12.8 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΜαργαρίτα Γεράρδου 1930-

Σχετικές αναρτήσεις

Μαργαρίτα Γεράρδου 1930-

Η Μαργαρίτα Γεράρδου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17 Νοεμβρίου 1930 και πέθανε στις 31 Μαρτίου 2014. Σε ηλικία μόλις 20 ετών πρωταγωνίστησε στην ταινία τα «Αρραβωνιάσματα» σε σκηνοθεσία Μαρίας Πλυτά μαζί με τον Αιμίλιο Βεάκη και τον Νίκο Τζόγια.

Στη συνέχεια είχε συνεχή παρουσία στον ελληνικό κινηματογράφο με πρωταγωνιστικούς ρόλους σε περισσότερες από 60 ταινίες δίπλα σε ηθοποιούς, όπως οι Μάνος Κατράκης, Ντίνος Ηλιόπουλος, Παντελής Ζερβός, Θανάσης Βέγγος, Νίκος Ξανθόπουλος, Βασίλης Αυλωνίτης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Αλέκος Τζανετάκος και πολλοί άλλοι.
Τελευταία της κινηματογραφική παρουσία ήταν το 2001 στην ταινία «Αλεξάνδρεια» της Μαρίας Ηλιού.

Επίσης είχε σημαντική παρουσία στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με πρωταγωνιστικούς ρόλους σε έργα όπως: «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε», «Ο Λεπρέντης», «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», «Το πανηγύρι», «Παντρολογήματα», «Στέλλα Βιολάντη», «Ρινόκερος», «Η Λοκαντιέρα», «Ο ματωμένος γάμος», «Ο Ταρτούφος», «Δεσποινίς ετών 39…» κ.α.
Στην τηλεόραση έπαιξε στο «Μια Αθηναία στην Αθήνα», στο «Ο άνθρωπος δίχως πρόσωπο», «Οι Πανθέοι» και «Το τρίτο στεφάνι».
Παράλληλα συμμετείχε στο «Θέατρο της Δευτέρας» παίζοντας στο «Λίβινγκ ρουμ» του 1976 σε σκηνοθεσία Γιώργου Θεοδοσιάδη και στο «Δίλημμα» του 1977, σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Κωστελέτου.

Μαργαρίτα Γεράρδου: Φιλμογραφία

Αλεξάνδρεια (2001)
Η στροφή (1982)
Σατανάδες στα σχολεία (1982)
Αναζήτησις… (1972)
Η προεδρίνα (1972)
Αιχμάλωτοι της Ηδονής (1972)
Μέρες του ’36 (1972)
Υβ! Υβ! (1972)
Φλογισμένη Σάρκα (1971)
Εσένα μόνο αγαπώ (1970)
Ο Σταύρος είναι Πονηρός (1970)
Για την τιμή και για τον έρωτα (1969)
Ένας άνδρας με συνείδηση (1969)
Η Μεγάλη Ανάσταση (1969)
Η σφραγίδα του Θεού (1969)
Το Φθινόπωρο μιας Καρδιάς (1969)
Κυνηγημένη Προσφυγοπούλα (1969)
Η καρδιά ενός αλήτη (1968)
Ζήσε για την Αγάπη μας (1968)
Η Λυγερη (1968)
Ταπεινός και καταφρονεμένος (1968)
Ο αχόρταγος (1967)
Δάκρυα Οργής (1967)
Η Ωρα της Δικαιοσύνης (1967)
Από τα Ιεροσόλυμα με Αγάπη (1967)
Μιράντα αγάπη μου (1966)
Ντάμα σπαθί (1966)
Δεν Μπορούν να μας Χωρίσουν (1965)
Ο μπαμπάς μου ο τεντυμπόυς (1966)
Δύσκολοι δρόμοι (1965)
Στοργή (1965)
Ο Μετανάστης (1965)
Το Ρομάντζο μιας Καμαριέρας (1965)
Περάστε την πρώτη του μηνός (1965)
Το βλακόμουτρο (1965)
Αθώα η Ενοχη (1963)
Αμαρτωλες (1962)
Το Κοριτσι του Λοχου (1962)
Ζητείται ψεύτης (1961)
Καραγκούνα (1961)
Κατήφορος (1961)
Τα Αρραβωνιάσματα (1950)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

37ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1996

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Το 37ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διοργανώθηκε στις 8-17 Νοεμβρίου 1996. Διεθνές Φεστιβάλ Βραβευμένες ταινίες Cosas que nunca te dije / Όσα δεν σου είπα ποτέ (Ισπανία): 2 βραβεία (Αργυρός...

Βασιλικιώτη Έρση

Η εκλεκτή ηθοποιός, σκηνοθέτις και καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Έρση Βασιλικιώτη γεννήθηκε το 1949 και σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη...

Δημήτριεφ Θεόδωρος

Ο Θεόδωρος Δημήτριεφ ήταν Έλληνας ηθοποιός και τραγουδιστής, γεννημένος στην Αθήνα το 1929.  Ξεκίνησε από το μουσικό θέατρο. To 1955-58 τραγουδούσε στις επιθεωρήσεις των θεάτρων...

Τελευταίες αναρτήσεις