14 σταρ του παλιού Ελληνικού Κινηματογράφου.

Η σειρά είναι τυχαία

1. Τζένη Καρέζη

Η Τζένη Καρέζη (Ευγενία Καρπούζη) γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Ιανουαρίου του 1934. Έφυγε από την ζωή νικημένη από την επάρατο νόσο σε ηλικία  58 ετών, στις 27 Ιουλίου του 1992.

 

tzeni karezi Σταρ του παλιού Ελληνικού Κινηματογράφου

 

2. Αλίκη Βουγιουκλάκη

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη (20 Ιουλίου 1934 – 23 Ιουλίου 1996) υπήρξε μία από τις πιο εμπορικές και πιο δημοφιλείς Ελληνίδες ηθοποιούς..

 

width= Σταρ του παλιού Ελληνικού Κινηματογράφου

 

3. Ζωή Λάσκαρη

Η Ζωή Λάσκαρη ξεκίνησε την καριέρα της κερδίζοντας τον τίτλο της «Σταρ Ελλάς», το 1959.. Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 12 Δεκεμβρίου του 1942.. Πέθανε 18 Αυγούστου 2017.

 

zwi laskari Σταρ του παλιού Ελληνικού Κινηματογράφου

Διαβάστε επίσης: Σπάνιες φωτογραφίες απο Έλληνες ηθοποίους του παλιού ελληνικού κινηματογράφου

4. Μαίρη Χρονοπούλου

Η Μαίρη Χρονοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 16 Ιουλίου του 1933. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Υπήρξε μια από τις δημοφιλείς σταρ της χρυσής εποχής του παλιού ελληνικού κινηματογράφου…

 

mairh Chronopoulou Σταρ του παλιού Ελληνικού Κινηματογράφου

 

5. Νόρα Βαλσάμη

Η Νόρα Βαλσάμη γεννήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου στις 24 Ιανουαρίου του 1948.. Σήμερα είναι 69 ετών.

 

nora valsami Σταρ του παλιού Ελληνικού Κινηματογράφου

 

6. Χλόη Λιάσκου

Η  Χλόη Λιάσκου γεννήθηκε το 1946 στην Αθήνα. Έχει συμμετάσχει σε αρκετά περίφημα μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη και της Φίνος Φιλμ.

 

cloe liaskou Σταρ του παλιού Ελληνικού Κινηματογράφου

 

7. Μπέτυ Λιβανού

H Μπέτυ Λιβανού γεννήθηκε το 1951. Σήμερα σε ηλικία 66 ετών ζεί στην Αθήνα…

 

Livanou Betty Σταρ του παλιού Ελληνικού Κινηματογράφου

 

8. Ελενα Ναθαναήλ

H Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου του 1947 στη Νέα Φιλαδέλφεια τότε φτωχό προάστιο των Αθηνών, σε εύπορη οικογένεια. Το επώνυμο “Ναθαναήλ” ήταν το μητρώνυμό της. Ολόκληρο το ονοματεπώνυμο της ήταν Ελένη Ναθαναήλ Δεληβασίλη… Έφυγε από την ζωή σε ιλικία 61 ετών…

 

elena nathanail Σταρ του παλιού Ελληνικού Κινηματογράφου

 

9. Μάρθα Καραγιάννη

Η Μάρθα Καραγιάννη γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου του του 1939… Υπήρξε και εκείνη μια από τις πιο δημοφιλείς σταρ της χρυσής εποχής του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

 

martha karagianni Σταρ του παλιού Ελληνικού Κινηματογράφου

 

10. Ρένα Βλαχοπούλου

Η Ρένα Βλαχοπούλου Γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου του 1923 στην Κέρκυρα.Σύμφωνα όμως με το βιβλίο του Κώστα Παπασπήλιου ” Πινακοθήκη γέλιου “, αναφέρεται πως η Βλαχοπούλου εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο Μακέδου στην Αθήνα, στα 18 της χρόνια (το 1940 δηλαδή, όπως αναφέρεται σχεδόν σε όλα τα βιογραφικά της), άρα γεννήθηκε το 1922 αν δεχτούμε την προαναφερθείσα πηγή] ή το 1917 όπως ανέφερε ο Τύπος κατά την διάρκεια της νοσηλείας της στο νοσοκομείο.

 

Rena Vlaxopoulou Σταρ του παλιού Ελληνικού Κινηματογράφου

11. Μάρθα Βούρτση

 

Η Μάρθα Βούρτση γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου του 1937. Η μητέρα της ήταν ζωγράφος και ο πατέρας της Μιχάλης Βούρτσης μαέστρος, από τους ιδρυτές της Λυρικής σκηνής το 1942.

 

martha vourtsi Σταρ του παλιού Ελληνικού Κινηματογράφου

 

12. Μάρω Κοντού

Η Μάρω Κοντού γεννήθηκε στην Αθήνα στο Κουκάκι στις 21 Ιουνίου του 1934 ενώ κατάγεται από τα Ψαρά της Χίου…

 

marw Kontou Σταρ του παλιού Ελληνικού Κινηματογράφου

 

13. Μαίρη Αρώνη

Η Μαρία (Μαίρη) Αρώνη (1916-1992). του Θεοδώρου (σύζυγος) και κόρη του καθηγητή της Μεγάλης του Γένους Σχολής, Λέανδρου Αρβανίτη ή Αρβανιτάκη, υπήρξε αρκετά δημοφιλής ηθοποιός.

 

mairi arwni Σταρ του παλιού Ελληνικού Κινηματογράφου

 

14. Γεωργία Βασιλειάδου

 

Η Γεωγία Βασιλειάδου (1 Ιανουαρίου 1897-12 Φεβρουαρίου 1980) γεννήθηκε στην Αθήνα. Το πραγματικό της όνομα ήταν Γεωργία Αθανασίου. Υποχρεώθηκε να αφήσει νωρίς το σχολείο για να εργαστεί σε κατάστημα και να βοηθήσει την πολυμελή οικογένειά της, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα της κατόπιν πτώσης από άλογο, ο οποίος ήταν αξιωματικός του ιππικού…Την πρώτη της καλλιτεχνική εμφάνισή έκανε το 1922 σαν μέλος της χορωδίας του Θεάτρου Ολύμπια, στο έργο Ερνάνη του Τζ. Βέρντι, μάλλον συμπτωματικά οπότε και ξεκίνησε τις σπουδές της στην Γεννάδειο Σχολή το 1923 και κατόπιν εμφανίστηκε σε διάφορες όπερες.

 

Georgia Vasileiadou Σταρ του παλιού Ελληνικού Κινηματογράφου

 

apotis4stis5.com