32 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΓωγώ Ατζολετάκη 1953-

Σχετικές αναρτήσεις

Γωγώ Ατζολετάκη 1953-

Η Γωγώ Ατζολετάκη γεννήθηκε στην Σητεία της Κρήτης στις 22 Δεκεμβρίου του 1953 και είναι Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, θιασάρχης, παραγωγός ραδιοφώνου και συγγραφέας.
Είναι μια γυναίκα που όσο περνάει ο χρόνος γίνεται ολοένα και πιο όμορφη. Η βασίλισσα της ομορφιάς που στέφθηκε με τον τίτλο “Σταρ Ελλάς 1971”, ενώ το 1977 βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

antzoletaki

Σπούδασε θεατρική τέχνη στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Πρωτοεμφανίσθηκε στη θεατρική σκηνή το καλοκαίρι του 1973, με ρόλο συμπρωταγωνίστριας στο έργο του Δημ. Ψαθά “Ο Αφελής” και πρωταγωνιστή το Γιάννη Γκιωνάκη.

Tο 1982 απέκτησε το δικό της θίασο και ξεκίνησε την πολύ-επίπεδη πορεία της στα καλλιτεχνικά δρώμενα με πολλαπλές συνεργασίες και συμμετοχές.

Εργάσθηκε επίσης σαν αρθρογράφος στις εφημερίδες “Εβδόμη” και “Kυριακάτικη Ακρόπολη”, κατά τη διετία 1987-1988. Συνεργάσθηκε και σαν παραγωγός εκπομπών και κειμενογράφος, με τα ραδιόφωνα της “ΕΡΑ 2”, του “Τρίτου Προγράμματος” και του “Aντέννα”.

Η Γωγώ Ατζολετάκη είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων. Ζει στην Αθήνα. Είναι παντρεμένη με το δημοσιογράφο και καθηγητή Πανεπιστημίου Στέλιο Συρμόγλου, με τον οποίο έχουν μια κόρη.

Γωγώ Ατζολετάκη: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1972Πιο τρελλός κι’ απ’ τους τρελλούς 
1972Συμμορία εραστών 
1972Υπέροχες νύφες κορόιδα γαμπροί 
1972Ως την τελευταία στιγμή 
1974Οκέυ, φίλε 
1977Κλειστό παράθυρο 
1982Θα σε κλέψω μ’ ακούς 
1985Γέλιο με δόσεις 
1985Μια γυναίκα δυο άντρες 
1985Ο Ταξιτζής μας 
1987Rock and Roll και πασατέμπος 
1987Γυναίκα της νύχτας 
1988Ένα κορίτσι πειρασμός 
1994Ο δραπέτης του φεγγαριού 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1972|1972Μπαλσόι Ιβάν και Μπιγκ Τζων ΥΕΝΕΔ
1973|1973Οι γιοί του Κάιν ΕΙΡΤ
1973|1973Χωρίς ανάσα ΕΙΡΤ 
1974|1974Ανθρώπινες Ιστορίες ΥΕΝΕΔ
1976|1976Στα βήματα της ελπίδας ΥΕΝΕΔ
1977|1977Μια υπέροχη γλωσσού ΕΡΤ
1977|1977Ο Ταξιτζής ΥΕΝΕΔ
1977|1977Πορφύρα και Αίμα ΥΕΝΕΔ
1980|1980Ιούλιος και Ιουλιέτα ΕΡΤ
1981|1981Ο κόσμος και ο Κοσμάς ΥΕΝΕΔ
1993|1993Ερωτικά της Εδέμ ΕΤ1
1996|1996Εκείνες & Εγώ ΑΝΤ1

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΚαίτη Ασπρέα-Σαγιά 1916-1977
Επόμενο άρθροΤάκης Βάβαλης 1933-2003

Σχετικές αναρτήσεις

Η λίμνη των πόθων 1957-1958

Η ταινία, "Η λίμνη των πόθων" προβλήθηκε τη σαιζόν 1957-1958 και έκοψε 110.194 εισιτήρια. Ήρθε στην 2η θέση σε 31 ταινίες. -Στη ταινία, "Η λίμνη...

Αλιμπέρτη Σοφία

Η Σοφία Αλιμπέρτη (κατά κόσμον Σοφία Παρλαμά) είναι Ελληνίδα ηθοποιός και τηλεπαρουσιάστρια. Γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 3 Μαρτίου 1963 αλλά σύντομα μετακόμισε στην...

Μελίντα Λουίζα

Η Λουίζα Μελίντα η Μπουρδούμη όπως ήταν το πραγματικό της επίθετο ήταν μια όμορφη ψιλόλιγνη χορεύτρια και ηθοποιός που από τα πρώτα της...

Τελευταίες αναρτήσεις