18.2 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΓκάτση Νανά

Σχετικές αναρτήσεις

Γκάτση Νανά

Η Νανά Γκάτση (Κατσιώτου) γεννήθηκε στην Αθηνά το 1920.
Σουμπρέτα, η οποία διακρίθηκε ως «νουμερίστα» σε επιθεωρήσεις και «βαριετέ».

Το καλοκαίρι του 1944 εμφανίστηκε με επιτυχία στο νούμερο «Γιούπι-γιάγια» της επιθεώρησης «Μπλε και άσπρο» (με τον Κ. Στολίγκα και την Κίττυ Άλμα).

Συνεργάστηκε με σημαντικούς αθηναϊκούς επιθεωρησιακούς θιάσους (Σαμαρτζή, Μπουρνέλλη, Βέμπο) και συχνά περιόδευσε σε ελληνικές πόλεις.

Το 1961 μετέσχε στον Θίασο Τ. Μηλιάδη-Καλής Καλό, που έδινε παραστάσεις στα αθηναϊκά προάστια.

Στο διάστημα 1964-67 συνεργάστηκε περιστασιακά με το «Λαϊκό Μουσικό Θέατρο» του Αντ. Λογοθέτη (Θέατρο «Ορφεύς» Περιστερίου και Κολωνός).

Απεβίωσε το 1991.

Φιλμογραφία
Το κορίτσι της αμαρτίας (1958)
Μια ζωή την έχουμε (1958)
Έγκλημα στο Κολωνάκι (1959)
Δράκουλας και Σία (1959)
Ερόικα (1960) Κορίτσια της Αθήνας (1961)
Πεζοδρόμιο (1962)
Λενιώ η βοσκοπούλα (1963)
Μια γυναίκα φεύγει (1971)
Ένα κορίτσι που τα θέλει όλα (1972)

Προηγούμενο άρθροΓιώργος Ρώης
Επόμενο άρθροΓκίκας Ακίνδυνος

Σχετικές αναρτήσεις

Ειρήνη Κακαβούλη (1948-2004)

Η Ειρήνη Κακαβούλη γεννήθηκε το 1948 στη Χαλκίδα και ήταν Ελληνίδα ηθοποιός.Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 ξεκίνησε τις σπουδές της στην υποκριτική στη...

Θεοφίλου Ελένη

Η Ελένη Θεοφίλου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός, ιδιαίτερα δημοφιλής τη δεκαετία του ‘70 από το ρόλο της «δασκάλας» στην τηλεοπτική σειρά «Μεθοριακός Σταθμός» (1974-1981). Η Ελένη...

Μουστάκα Αθανασία

Η ηθοποιός Αθανασία Μουστάκα γεννήθηκε στο Γαλαξείδι στις 22 Δεκεμβρίου 1898 (κατά άλλους το 1899).Ήταν κόρη του ηθοποιού και θιασάρχη Διονυσίου Πλέσσα.Η Αθανασία Μουστάκα υπήρξε...

Τελευταίες αναρτήσεις