11.6 C
Athens
Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήHθοποιοίΓωγώ Ατζολετάκη 1953-

Σχετικές αναρτήσεις

Γωγώ Ατζολετάκη 1953-

- Advertisement -

Η Γωγώ Ατζολετάκη γεννήθηκε στην Σητεία της Κρήτης στις 22 Δεκεμβρίου του 1953 και είναι Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, θιασάρχης, παραγωγός ραδιοφώνου και συγγραφέας.
Είναι μια γυναίκα που όσο περνάει ο χρόνος γίνεται ολοένα και πιο όμορφη. Η βασίλισσα της ομορφιάς που στέφθηκε με τον τίτλο “Σταρ Ελλάς 1971″, ενώ το 1977 βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

antzoletaki

Σπούδασε θεατρική τέχνη στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Πρωτοεμφανίσθηκε στη θεατρική σκηνή το καλοκαίρι του 1973, με ρόλο συμπρωταγωνίστριας στο έργο του Δημ. Ψαθά “Ο Αφελής” και πρωταγωνιστή το Γιάννη Γκιωνάκη.

Tο 1982 απέκτησε το δικό της θίασο και ξεκίνησε την πολύ-επίπεδη πορεία της στα καλλιτεχνικά δρώμενα με πολλαπλές συνεργασίες και συμμετοχές.

Εργάσθηκε επίσης σαν αρθρογράφος στις εφημερίδες “Εβδόμη” και “Kυριακάτικη Ακρόπολη”, κατά τη διετία 1987-1988. Συνεργάσθηκε και σαν παραγωγός εκπομπών και κειμενογράφος, με τα ραδιόφωνα της “ΕΡΑ 2”, του “Τρίτου Προγράμματος” και του “Aντέννα”.

Η Γωγώ Ατζολετάκη είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων. Ζει στην Αθήνα. Είναι παντρεμένη με το δημοσιογράφο και καθηγητή Πανεπιστημίου Στέλιο Συρμόγλου, με τον οποίο έχουν μια κόρη.

Γωγώ Ατζολετάκη: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1972Πιο τρελλός κι’ απ’ τους τρελλούς 
1972Συμμορία εραστών 
1972Υπέροχες νύφες κορόιδα γαμπροί 
1972Ως την τελευταία στιγμή 
1974Οκέυ, φίλε 
1977Κλειστό παράθυρο 
1982Θα σε κλέψω μ’ ακούς 
1985Γέλιο με δόσεις 
1985Μια γυναίκα δυο άντρες 
1985Ο Ταξιτζής μας 
1987Rock and Roll και πασατέμπος 
1987Γυναίκα της νύχτας 
1988Ένα κορίτσι πειρασμός 
1994Ο δραπέτης του φεγγαριού 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1972|1972Μπαλσόι Ιβάν και Μπιγκ Τζων ΥΕΝΕΔ
1973|1973Οι γιοί του Κάιν ΕΙΡΤ
1973|1973Χωρίς ανάσα ΕΙΡΤ 
1974|1974Ανθρώπινες Ιστορίες ΥΕΝΕΔ
1976|1976Στα βήματα της ελπίδας ΥΕΝΕΔ
1977|1977Μια υπέροχη γλωσσού ΕΡΤ
1977|1977Ο Ταξιτζής ΥΕΝΕΔ
1977|1977Πορφύρα και Αίμα ΥΕΝΕΔ
1980|1980Ιούλιος και Ιουλιέτα ΕΡΤ
1981|1981Ο κόσμος και ο Κοσμάς ΥΕΝΕΔ
1993|1993Ερωτικά της Εδέμ ΕΤ1
1996|1996Εκείνες & Εγώ ΑΝΤ1

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Μανούσος Μανουσάκης 1950-

Ο Μανούσος Μανουσάκης (πραγματικό όνομα, Μανούσος Τατάκης) γεννήθηκε στις 14 Ιανουαρίου του 1950 στην Αθήνα. Σπούδασε σκηνοθεσία στη Σχολή Κινηματογράφου του Λονδίνου (London Film...

Μαίρη Χρονοπούλου 1933-2023

Η Μαίρη Χρονοπούλου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.Ήταν μία από τις πιο δημοφιλείς Ελληνίδες ηθοποιούς. Εντυπωσιακή γυναίκα και ταλαντούχα...

Γιώργος Βασιλείου 1950 – 2016

Ο Γιώργος Βασιλείου γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1950 στη Λαμία και ήταν ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.Οι γονείς του χώρισαν και...

Τελευταίες αναρτήσεις