22.6 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Ήξερες ότι η Άννα Παναγιωτοπούλου…

Η Άννα Παναγιωτοπούλου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και...

Ποια ηθοποιός κάνει τις υψηλότερες τηλεθεάσεις με τις ταινίες της

Ο Χρήστος Κωνσταντίνου αποκαλύπτει ποια ηθοποιός της...

Ελένη Προκοπίου: Ο επίγειος παράδεισος της στο Ξυλόκαστρο

Στο πανέμορφο Ξυλόκαστρο και κυριολεκτικά πάνω στο...
ΑρχικήHθοποιοίΝίκος Ορφανός 1969-

Σχετικές αναρτήσεις

Νίκος Ορφανός 1969-

- Advertisement -

Ο Νίκος Ορφανός γεννήθηκε στον Πειραιά το 1969 και είναι Έλληνας ηθοποιός και πρώην βουλευτής. Απ’ τον πατέρα του κατάγεται από το Χουδέτσι Ηρακλείου και από τη μητέρα του απ’ τον Άη Δημήτρη Ευρυτανίας.

Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης και της Φιλοσοφικής Αθηνών-τομέας Ψυχολογίας. Εργάζεται ως ηθοποιός πάνω από εικοσιπέντε χρόνια και εσχάτως σκηνοθετεί τις παραστάσεις του.

Έχει ασχοληθεί με όλα τα είδη της εφαρμοσμένης Υποκριτικής: σε θεατρικές παραστάσεις παντός είδους και ρεπερτορίου, σε ιδιωτικούς και επιχορηγούμενους θιάσους, σε περιοδείες σε φεστιβάλ και μη, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

orfanos nikos

Έχει εμφανιστεί σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές, με πιο ξεχωριστή “το Νησί” & το “Μπαμπά μην Τρέχεις”, σε διαφημίσεις, έχει διδάξει στη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου, σε σεμινάρια, έχει ανεβάσει παραστάσεις σε Γυμνάσια στον Πειραιά, και έχει υπάρξει υπεύθυνος επί διετία στη θεατρική ομάδα του Κε.Θε.Α. Νόστος στη Σαλαμίνα.

Είναι μανιώδης συλλέκτης δίσκων βινυλίου και ακτίνας εδώ και τριάντα χρόνια, σχολαστικός αναγνώστης εφημερίδων, περιοδικών και βιβλίων για ακόμη μεγαλύτερο διάστημα, και ενίοτε γράφει ουρανοκατέβατα πράγματα, μόνο και μόνο επειδή του καρφώνονται στο μυαλό και νιώθει την επιτακτική ανάγκη να απαλλαγεί από αυτά ρίχνοντάς τα στο χαρτί ή σε μια ηλεκτρονική οθόνη.

Υπηρέτησε τις γειτονιές της Β περιφέρειας Πειραιά, στις οποίες μεγάλωσε και έζησε, ως βουλευτής, για μόλις επτά μήνες με το κόμμα το Ποτάμι, από το Γενάρη, έως το Σεπτέμβρη του 2015.

Στη βουλευτική του θητεία περπάτησε όσους δρόμους της περιφέρειάς του δεν είχε περπατήσει μέχρι τότε και ξαναβρήκε παλιές γωνιές αλλά και όσες δεν είχε προλάβει να γνωρίσει.

Κατοικεί στην Αθήνα, μαζί με τους τρεις του γάτους, το Νταβίντσι, το Φώντα & το Τζίμυ, τη γάτα του την Όπρα, την αγαπημένη του σύζυγο Αντιγόνη και το γιο τους, ανάμεσα σε βουνά βιβλίων, δίσκων και ντιβιντί.

Νίκος Ορφανός: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1993Λευτέρης Δημακόπουλος 
1995Μέ Μιά Κραυγή 
2000Ένας κι ένας 
2010Artherapy 
2013Το δέντρο και η κούνια 
2014Πέμπτη & 12
2014Το πουλί της Κύπρου 
2015Chevalier 
2015Short fuse 
2017Τζαμάικα 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1993|1993Αναστασία Mega
1993|1993Ανατομία ενός εγκλήματος: Κυνηγός ΑΝΤ1
1993|1993Γόβα στιλέτο ΑΝΤ1
1994|1994Ανατομία ενός εγκλήματος: Σχέση στοργής ΑΝΤ1
1995|1995Απών Mega
1997|1997Μια νύχτα σαν κι αυτή: Απ’ τα σύνορα ΑΝΤ1
1997|1997Τζιβαέρι Mega
1997|1997Το φτερούγισμα του γλάρου ΕΤ1
1999|1999Στα φτερά του έρωτα ΕΤ1
2000|2000Ένα κι ένα ΑΝΤ1
2002|2002Το πιο γλυκό μου ψέμα ΑΝΤ1
2004|2004Όλα του γάμου δίς κολα Alpha
2005|20057 θανάσιμες πεθερές: Η Πολίτισσα πεθεράMega
2006|2006Έλα να αγαπηθούμε ΑΝΤ1
2006|2006Γάμος με τα όλα του: Ο ζηλιαρόγιαννος ΑΝΤ1
2006|2006Εντιμότατοι κερατάδες: Ο παρλαπίπας κερατάς Alpha
2007|20077 θανάσιμες πεθερές: Η Κερκυραία πεθεράMega
2007|2007Ιστορίες μυστηρίου: Weekend ΑΝΤ1
2007|2007Μπαμπά μην τρέχεις Mega
2009|2009Μ+Μ Mega
2010|2010Εργαζόμενη γυναίκα: Η τροχονόμος ΑΝΤ1
2010|2010Το Νησί Mega
2013|2013Το σπίτι της Έμμας Mega
2020|2020Τα Καλύτερά μας Χρόνια ΕΡΤ1
2021|2021Ζακέτα Να Πάρεις ΕΡΤ1
2021|2021Τα Καλύτερά μας Χρόνια ΕΡΤ1
2022|2022Εκτός Υπηρεσίας ΑΝΤ1
2022|2022Τα Νεοκλασικά: Ούτε Γάτα, Ούτε Ζημιά Alpha
- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Καζής Νίκος

Ο Νίκος Καζής γεννήθηκε το 1927 και ήταν Έλληνας ηθοποιός, απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Έκανε το ντεμπούτο του το 1948 με τον...

8o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1967

Το 8ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διοργανώθηκε στις 18-24 Σεπτεμβρίου 1967 στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.Βραβευμένες ταινίες μεγάλου μήκουςΠυρετός στην άσφαλτο: 3 βραβεία (αρτιότερης παραγωγής, σκηνοθεσίας και...

Σπύρος Καλλιμάνης

Ο Σπύρος Καλλιμάνης γεννήθηκε το 1900. Γράφτηκε στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών το 1935. ΦιλμογραφίαΤελευταία αποστολή (1947)   Ματωμένα Χριστούγεννα (1951)     Η φλόγα της ελευθερίας (1951)Ευχαριστούμε...

Τελευταίες αναρτήσεις