Γεράρδου Μαργαρίτα

on

Η Μαργαρίτα Γεράρδου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17 Νοεμβρίου 1930 και πέθανε στις 31 Μαρτίου 2014. Σε ηλικία μόλις 20 ετών πρωταγωνίστησε στην ταινία τα «Αρραβωνιάσματα» σε σκηνοθεσία Μαρίας Πλυτά μαζί με τον Αιμίλιο Βεάκη και τον Νίκο Τζόγια.

Στη συνέχεια είχε συνεχή παρουσία στον ελληνικό κινηματογράφο με πρωταγωνιστικούς ρόλους σε περισσότερες από 60 ταινίες δίπλα σε ηθοποιούς, όπως οι Μάνος Κατράκης, Ντίνος Ηλιόπουλος, Παντελής Ζερβός, Θανάσης Βέγγος, Νίκος Ξανθόπουλος, Βασίλης Αυλωνίτης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Αλέκος Τζανετάκος και πολλοί άλλοι.
Τελευταία της κινηματογραφική παρουσία ήταν το 2001 στην ταινία «Αλεξάνδρεια» της Μαρίας Ηλιού.

Επίσης είχε σημαντική παρουσία στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με πρωταγωνιστικούς ρόλους σε έργα όπως: «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε», «Ο Λεπρέντης», «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», «Το πανηγύρι», «Παντρολογήματα», «Στέλλα Βιολάντη», «Ρινόκερος», «Η Λοκαντιέρα», «Ο ματωμένος γάμος», «Ο Ταρτούφος», «Δεσποινίς ετών 39…» κ.α.
Στην τηλεόραση έπαιξε στο «Μια Αθηναία στην Αθήνα», στο «Ο άνθρωπος δίχως πρόσωπο», «Οι Πανθέοι» και «Το τρίτο στεφάνι».
Παράλληλα συμμετείχε στο «Θέατρο της Δευτέρας» παίζοντας στο «Λίβινγκ ρουμ» του 1976 σε σκηνοθεσία Γιώργου Θεοδοσιάδη και στο «Δίλημμα» του 1977, σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Κωστελέτου.

?  Φιλμογραφία
Αλεξάνδρεια (2001)
Η στροφή (1982)
Σατανάδες στα σχολεία (1982)
Αναζήτησις… (1972)
Η προεδρίνα (1972)
Αιχμάλωτοι της Ηδονής (1972)
Μέρες του ’36 (1972)
Υβ! Υβ! (1972)
Φλογισμένη Σάρκα (1971)
Εσένα μόνο αγαπώ (1970)
Ο Σταύρος είναι Πονηρός (1970)
Για την τιμή και για τον έρωτα (1969)
Ένας άνδρας με συνείδηση (1969)
Η Μεγάλη Ανάσταση (1969)
Η σφραγίδα του Θεού (1969)
Το Φθινόπωρο μιας Καρδιάς (1969)
Κυνηγημένη Προσφυγοπούλα (1969)
Η καρδιά ενός αλήτη (1968)
Ζήσε για την Αγάπη μας (1968)
Η Λυγερη (1968)
Ταπεινός και καταφρονεμένος (1968)
Ο αχόρταγος (1967)
Δάκρυα Οργής (1967)
Η Ωρα της Δικαιοσύνης (1967)
Από τα Ιεροσόλυμα με Αγάπη (1967)
Μιράντα αγάπη μου (1966)
Ντάμα σπαθί (1966)
Δεν Μπορούν να μας Χωρίσουν (1965)
Ο μπαμπάς μου ο τεντυμπόυς (1966)
Δύσκολοι δρόμοι (1965)
Στοργή (1965)
Ο Μετανάστης (1965)
Το Ρομάντζο μιας Καμαριέρας (1965)
Περάστε την πρώτη του μηνός (1965)
Το βλακόμουτρο (1965)
Αθώα η Ενοχη (1963)
Αμαρτωλες (1962)
Το Κοριτσι του Λοχου (1962)
Ζητείται ψεύτης (1961)
Καραγκούνα (1961)
Κατήφορος (1961)
Τα Αρραβωνιάσματα (1950)

Προηγούμενο άρθροΓαρμπή Τζόλυ
Επόμενο άρθροΓερασιμίδου Νατάσα
Ελληνικός Κινηματογράφος Γεράρδου Μαργαρίτα
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
58,327ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,973ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Μαλαβέτας Δημήτρης Γεράρδου Μαργαρίτα

Μαλαβέτας Δημήτρης

Ο Δημήτρης Μαλαβέτας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Ιανουαρίου του 1939 και απεβίωσε στις 2 Απριλίου του 1988, ήταν Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης.Πατέρας του ήταν ο δημοσιογράφος Θωμάς Μαλαβέτας, ο...
Τζεβελέκος Σωτήρης Γεράρδου Μαργαρίτα

Τζεβελέκος Σωτήρης

Μαυρέας Κυριάκος Γεράρδου Μαργαρίτα

Μαυρέας Κυριάκος