29.8 C
Athens
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, 2024

Έβελυν Σιούπη: 30 χρόνια επιτυχίες

Διαβάζοντας όλες αυτές τις μέρες σε διάφορα...

Νίκος Σταυρίδης: Το μεγάλο του παράπονο

Ο Νίκος Σταυρίδης ήταν ένας σπουδαίος κωμικός...

Το ανθρωπάκι: Αχ βρε Κική τι με κάμεις

"Το ανθρωπάκι" είναι μία από τις αγαπημένες...
Κατηγορία:

Μαριχουάνα στοπ 1970-1971

Πληροφορίες ταινίας

Έτος: 1971
Κυκλοφορία: 01 Μαρτίου 1971
Διάρκεια: 90' Λεπτά
Είδος: Μιούζικαλ
Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης
Σενάριο: Γιάννης Δαλιανίδης
Συγγραφέας: Γιάννης Δαλιανίδης
Φωτογραφία: Νίκος Γαρδέλης
Μουσική συνθεση: Μίμης Πλέσσας
Εταιρία παραγωγης: Φίνος Φιλμ" data-wpil-keyword-link="linked">Φίνος Φιλμ
Παραγωγός: ***
Τραγούδι: Τόλης Βοσκόπουλος
Χορευτές: Νανά Οικονόμου, Μαρία Κωνσταντάκη , Λίντα Κωνσταντάκη, Μιράντα Μαντά, Παναγιώτης Ανθής, Γιώργος Χριστοδουλάκης, Μιχαήλ Παυλίδης, Γιάννης Μαυροειδής, Ρόντα Παπαδοπούλου, Νίκος Μαγέρ, Σάββας Αξιώτης, Ρίτα Σεβαστοπούλου, Σπύρος Πετινάρης, Νικόλ Κοκκίνου, Λίλα Δρούτσα

Ηθοποιοί: Ζωή Λάσκαρη, Γιώργος Πάντζας (Γιώργος Κεχαγιάς/τραγούδι), Χρόνης Εξαρχάκος, Ελένη Ανουσάκη, Μαρία Ιωαννίδου, Βαγγέλης Σειληνός, Μάρθα Καραγιάννη, Μιράντα Ζαφειροπούλου, Κώστας Καφάσης, Στράτος Παχής, Δήμητρα Σερεμέτη, Κώστας Παπαχρήστος, Μίμης Θειόπουλος, Γιώργος Τσαούσης, Πάνος Σαργέντης, Νίκος Αβαγιανός, Νίκη Φιλοπούλου,

Η ταινία, “Μαριχουάνα στοπ” προβλήθηκε τη σαιζόν 1970-1971 και έκοψε 312.260 εισιτήρια. Ήρθε στην 12η θέση σε 87 ταινίες.

-Η ταινία αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου θεατρικού μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη, που παρουσιάστηκε στο θέατρο “Μπουρνέλλη”, και με το οποίο η Ζωή Λάσκαρη πραγματοποίησε την πρώτη της θεατρική εμφάνιση.

-Μεγάλες επιτυχίες του συνθέτη Μίμη Πλέσσα, όπως το τραγούδι, “Το Φεγγάρι Πάνωθέ μου”, ερμηνεύονται στην ταινία από τον Τόλη Βοσκόπουλο.

Μαριχουάνα στοπ
Σκηνή από την ταινία, “Μαριχουάνα στοπ”.

-Το σημαντικότερο για τον Τόλη Βοσκόπουλο ήταν η γνωριμία του με τη Ζωή Λάσκαρη, καθώς κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, πλέχτηκε το μεταξύ τους ειδύλλιο που κράτησε τρία χρόνια και απασχόλησε τις κοσμικές στήλες της εποχής.

Μάλιστα, η αδελφή του τραγουδιστή είχε αναφέρει : «Τότε τρελάθηκε ο άνθρωπος. Το παθαίνει αυτό οποιοσδήποτε όταν ερωτευτεί. Αυτό έπαθε όταν γνώρισε τη Ζωή. Και ξέχασε και σπίτι και δουλειά και συνεργάτες και τα πάντα και έφυγε μαζί της», γράφει η αδερφή του Τόλη Βοσκόπουλου για τον έρωτα που σήμανε και το τέλος του γάμου του με τη Στέλλα Στρατηγού».

-Ο Πόλεμος στο Βιετνάμ, το άγχος, το ψυχεδελικό ροκ, η σεξουαλική επανάσταση και η αντικουλτούρα των χίπις που χρησιμοποιούσαν ναρκωτικά όπως μαριχουάνα έτσι ώστε να καταφέρουν να “εξερευνήσουν” εναλλακτικά και καινούρια πράγματα, ήταν τα κυρίαρχα θέματα της εποχής.

Ειρήνη, αγάπη και ελευθερία ήταν το τρίπτυχο των χίπις που το δήλωναν με τη συμπεριφορά τους και με το ντύσιμό τους. Όλα τα παραπάνω, η επικαιρότητα, κάποια ηθογραφικά στοιχεία, λίγη σάτιρα και κυρίως η ευχή για παγκόσμια ειρήνη, που οι χίπις την ευχόντουσαν καπνίζοντας μαριχουάνα, τα συγκέντρωσε ο Γιάννης Δαλιανίδης και με καθαρό μυαλό, έγραψε τη μουσική κωμωδία, “Μαριχουάνα στοπ“.

-Mε συνεργάτες τον Μίμη Πλέσσα στη μουσική, τον Λευτέρη Παπαδόπουλο στους στίχους, τον Γιώργο Ανεμογιάννη στα σκηνικά-κοστούμια, τον Βαγγέλη Σειληνό στις χορογραφίες.

-Ο Γιάννης Δαλιανίδης που ήξερε να πιάνει το σφυγμό του κόσμου σχετικά με τις προτιμήσεις του, για να ολοκληρώσει το πρώτο του μουσικό θεατρικό εγχείρημα, εξασφαλίζει το μεγαλύτερο είδωλο εκείνης της εποχής στο τραγούδι, τον Τόλη Βοσκόπουλο, ο οποίος παίζει τον εαυτό του.

Τα υπόλοιπα ανήκουν στην καλλιτεχνική ιστορία. Το έργο σκίζει το καλοκαίρι, μεταφέρεται και στο χειμερινό Πάνθεον για δύο μήνες και γίνεται ταινία όπως συνηθίζονταν τότε, κάθε θεατρική επιτυχία να μεταφέρεται στον κινηματογράφο με τους ίδιους συντελεστές, εκτός της Νίτσας Μαρούδα και της Δέσποινας Στυλιανοπούλου, που το ρόλο της θα υποδυθεί η Μάρθα Καραγιάννη.

-Ένα απρόοπτο που συνέβη στα γυρίσματα της ταινίας, “Μαριχουάνα στοπ“, ανέφερε στη Μηχανή του Χρόνου η Ελένη Ανουσάκη, η οποία ενσάρκωνε τη Γαλλίδα Ζωρζέτ.

Η ηθοποιός είχε ένα μικρό ατύχημα όταν ετοιμαζόταν να γυρίσει τη σκηνή με το χορευτικό της στο αεροδρόμιο: «Εκεί συνέβη ένα τρομαχτικό ατύχημα για την αισθητική μου. Την ώρα που πήγα να βάλω τα ρούχα φορούσα ένα δαχτυλίδι ήμουνα και πολύ μικρή δεν το πρόσεξα και έσκισα την κάλτσα. Και σε όλη την ταινία αυτή έχω ένα πόντο στην κάλτσα. Αυτά είναι τα ωραία. Ωραία άσχημα. Γιατί πού να αλλάξω μες το αεροδρόμιο εκεί, εκείνη την εποχή δεν είχαμε ας πούμε 10 καλσόν που παίρνουμε τώρα μαζί. Και με ρωτάει ο κόσμος γιατί έχω σκισμένο καλσόν».

Περίληψη της ταινίας, “Μαριχουάνα στοπ”

Το παλιό αρχοντικό στην Πλάκα, που κληρονομούν τρία ξαδέρφια, γίνεται η πέτρα του σκανδάλου, αφού ο καθένας σκέπτεται να το αξιοποιήσει διαφορετικά. Ο Αχιλλέας θέλει να το κάνει νυχτερινό κέντρο, όπου θα παρουσιάζει το χορευτικό του πρόγραμμα, ενώ ο Ιπποκράτης ζει σ’ αυτό και νοικιάζει το υπόγειο στην κοπέλα που αγαπά, τη Δέσποινα. Τα πράγματα περιπλέκονται με την άφιξη από το εξωτερικό της τρίτης κληρονόμου, της Καίτης, η οποία θα τους ξεσηκώσει τα μυαλά, αλλά θα αλλάξει τακτική όταν ερωτευτεί τον Γιώργο..

Στην ίδια κατηγορια

Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι 1967-1968

Η ταινία, "Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι" προβλήθηκε τη σεζόν 1967-1968 και έκοψε 360.407...

Φτωχαδάκια και λεφτάδες 1960-1961

Η ταινία, "Φτωχαδάκια και λεφτάδες" προβλήθηκε τη σαιζόν 1960-1961 και έκοψε 49.318 εισιτήρια. Ήρθε...

Ο Ηλίας του 16ου 1958-1959

Η ταινία, "Ο Ηλίας του 16ου" προβλήθηκε τη σαιζόν 1958-1959 και έκοψε 77.118 εισιτήρια....

Ούτε γάτα ούτε ζημιά

Πλοκή: Ο Λαλάκης (Βασίλης Λογοθετίδης), ένας άτακτος σύζυγος, λέει στη γυναίκα του (Ίλυα Λιβυκού)...

Περισσότερα απο αυτη την κατηγορία