Advertisement
Λέγεται ότι οι κωμικοί ηθοποιοί συνήθως έχουν μεγαλύτερη επιτυχία στις γυναίκες απ’ ό,τι οι ζεν πρεμιέ. Ή έστω αυτό λεγόταν κυρίως για τους ηθοποιούς του ’50 και του ’60, όπως ο Χατζηχρήστος, ο Γκιωνάκης κ.ά. Ο Γκιωνάκης μάλιστα είχε πρωταγωνιστήσει και σε ένα μικρό ερωτικό σκανδαλάκι που γνώρισε αρκετή δημοσιότητα το καλοκαίρι του 1952, στην εκούσια απαγωγή ενός μοντέλου που μάλιστα είχε διεκδικήσει τον τίτλο της “Σταρ Ελλάς” λίγους μήνες νωρίτερα.
Όλα ξεκίνησαν στις 6 Απριλίου 1952, στο ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρετανία”, όπου αναβίωσε μετά σχεδόν δύο δεκαετίες ο θεσμός των καλλιστείων με την παρουσία υπουργών, ξένων πρεσβευτών (μεταξύ των οποίων ο περιβόητος Πιουριφόι), του αρχηγού του αμερικανικού στόλου κλπ.. Τη βραδιά των καλλιστείων συμπλήρωνε ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τους Μίμη Φωτόπουλος, Γιάννη Φλερύ και Λίντα Άλμα, Μελίνα Μερκούρη, Γιώργο Παπά, αλλά και το θίασο της Σοφίας Βέμπο, μέλος του θιάσου ήταν και ο Γιάννης Γκιωνάκης.
Οι καλλιτέχνες δεν περιορίστηκαν μόνο στην παρουσίαση του προγράμματός τους, αλλά παρακολούθησαν και την εξέλιξη της βραδιάς. Παρακολουθώντας την πασαρέλα των υποψηφίων “σταρ”, ο Γκιωνάκης εντυπωσιάστηκε από την τελευταία διαγωνιζόμενη, η οποία άκουγε στο όνομα Ρένα Κωνσταντινίδη, αλλά διεκδικούσε μια καριέρα μοντέλου υπό το ψευδώνυμο Ρένα Κωνστάνς. Το αίσθημα ήταν αμοιβαίο και κάπως έτσι, στα παρασκήνια του διαγωνισμού ομορφιάς ξεκίνησε το ειδύλλιο ανάμεσα στον ηθοποιό και τη νεαρή κοπέλα.
Τις επόμενες εβδομάδες, οι παρατηρητικοί πρόσεχαν συχνά πυκνά την παρουσία της Κωνσταντινίδη στην πλατεία του θεάτρου. Βέβαια, δεν γνώριζαν το κυοφορούμενο και εξελισσόμενο ειδύλλιο, αλλά απέδιδαν τη συχνή παρουσία της κοπέλας στην αγάπη της για το θέατρο και στη φιλοδοξία της να γινόταν κάποια μέρα ηθοποιός.
Το ειδύλλιο όμως δεν έμεινε κρυφό από τους γονείς της Ρένας, οι οποίοι δεν ενέκριναν τη σχέση της κόρης τους με τον Γκιωνάκη. Η άρνησή τους αυτή δεν ήταν ικανή να κάμψει το ειδύλλιο, που τελικά εξελίχθηκε σε “απαγωγή” (αλλιώς “κλέψιμο”) μέσα στο κατακαλόκαιρο του 1952.
Ένα βράδυ, η Ρένα και ο Γιάννης βγήκαν μαζί να διασκεδάσουν, μόνο που στο τέλος της βραδιάς η πρώτη δεν θα γύριζε στο σπίτι της. Το επόμενο πρωί, εμφανίστηκαν στο σπίτι ενός φίλου του Γκιωνάκη στον Πειραιά. Εκείνος έλειπε και τους αλληλοαπαχθέντες ερωτευμένους υποδέχθηκε η γυναίκα του, η οποία αρχικά ήταν αρνητική, αλλά τελικά συγκινήθηκε από τα παρακάλια των άστεγων ερωτευμένων και δέχτηκε να τους παραχωρήσει προσωρινά μια στέγη.
Φυσικά, οι γονείς της Ρένας δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια. Έψαχναν την κόρη τους, απειλούσαν τον ηθοποιό με κατάθεση μήνυσης σε βάρος τους, ενώ η ιστορία δημοσιεύτηκε ακόμη και στην πρώτη σελίδα ορισμένων εφημερίδων. Ήταν άραγε η πίεση από τις μεγάλες διαστάσεις που πήρε η υπόθεση, θυσιάστηκε για να μην έχει ο αγαπημένος της μπλεξίματα με το νόμο ή μήπως η Ρένα δεν ήταν απόλυτα σίγουρη για την απόφασή της αυτή; Όταν ο Γκιωνάκης επέστρεψε στο σπίτι μετά τη βραδινή του παράσταση στο θέατρο, εκείνη έλειπε.
Το τι απέγινε μετά και αν το ειδύλλιο έληξε αυτόματα ή χρειάστηκε να δοθούν περαιτέρω εξηγήσεις, είναι κάτι που μόνο οι πρωταγωνιστές της ιστορίας θα μπορούσαν να μας το διευκρινίσουν, με τον ηθοποιό, ο οποίος τα επόμενα χρόνια θα έγραφε ιστορία στο θέατρο και τον κινηματογράφο με τις κωμικές του ερμηνείες, να έχει φύγει από την ζωή εδώ και αρκετά χρόνια.
ola-ta-kala.blogspot.gr
Advertisement