29.1 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Ήξερες ότι η Άννα Παναγιωτοπούλου…

Η Άννα Παναγιωτοπούλου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και...

Ποια ηθοποιός κάνει τις υψηλότερες τηλεθεάσεις με τις ταινίες της

Ο Χρήστος Κωνσταντίνου αποκαλύπτει ποια ηθοποιός της...

Ελένη Προκοπίου: Ο επίγειος παράδεισος της στο Ξυλόκαστρο

Στο πανέμορφο Ξυλόκαστρο και κυριολεκτικά πάνω στο...
ΑρχικήHθοποιοίΦίλιππος Σοφιανός 1957-

Σχετικές αναρτήσεις

Φίλιππος Σοφιανός 1957-

- Advertisement -

Ο Φίλιππος Σοφιανός γεννήθηκε στις 20 Ιανουαρίου του 1957, στο Πεταλίδι της Καλαμάτας.
Το 1964 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα,όπου ζει και εργάζεται μέχρι και σήμερα.Φοίτησε στο Α’ Γυμνασιο στην Πλάκα και αποφοίτησε απο το Ζ`Γυμνάσιο Παγκρατίου.

Σπούδασε για δυο χρόνια στο Ελληνικό Ωδείο κλασσική κιθάρα.Το 1977 εισάγεται με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου για να αποφοιτήσει το 1980 και να συνεχίσει τις σπουδές του στην Κρατική Σχολή Χορού για έναν ακόμη χρόνο. Στο διάστημα 1976-1980 δούλεψε σαν επαγγελματίας μουσικός παίζοντας ηλεκτροακουστική κιθάρα και μπάσο.

Απο το 1980 δουλεύει διαρκώς στο θέατρο.Μαθήτευσε κοντά σε σκηνοθέτες όπως ο Κωστής Μιχαηλίδης, ο Μίνως Βολανάκης, ο Σταμάτης Φασουλής, ο Γίωργος Θεοδοσιάδης, ο Λεωνίδας Τριβιζάς, ο Αλέξης Δαμιανός, ο Μιχάλης Μπουχλής, ο Herve Basle,ο Γιώργος Αρμένης, ο Πέρρης Μιχαηλιδης, ο Γιάννης Κακλέας κ.α. Έπαιξε σχεδόν σε όλα τα είδη θεάτρου.

sofianos

Πρωτοπαρουσιάστηκε στην τηλεόραση με το “Μινόρε της αυγής” του Φ. Μεσθαιναίου.
Παρουσίασε για δυο χρόνια μαζί με την Δάφνη Μπόκοτα τα “Παιχνίδια χώρις σύνορα” της ΕΤ1.Συμετείχε σε τηλεταινίες σημαντικών σκηνοθετών όπως του Διαγόρα Χρονόπουλου, Βαγγέλη Σερντάρη,Δημήτρη Παναγιωτάτου,Μανούσου Μανουσάκη και άλλων. Στον κινηματογράφο έπαιξε στις ταινίες του Δημήτρη Μαυρίκου,της Φρίντας Λιάππα,της Ισαβέλλας Μαυράκη και της Όλγας Μαλέα.

Το 1998 εμφανίζεται στην δισκογραφία με τη “Ιδιωτική Συλλογή”, δίσκος που ηχογραφήθηκε εξ’ολοκλήρου στην Ιταλία με ενορχήστρωση του Antonio Aiazzi και που περιέχει κλασσικά κομμάτια Ελλήνων συνθετών καθώς και δυο δημοτικά. Δίδαξε υποκριτική στην σχολή της Μαίρης Τράγκα.

Το πραγματικό του όνομα είναι Φίλιππος Ζούκας. Πλέον έχει αποσυρθεί από τα καλλιτεχνικά και διατηρεί ένα όμορφο ιταλικό εστιατόριο.

Φίλιππος Σοφιανός: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1979Στο δρόμο του Λαμόρε 
1981Ηλεκτρικός άγγελος 
1981Οι δρόμοι της αγάπης είναι νυχτερινοί 
1989Ένας ώριμος παιχνιδιάρης 
1995Τράνζιτο 
1999Η διακριτική γοητεία των αρσενικών 
2000Η Αγάπη Είναι… …Ελέφαντας 
2001Ροζ Ολοταχώς 
2002Γύρω γύρω όλοι 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1981|1981Οι Σκλάβοι στα Δεσμά τους ΕΡΤ
1983|1983Ιστορία γραμμένη με νότες ΕΡΤ
1983|1983Το Μινόρε της Αυγής ΕΡΤ
1988|1988Δεύτερη πνοή: Ο δραπέτης ΕΤ2
1988|1988Ποιος Σκότωσε τον Άβελ ΕΤ2
1990|1990Οικογένεια ΑΝΤ1
1991|1991Παρακαμπτήριος ΕΤ1
1992|1992Παράλληλοι δρόμοι Mega
1992|1992Τμήμα ηθών: Ατελείωτη νύχτα ΑΝΤ1
1992|1992Τμήμα ηθών: Ζιγκολό ΑΝΤ1
1992|1992Το 13ο ΚιβώτιοΑΝΤ1
1993|1993Τμήμα ηθών: Άνοδος και πτώση ΑΝΤ1
1994|1994Αραχτοί και λάιτ ΑΝΤ1
1994|1994Παράθυρο στον Ήλιο ΕΤ1
1994|1994Τμήμα ηθών: Αδιέξοδο ΑΝΤ1
1994|1994Τολμηρές ιστορίες: Ποια από τις δυο; ΑΝΤ1
1995|1995Η Πρόβα του Νυφικού ΑΝΤ1
1995|1995Μαγική νύχτα: Μια γυναίκα μέσα στη νύχτα ΕΤ1
1995|1995Μαγική νύχτα: Χρυσός χορός ΕΤ1
1995|1995Στρας ΑΝΤ1
1997|1997Διπλανή πόρτα ΑΝΤ1
1997|1997Η αγάπη άργησε μια μέρα ΕΤ1
1998|1998Απαγορευμένη αγάπη Mega
1998|1998Οι άντρες δεν υπάρχουν πια Mega
1998|1998Πανδώρα και Πλάτωνας τα φραουλόπουλα ΕΤ1
1999|1999Η Ζωή μας, Μια Βόλτα… Mega
1999|1999Στα φτερά του έρωτα ΕΤ1
2000|2000Sex revolution ΑΝΤ1
2000|2000Βαθύ κόκκινο Star
2002|2002Φιλί Ζωής ΑΝΤ1
2003|2003Φιλοδοξίες Mega
2008|2008Αληθινοί έρωτες: Επικίνδυνος έρωτας Alpha
2008|2008Η Εξαφάνιση Alpha
2011|2011Χωρίς όρια ΑΝΤ1
2012|2012Daddy cool Mega Κύπρου
2012|2012Μοιραία Φεγγάρια ΡΙΚ1
2013|2013Όνειρο Ήταν… Mega Κύπρου
2014|2014Το Δαχτυλίδι της Φωτιάς Mega Κύπρου
2015|20159 μήνεςMega Κύπρου
2015|2015Καταιγίδα Sigma TV
2016|2016Προδοσίες Sigma TV
2020|2020Η Τούρτα της Μαμάς ΕΡΤ1
2022|2022Το Κόκκινο Ποτάμι: Η συνέχεια Open
- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Σπύρος Καλλιμάνης

Ο Σπύρος Καλλιμάνης γεννήθηκε το 1900. Γράφτηκε στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών το 1935. ΦιλμογραφίαΤελευταία αποστολή (1947)   Ματωμένα Χριστούγεννα (1951)     Η φλόγα της ελευθερίας (1951)Ευχαριστούμε...

Δημήτρης Καλλιβωκάς 1930-

Ο Δημήτρης Καλλιβωκάς είναι γνωστός Έλληνας ηθοποιός με αξιοσημείωτη καριέρα στο θέατρο και τον κινηματογράφο.Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Ιουλίου 1930. Ανήκει στη «χρυσή...

Ανδρέας Φιλιππίδης 1919-1989

Ο Ανδρέας Φιλιππίδης του Εμμανουήλ γεννήθηκε στις 6 Ιανουαρίου του 1919 - 8 Ιανουαρίου 1989) ήταν ηθοποιός.Γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του...

Τελευταίες αναρτήσεις