Η αγάπη για τον Πέτρο κάνει την Ειρήνη να μην πει την αλήθεια. Όταν όμως συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να ζήσει μέσα στο ψέμα, τότε βγαίνει με τη βάρκα στη θάλασσα και χάνεται με ίδιο τρόπο που χάθηκε και η αδελφή της.
Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1971-1972 και έκοψε 165.179 εισιτήρια. Ήρθε στην 31η θέση σε 90 ταινίες

Ελληνικός Κινηματογράφος Ερωτική συμφωνία
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΗ Αθήνα τη νύχτα
Επόμενο άρθροΈγκλημα στα παρασκήνια

Similar Articles

Comments