14.5 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΓκάτση Νανά

Σχετικές αναρτήσεις

Γκάτση Νανά

Η Νανά Γκάτση (Κατσιώτου) γεννήθηκε στην Αθηνά το 1920.
Σουμπρέτα, η οποία διακρίθηκε ως «νουμερίστα» σε επιθεωρήσεις και «βαριετέ».

Το καλοκαίρι του 1944 εμφανίστηκε με επιτυχία στο νούμερο «Γιούπι-γιάγια» της επιθεώρησης «Μπλε και άσπρο» (με τον Κ. Στολίγκα και την Κίττυ Άλμα).

Συνεργάστηκε με σημαντικούς αθηναϊκούς επιθεωρησιακούς θιάσους (Σαμαρτζή, Μπουρνέλλη, Βέμπο) και συχνά περιόδευσε σε ελληνικές πόλεις.

Το 1961 μετέσχε στον Θίασο Τ. Μηλιάδη-Καλής Καλό, που έδινε παραστάσεις στα αθηναϊκά προάστια.

Στο διάστημα 1964-67 συνεργάστηκε περιστασιακά με το «Λαϊκό Μουσικό Θέατρο» του Αντ. Λογοθέτη (Θέατρο «Ορφεύς» Περιστερίου και Κολωνός).

Απεβίωσε το 1991.

Φιλμογραφία
Το κορίτσι της αμαρτίας (1958)
Μια ζωή την έχουμε (1958)
Έγκλημα στο Κολωνάκι (1959)
Δράκουλας και Σία (1959)
Ερόικα (1960) Κορίτσια της Αθήνας (1961)
Πεζοδρόμιο (1962)
Λενιώ η βοσκοπούλα (1963)
Μια γυναίκα φεύγει (1971)
Ένα κορίτσι που τα θέλει όλα (1972)

Προηγούμενο άρθροΓιώργος Ρώης
Επόμενο άρθροΓκίκας Ακίνδυνος

Σχετικές αναρτήσεις

Τυφλός άγγελος 1960-1961

Η ταινία, “Τυφλός άγγελος” προβλήθηκε τη σαιζόν 1960-1961. Περίληψη της ταινίας, "Τυφλός άγγελος" Δύο νέοι (Χριστίνα Σύλβα και Τάκης Βαρλάμος), που ζουν σε μια επαρχιακή πόλη,...

Το πιο λαμπρό αστέρι 1967-1968

Η ταινία, "Το πιο λαμπρό αστέρι" προβλήθηκε τη σαιζόν 1967-1968 και έκοψε 652.661 εισιτήρια. Ήρθε στην πρώτη θέση ανάμεσα σε 99 ταινίες. -Η πρώτη συνεργασία...

Εκείνο το καλοκαίρι 1971-1972

Η ταινία, "Εκείνο το καλοκαίρι" προβλήθηκε τη σαιζόν 1971-1972 και έκοψε 158.315 εισιτήρια. Ήρθε στην 32η θέση σε 90 ταινίες. -Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1971,...

Τελευταίες αναρτήσεις