29 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Νίκος Σταυρίδης: Το μεγάλο του παράπονο

Ο Νίκος Σταυρίδης ήταν ένας σπουδαίος κωμικός...

Το ανθρωπάκι: Αχ βρε Κική τι με κάμεις

"Το ανθρωπάκι" είναι μία από τις αγαπημένες...
ΑρχικήHθοποιοίΤάκης Χριστοφορίδης 1914-1973

Σχετικές αναρτήσεις

Τάκης Χριστοφορίδης 1914-1973

- Advertisement -

Ο Τάκης Χριστοφορίδης ήταν Έλληνας ηθοποιός και ξάδερφος του επίσης ηθοποιού Περικλή Χριστοφορίδη.

Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1914 και πέθανε στην Αθήνα στις 17 Ιανουαρίου του 1973 από πνευμονία που έπαθε από τις “κακουχίες” μιας σκηνής σε κάποιο γύρισμα.

Ο Τάκης Χριστοφορίδης έπαιζε κυρίως δέυτερους κωμικούς ρόλους και έγινε γνωστός μέσα από το ρόλο του νευρικού, του τρελογιατρού, ή τον Ελληνοαμερικάνο που ερχόταν μετά από χρόνια στην Ελλάδα. Ηθοποιός (μέλος του ΣΕΗ από το 1937) γόνος της γνωστής θεατρικής οικογένειας, Χριστοφορίδη.

xristoforidis
Ο Τάκης Χριστοφορίδης με τον Κώστα Χατζηχρήστο και τον Κώστα Βουτσά στη ταινία, “Ο σκληρός άντρας.

Στην Αρχή της σταδιοδρομίας του ο Τάκης Χριστοφορίδης συνεργάστηκε με θιάσους πρόζας και με το Εθνικό Θέατρο (1936-41). Έτσι, στην περίοδο 1939-40 εμφανίστηκε στην οπερέτα «Νυχτερίδα» που ανέβασε η Λυρική Σκηνή του Ιδρύματος.

Ώς το 1945 ήταν στο «Κρατικό Θέατρο Θεσ/νίκης και στη συνέχεια ακολούθησε τον Π. Κυριακό σε περιοδεία του στην Κύπρο (1945-48).

Ο Τάκης Χριστοφορίδης έπαιξε στην «Ελληνική Σκηνή» του Δ. Ροντήρη και το Θέατρο «Βέμπο» (1951-54). Από τότε άρχισε να εμφανίζεται σε χαρακτηριστικούς ρόλους με τους κυριότερους θιάσους επιθεώρησης και κωμωδίας.

Συνεργάστηκε ιδιαίτερα με τον Κώστα Χατζηχρήστο και πήρε μέρος, μεταξύ άλλων, στον Θίασο Κ. Στολίγκα-Μ. Θεοφανίδη, κ.ό.κ. Έπαιξε και σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες.

Τάκης Χριστοφορίδης: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1955Τα τρία μωρά 
1956Τσαρούχι πιστόλι παπιγιόν 
1956Φτώχεια Έρως και Κομπίνα 
1957Λατέρνα φτώχεια και γαρύφαλλο 
1957Ο γυναικάς 
1957Τα τρία παιδιά Βολιώτικα 
1957Τρεις ντεντέκτιβς 
1958Η Λίμνη των Πόθων 
1958Μόνο για μια Νύχτα 
1958Ο κόμης Χατζηχρήστος 
1958Το τρελλοκόριτσο 
1959Διακοπές στην Κολλοπετινίτσα 
1959Δράκουλας & Σία 
1959Η Λίζα τόσκασε 
1959Η Μουσίτσα 
1959Η λίμνη των στεναγμών 
1959Να ζήσουν τα φτωχόπαιδα 
1959Το νησί των γενναίων 
1959Ψιτ κορίτσια 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1960Αντίο ζωή 
1960Δυο χιλιάδες ναύτες και ένα κορίτσι 
1960Ραντεβού στη Βενετία 
1960Τα Ντερβισόπαιδα 
1960Τρεις κούκλες κι’ εγώ 
1961Καπετάνιος για κλάματα 
1961Ο σκληρός άντρας 
1961Παιδί της πιάτσας 
1961Το έξυπνο πουλί 
1962Εταιρία Θαυμάτων 
1962Ο Ταξιτζής 
1963Πολυτεχνίτης κι’ Ερημοσπίτης 
1964Ένας ζόρικος δεκανέας 
1964Ήταν όλοι τους κορόιδα 
1964Μονεμβασιά 
1964Ο θαλασσόλυκος 
1964Ο καταφερτζής 
1964Το Δόλωμα 
1965Είναι βαρύς ο πόνος μου 
1965Μοντέρνα Σταχτοπούτα 
1965Το ρομάντζο μιας καμαριέρας 
1965Υπάρχει και φιλότιμο 
19665.000 ψέμματα
1966Αχ!.. Καί Νάμουν Άντρας 
1966Εισπράκτωρ 007
1966Ο Μελέτης στην άμεσο δράση 
1966Ο παπατρέχας 
1966Ο τετραπέρατος 
1966Οι στιγματισμένοι 
1967Ένας απένταρος λεφτάς 
1967Βοήθεια! Ο Βέγγος φανερός πράκτωρ “000
1967Για την καρδιά της ωραίας Ελένης 
1967Νυμφίος ανύμφευτος 
1968Αθήνα, η κλοπή της οδού Σταδίου 
1968Καρδιά που λύγισε από τον πόνο 
1968Ο ναύτης του Αιγαίου 
ΈτοςΤίτλος παράστασης
1949Δώδεκα παρά πέντε 
1949Ελληνικά όνειρα 
1949Η Λούση και τα κορίτσια της 
1949Μ’ αγαπά-δεν μ’ αγαπά 
1949Οι φοιτηταί 
1954Όμορφα κι ωραία 
1954Όσα παίρνει ο άνεμος 
1954Το τραγούδι της Αθήνας 
1955Ομόνοια πλας 
1959Σαμπάνια και ρετσίνα 
1960Κάθε καρυδιάς καρύδι 
- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Καλλιβωκάς 1930-

Ο Δημήτρης Καλλιβωκάς είναι γνωστός Έλληνας ηθοποιός με αξιοσημείωτη καριέρα στο θέατρο και τον κινηματογράφο.Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Ιουλίου 1930. Ανήκει στη «χρυσή...

Αιχμάλωτοι του μίσους 1972-1973

Η ταινία, "Αιχμάλωτοι του μίσους" προβλήθηκε τη σαιζόν 1972-1973 και έκοψε 124.745 εισιτήρια. Ήρθε στην 14η θέση σε 64 ταινίες.-Μια ταινία κοινωνικής καταγγελίας, που...

Ιακωβίδης Μιχαήλ

Ο Μιχαήλ (Μίχης) Ιακωβίδης γεννήθηκε το 1889 και πρωτοεμφανίστηκε το 1907 μέχρι το 1928. Συνεργάστηκε με διάφορα θεατρικά σχήματα παίζοντας κλασσικό ρεπερτόριο (Μολιέρο,...

Τελευταίες αναρτήσεις