Ελληνικός Κινηματογράφος Σουγκλάκος Απόστολος
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΣκούρα Δάφνη
Επόμενο άρθροΣοφιανός Φίλιππος

Τυχαία Αρθρα

Χάρρυ Κλυνν

Ο Χάρρυ Κλυνν γεννήθηκε στη Καλαμαριά, στις 7 Μαΐου 1940 και το πραγματικό του όνομα ήταν, Βασίλης Τριανταφυλλίδης. Ήταν Έλληνας κωμικός και σατιρικός ηθοποιός,...

Παύλος Ευαγγελόπουλος

Ο Παύλος Ευαγγελόπουλος γεννήθηκε στο Κέδρος της Καρδίτσας στις 15 Ιανουαρίου του 1962 και είναι Έλληνας ηθοποιός του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου. Αποτέλεσε...

Σουγκλάκος Απόστολος

Ο Απόστολος Σουγκλάκος (Πειραιάς, 1950 – 5 Σεπτεμβρίου 2006) ήταν Έλληνας παλαιστής του κατς και ηθοποιός.

Από πολύ μικρός ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο και την πάλη, στην οποία και αφοσιώθηκε.

Τη δεκαετία του ’80 κυριάρχησε στα ρινγκ, ενώ κατά διαστήματα εμφανίστηκε σε κινηματογραφικές ταινίες και σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Περιστασιακά ασχολήθηκε και με τη δισκογραφία.

Υπήρξε ο βασικός εμψυχωτής του Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου στον συναυλιακό χώρο Gagarin 205. «Η μοναδική φορά που στενοχώρησε ως άνθρωπος, είναι τώρα με τον θάνατό του», δήλωσε ο σκηνοθέτης Νίκος Τριανταφυλλίδης για την απώλεια του 57χρονου παλαιστή-ηθοποιού Απόστολου Σουγκλάκου που επί τρεις δεκαετίες στάθηκε από τις αγαπημένες και καλτ μορφές του ελληνικού θεάματος.

«Ήταν ένα αυτοδημιούργητο λαϊκό παιδί με χρυσή καρδιά που ποτέ δεν ξεστόμισε κακία για κανέναν και είχε μεγάλο πάθος για την πάλη και τον κινηματογράφο», ανέφερε ο Νίκος Τριανταφυλλίδης για τον Σουγκλάκο.

Είχε εμφανιστεί σε δύο ταινίες του («Ράδιο Μόσχα», «Μαύρο γάλα») και ετοιμαζόταν να παίξει στην τρίτη που ετοιμάζει ο σκηνοθέτης με τίτλο «Αισθηματίες» (όπου θα ερμήνευε έναν από τους… αισθηματίες του τίτλου)!

Ως γνωστόν ο Απόστολος Σουγκλάκος ήταν ηγετική μορφή του «Καλτ φεστιβάλ» που οργανώνει επί τέσσερα χρόνια ο Νίκος Τριανταφυλλίδης.

Τελευταία κινηματογραφική εμφάνισή του ήταν στην ψηφιακή ταινία «Η επιστροφή των καθαρμάτων» του Φωκίωνα Μπόγρη.

image001(4024) Σουγκλάκος Απόστολος Σουγκλάκος Απόστολος

Τον Αύγουστο του 2006 υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο στη Ρόδο, όπου βρισκόταν για επαγγελματικούς λόγους και το διάστημα αυτό ήταν σε κώμα στο νοσοκομείο.

Πέθανε έπειτα από δύο εβδομάδες, στις 5 Σεπτεμβρίου του 2006, σε ηλικία 56 ετών.

Κηδεύτηκε στο Γ΄Νεκροταφείο και είχε 3 παιδιά.

8 Σουγκλάκος Απόστολος Σουγκλάκος Απόστολος
Φιλμογραφία 

  • Η επιστροφή των καθαρμάτων
    (2003) (V) …. Απόστολος
  • Μαύρο γάλα
    (2000)
  • Άνδρες έτοιμοι για όλα
    (τηλεοπτική σειρά) (1999) …. παλαιστής
  • Κωνσταντίνου και Ελένης
    (τηλεοπτική σειρά) …. guest
  • Το κάνει ή δεν το κάνει
    (1997) (τηλεπαιχνίδι)
  • Η βεντέτα
    (τηλεοπτικό επεισόδιο)
  • Ράδιο Μόσχα
    (1995) (χωρίς όνομα στους τίτλους)
  • Οι Μεν Και Οι Δεν
    (1994) …. guest, ως Μάκης κλητήρας
  • Ο στραγγαλιστής της Συγγρού
    (1989) (V) …. Άγγελος
  • Ματωμένα όνειρα
    (1989) (V) …. Aπόστολος
  • Ένας, αλλά Λέων
    (1988)
  • Ο πρωταθλητής
    (1987) (V) …. Tolis Greg
  • Και καψούρια… και μπακούρια
    (1987) (V)
  • Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει
    (1986) (V)
  • Βαράτε με, αντέχω
    (1986) (V)
  • Ρεμάλι της Αθήνας
    (1985) …. Στέφανος (και συν-σκηνοθέτης)
  • Χαμός στο Αιγαίο
    (1985) …. κακός νούμερο 1
  • Τα καθάρματα
    (1984) …. Σουγκλάκος
  • Νιάτα στη λάσπη
    (1984) …. σωματοφύλακας
  • Ρόδα,τσάντα και κοπάνα No 3 (1984)
  • Ρόδα,τσάντα και κοπάνα 2 (1983)
  • Ο στόχος
    (1983)
  • Αχτύπητα.. καμάκια!
    (1983)
  • Χούλιγκανς (Κάτω τα χέρια από τα νιάτα) (1983) …. γκάνγκστερ
  • Απίθανοι, αλλιώτικοι και ωραίοι
    (1982)
  • Πανικός στα σχολεία (1982) …. έμπορος ναρκωτικών
  • Παγίδα στην Ελλάδα
    (1982) …. εγκληματίας
  • Ρόδα,τσάντα και κοπάνα (1982)
  • Καμικάζι τσαντάκιας (1982)
  • Ο Λαμπρούκος μπαλαντέρ (1981)
  • Πάμε για καφέ; (1981)
  • Γκαρσονιέρα για 10 (1981)
  • Έξοδος κινδύνου (1980)
  • Ρένα, να η ευκαιρία
    (1980)
  • Καθένας με την τρέλα του
    (1980)
  • Escape to Athena
    (1979) (χωρίς το όνομά του στους τίτλους) …. στρατιώτης
  • Τα Παιδιά της Πιάτσας
    (1979)
  • Τζακ ο Καβαλάρης
    (1979)
  • Ο παλαβός κόσμος του Θανάση
    (1979)
  • Une femme ΰ sa fenκtre
    (1976) (χωρίς το όνομά του στους τίτλους)
  • Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας
    (1976)
  • Όργια σε τιμή ευκαιρίας
    (1973)
  • Ερωτικός παροξυσμός
    (1973)
  • Ευδοκία
    (1971) …. άνδρας στην αμμουδιά
  • Γενναίοι του Βορρά
    (1970)
  • Να’ τανε το 13 να’ πεφτε σε μας
    (1970)
  • Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ, επιχείρησις γης Μαδιάμ
    (1969) …. παλαιστής
  • Ο άνθρωπος της καρπαζιάς
    (1969)
  • Το αφεντικό μου ήταν κορόιδο
    (1969)
  • Το ΠΡΟΠΟ και τα μπουζούκια
    (1968)
  • Τα ψίχουλα του κόσμου
    (1968)
  • Ο Κούκλος
    (1968)
  • Ο Τυχεράκιας
    (1968)
  • Δημήτρη μου… Δημήτρη μου
    (1967)
  • Μίνι φούστα και καράτε
    (1967)
  • Τρούμπα 67
    (1967)
  • Πατέρα κάτσε φρόνιμα
    (1967)
  • Ο κόσμος τρελάθηκε
    (1967)
  • Η κοροϊδάρα
    (1967)
  • Το χρήμα ήταν βρώμικο
    (1967)
  • Η δοκιμασία
    (1966)
  • Η βουλευτίνα (1966)
  • Η αρτίστα
    (1966)
  • Ο Επαναστάτης
    (1965)
  • Η Κύπρος στις φλόγες
    (1964) …. στρατιώτης
  • Ο δρόμος με τα κόκκινα φώτα
    (1963) (χωρίς το όνομά του στους τίτλους)

Similar Articles

Αρθρα

Χάρρυ Κλυνν

Ο Χάρρυ Κλυνν γεννήθηκε στη Καλαμαριά, στις 7 Μαΐου 1940 και το πραγματικό του όνομα ήταν, Βασίλης Τριανταφυλλίδης. Ήταν Έλληνας κωμικός και σατιρικός ηθοποιός,...

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 630ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 630ο

Ελίζα Βόζεμπεργκ

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14 Σεπτεμβρίου 1956 και το πλήρες όνομα της είναι, Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ Βρυωνίδη. Η Ελίζα Βόζεμπεργκ είναι Ελληνίδα γερμανικής...