Η δίκη ενός αθώου: Μία ταινία η οποία αναδεικνύει την αδελφική αγάπη

Η δίκη ενός αθώου
Advertisement

Η δίκη ενός αθώου: Από τις λησμονημένες αλλά τόσο διδακτικές ταινίες του Ελληνικού κινηματογράφου, παραγωγής 1969.
Ελληνική ταινία σε σενάριο και σκηνοθεσία, Κώστα Ασημακόπουλου με τους δύο μεγάλους μας Έλληνες ηθοποιούς, Αλέκο Αλεξανδράκη και Κώστα Καρρά στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Advertisement

Μία ταινία που αποτυπώνει στα 80 της λεπτά το μεγαλείο της αδελφικής αγάπης που θυσιάζεται, υπομένει, παντοτινά αγαπά.

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης ως “Βασίλης Δοράνης” ετοιμάζεται να απολογηθεί ενώπιον του δικαστηρίου για την εγκληματική οδική του αμέλεια που κόστισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο.

i diki enos athoou 1

Όμως, ο ίδιος αποφάσισε να σηκώσει στις πλάτες του το εγκληματικό λάθος του αδελφού του Μίμη, ο οποίος ως ανεύθυνος νεαρός οδηγήθηκε σε αυτό το τόσο τρομερό λάθος.

Η ιστορία της ταινίας έχει ως κεντρική υπόθεση έναν αδελφό που διαχρονικά βάζει σε δεύτερο μοίρα τον εαυτό του προκειμένου να είναι καλά ο άσωτος αδελφός του. Πάντα ο Βασίλης περιμένει την αλλαγή στο χαρακτήρα του, αλλά εκείνος δείχνει ολοένα και μεγαλύτερη αδιαφορία και απροθυμία να αλλάξει έστω και στο ελάχιστο.

Μέχρι που οι τύψεις να μην του επιτρέψουν να αποποιηθεί των ευθυνών του, να εμφανιστεί στο δικαστήριο και να παραδεχτεί πως η ανωριμότητά του στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου.

Από τις πιο διδακτικές ταινίες του Ελληνικού κινηματογράφου η οποία αναδεικνύει το μεγαλείο της αδελφικής αγάπης, της προσφοράς, τη δύναμη της συνείδησης.

Οι δύο σπουδαίοι μας ηθοποιοί σε μία δραματική, τρυφερή ταινία που σίγουρα δεν είναι χάσιμο χρόνου να παρακολουθήσει κάποιος, καθώς θα εκμαιεύσει πολλά ηθικά μηνύματα και διδάγματα.

Μία ταινία που περιγράφει την ηθογραφία της εποχής, τις κυρίαρχες οικογενειακές δομές και τη διαφορετικότητα στο χαρακτήρα δύο ανθρώπων που συνδέονται με μία τόσο στενή σχέση: την αδελφική.

Το άρθρο επιμελήθηκε η Μαρία Σκαμπαρδώνη.

Προηγούμενο άρθροΓνώριζες ότι η Σούλη Σαμπάχ …
Επόμενο άρθροΗ αρχόντισσα και ο αλήτης: Η ταινία που έκοψε 750.380 εισιτήρια