12.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ελένη Προκοπίου: Ο επίγειος παράδεισος της στο Ξυλόκαστρο

Στο πανέμορφο Ξυλόκαστρο και κυριολεκτικά πάνω στο...

Ήξερες ότι ο Θόδωρος Κατσαδράμης…

Ο Θόδωρος Κατσαδράμης γεννήθηκε στη Δόξα Αρκαδίας...

Έφυγε από τη ζωή ο Θόδωρος Κατσαδράμης

Δυστυχώς άλλη μία απώλεια για τον καλλιτεχνικό...
ΑρχικήHθοποιοίΜαργαρίτα Γεράρδου 1930-2014

Σχετικές αναρτήσεις

Μαργαρίτα Γεράρδου 1930-2014

- Advertisement -

Η Μαργαρίτα Γεράρδου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17 Νοεμβρίου 1930 και πέθανε στις 31 Μαρτίου 2014. Σε ηλικία μόλις 20 ετών πρωταγωνίστησε στην ταινία τα «Αρραβωνιάσματα» σε σκηνοθεσία Μαρίας Πλυτά μαζί με τον Αιμίλιο Βεάκη και τον Νίκο Τζόγια.

Στη συνέχεια είχε συνεχή παρουσία στον ελληνικό κινηματογράφο με πρωταγωνιστικούς ρόλους σε περισσότερες από 60 ταινίες δίπλα σε ηθοποιούς, όπως οι Μάνος Κατράκης, Ντίνος Ηλιόπουλος, Παντελής Ζερβός, Θανάσης Βέγγος, Νίκος Ξανθόπουλος, Βασίλης Αυλωνίτης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Αλέκος Τζανετάκος και πολλοί άλλοι.
Τελευταία της κινηματογραφική παρουσία ήταν το 2001 στην ταινία «Αλεξάνδρεια» της Μαρίας Ηλιού.

gerardou

Επίσης είχε σημαντική παρουσία στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με πρωταγωνιστικούς ρόλους σε έργα όπως: «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε», «Ο Λεπρέντης», «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», «Το πανηγύρι», «Παντρολογήματα», «Στέλλα Βιολάντη», «Ρινόκερος», «Η Λοκαντιέρα», «Ο ματωμένος γάμος», «Ο Ταρτούφος», «Δεσποινίς ετών 39…» κ.α.

Στην τηλεόραση έπαιξε στο «Μια Αθηναία στην Αθήνα», στο «Ο άνθρωπος δίχως πρόσωπο», «Οι Πανθέοι» και «Το τρίτο στεφάνι».
Παράλληλα συμμετείχε στο «Θέατρο της Δευτέρας» παίζοντας στο «Λίβινγκ ρουμ» του 1976 σε σκηνοθεσία Γιώργου Θεοδοσιάδη και στο «Δίλημμα» του 1977, σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Κωστελέτου.

Μαργαρίτα Γεράρδου: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1970Εσένα μόνο αγαπώ 
1970Κατηγορώ τους δυνατούς 
1970Ο Σταύρος είναι πονηρός 
1971Αιχμάλωτοι της ηδονής 
1971Αννιώ η τσελιγκοπούλα της κατάρας 
1971Η κραυγή της αλήθειας 
1971Οι άνδρες ξέρουν ν’ αγαπούν 
1971Φλογισμένη σάρκα 
1972Αναζήτησις 
1972Δουλικό αμέσου δράσεως 
1972Η Προεδρίνα 
1972Υβ!… Υβ!… 
1982Η στροφή 
1982Σατανάδες στα σχολεία 
2001Αλεξάνδρεια 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1950Τα αρραβωνιάσματα 
1952Ορκίστηκα εκδίκηση 
1961Ζητείται ψεύτης 
1961Καραγκούνα 
1961Κατήφορος 
1962Αμαρτωλές 
1962Το κορίτσι του λόχου 
1963Όλα και τη ζωή μου ακόμα 
1963Αθώα ή ένοχη 
1963Παλληκαράκια της παντρειάς 
1964Τα δάκρυά μου είναι καυτά 
1965Δεν μπορούν να μας χωρίσουν 
1965Δύσκολοι δρόμοι 
1965Η ζωή μου ανήκει σε σένα 
1965Ο Μετανάστης 
1965Περάστε την πρώτη του μηνός 
1965Στοργή 
1965Το βλακόμουτρο 
1965Το ρομάντζο μιας καμαριέρας 
1966Μιράντα, αγάπη μου 
1966Ντάμα σπαθί 
1966Ο μπαμπάς μου ο τέντι μπόις 
1966Χωρισμός 
1967Όταν οι γυναίκες αγαπούν 
1967Από τα Ιεροσόλυμα με αγάπη 
1967Δάκρυα οργής 
1967Η ώρα της δικαιοσύνης 
1967Ο αχόρταγος 
1968Αργυρώ η προδομένη τσελιγκοπούλα 
1968Ζήσε για την αγάπη μας 
1968Η καρδιά ενός αλήτη 
1968Η λυγερή 
1968Λάουρα 
1968Ταπεινός και καταφρονεμένος 
1969Ένας άνδρας με συνείδηση 
1969Για την τιμή και τον έρωτα 
1969Η μεγάλη Ανάσταση 
1969Η σφραγίδα του Θεού 
1969Κυνηγημένη προσφυγοπούλα 
1969Το φθινόπωρο μιας καρδιάς 

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Ιωαννίδου Μαρία

Η Μαρία Ιωαννίδου πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο δίπλα στον Χορν και τη Λαμπέτη όταν ήταν 7 χρονών. Στη συνέχεια έπαιξε στην ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη «Αριστοκρατικός...

Έρρικα Μπρόγιερ 1942-2020

Η Έρρικα Μπρόγιερ γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17 Νοεμβρίου του 1942 από Έλληνα πατέρα και μητέρα με καταγωγή από την Αυστρία. Παιδί του ηθοποιού...

Λίντα Γίγα 1964-2016

Η Λίντα Γίγα γεννιέται το 1964 και τα εκφραστικά της μάτια και το αψεγάδιαστο κορμί της αφήνουν ιστορία καθώς μαζί με το υποκριτικό της...

Τελευταίες αναρτήσεις