32.4 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΕλένη Ερήμου 1945-

Σχετικές αναρτήσεις

Ελένη Ερήμου 1945-

H Ελένη Ερήμου είναι η ηθοποιός που αγαπήσαμε μέσα από τους ρόλους της στις ελληνικές ταινίες. Ήταν μια από τις πιο όμορφες γυναίκες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Η Ελένη Ερήμου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Π. Κατσέλη, στην Πάντειο και τη Νομική Αθηνών. Στο κινηματογράφο άρχισε να εμφανίζεται το 1962 με την ταινία, «Δεν Γνώρισα Μητέρα» και στο θέατρο ανέβηκε το 1968 με το έργο «Πέερ Γκυντ» του Ίψεν.

erimou eleni

Όπως είχε αναφέρει σε συνέντευξή της, εκείνη την εποχή το επάγγελμα της ηθοποιού ήταν παρεξηγημένο γι’ αυτό αποφάσισε παράλληλα με τις σπουδές της στην υποκριτική να σπουδάσει στην Πάντειο, αλλά και στη Νομική Αθηνών.

Έγινε διάσημη ως η κόρη του Διονύση Παπαγιαννόπουλου στην ταινία που πρωταγωνίστησε ο Κώστας Βουτσάς, «Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά».

Η Ελένη Ερήμου πέρα από τη δουλειά της ξυπνάει αρκετά νωρίς το πρωί και πηγαίνει στο γυμναστήριο, στη συνέχεια επιστρέφει, φοράει το μαγιό της και πηγαίνει στη θάλασσα. «Μου αρέσει πάρα πολύ η άσκηση και το κολύμπι. Πηγαίνω στη θάλασσα και το χειμώνα. Έτσι έχω μάθει. Για μένα, δεν είναι χόμπι αυτά. Είναι τρόπος ζωής», λέει. Μόνο όταν έχει πρόβα αλλάζει το πρόγραμμά της.

Τι απαντά όμως η Ελένη Ερήμου σε περίπτωση που κάποιος νέος τη συμβουλευτεί; Δεν της αρέσει να δίνει συμβουλές. Διδάσκεται, όπως λέει, ακόμη στο σχολείο της ζωής και έτσι δεν μπορεί να τους πει αν θα έπρεπε ή όχι να ασχοληθούν με την υποκριτική.

«Το μόνο που θα μπορούσα να πω είναι να είναι συνειδητοποιημένοι οι νέοι. Για να γίνουν ηθοποιοί δεν πρέπει να μπορούν χωρίς αυτό. Χρειάζεται όμως αρκετή δουλειά. Πρέπει να πειθαρχούν σε αυτό. Και να ξέρετε, για εμένα δεν είναι επάγγελμα, είναι λειτούργημα. Τουλάχιστον έτσι ξεκίνησα εγώ ανεξάρτητα με το πώς εξελίχθηκαν μέχρι σήμερα τα γεγονότα», καταλήγει.

Η Ελένη Ερήμου δεν δίστασε να κάνει μία από τις ωραιότερες και τολμηρότερες φωτογραφήσεις που έχει κάνει Ελληνίδα σταρ στο Playboy, στο τεύχος του Μαρτίου του 1992. Γεννημένη το 1945, ήταν 46 χρόνων τον Νοέμβριο του 1991 όταν έγινε η φωτογράφηση. Έγινε σε ένα εντυπωσιακό φυσικό τοπίο στο ακρωτήρι De Sao Vicente της Πορτογαλίας στο νοτιανατολικότερο άκρο της χώρας.

Έχει λάβει μέρος σε 17 ταινίες παίζοντας κυρίως σε κωμωδίες και αισθηματικά δράματα. Ανάμεσα σε αυτές οι ταινίες «Αγάπησα μια πολυθρόνα (1971)», «ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά (1970)», «Μαντώ Μαυρογένους (1971)», «Με φόβο και Πάθος (1972)», κ.α..

Ελένη Ερήμου: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος παράστασης
1970Η κυρία δε με μέλλει 
1972Η θεατρίνα 
1975Μαθήματα γάμου 
1976Καρρέ του έρωτα 
1978Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες 
1980Ταβάριτς 
1986Ξενοδοχείο Καστρί 
1989Βολπόνε 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1962Δεν γνώρισα μητέρα 
1968Η μοίρα μιας γυναίκας 
1968Λάουρα 
1969Η μεγάλη Ανάσταση 
1969Μαριώ η κατατρεγμένη βοσκοπούλα 
1969Ο αντάρτης του βάλτου 
1970Η σκλάβα 
1970Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά 
1970Το παιδί της μαμάς 
1971Αγάπησα μια πολυθρόνα 
1971Κάθε ναυάγιο και μια κόλασι 
1971Μαντώ Μαυρογένους 
1971Μια γυναίκα, μια αγάπη, μια ζωή
1971Φλογισμένη σάρκα 
1972Με φόβον και πάθος 
1978Τελευταία πτήση 
1979Γυναίκες στα όπλα 
1980Ο Κώτσος στην Ε.Ο.Κ. 
1986Σου χαρίζω τη γυναίκα μου 
1986Τρεις άντρες στο κρεβάτι μου 
1987Η στρίγγλα ήταν άγγελος 
1988Μια παρθένα για μένα 
1989Όνειρο αγάπης 
1989Θέλω να σου πω 
1990Ο χαρτοπαίχτης 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1971|1971Ο Άγνωστος Πόλεμος ΥΕΝΕΔ
1972|1972Ο Παράξενος Ταξιδιώτης ΕΙΡΤ
1973|1973Ανήσυχα νιάτα ΕΙΡΤ
1975|1975Τερέζα Βάρμα Δακόστα ΕΙΡΤ
1976|1976Το Ταξίδι ΥΕΝΕΔ
1979|1979Το παιχνίδι ΕΡΤ 
1984|1984Ο δικός μας άνθρωπος ΕΡΤ
1990|1990Μια παρθένα για μένα ΑΝΤ1
1990|1990Ο χαρτοπαίχτης ΕΤ1
1991|1991Ο Μανώλης ο Ντελμπεντέρης ΕΤ2
1992|1992Πολίτης Μπάμπης ΑΝΤ1
1994|1994Αξιολάτρευτος μπελάς Mega
1998|1998Απιστίες ΑΝΤ1

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Σχετικές αναρτήσεις

Έλσα Ρίζου 1933-

Η Έλσα Ρίζου (Ελένη Λαμπροπούλου) είναι Ελληνίδα ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου.Γεννήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου του 1933. Την πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο...

Βαγενά Άννα

Η Άννα Βαγενά είναι Ελληνίδα ηθοποιός και πολιτικός γεννημένη στις 15 Ιουνίου 1947 στη Λάρισα. Είναι απόφοιτη των δραματικών σχολών του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν...

Λευτέρης Ελευθεριάδης 1942-

Ο Λευτέρης Ελευθεριάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1942. Η καταγωγή του είναι από την Κοζάνη. Απόφοιτος του Παπάφειου Ορφανοτροφείου Θεσσαλονίκης. Σπούδασε στη Νομική και στο...

Τελευταίες αναρτήσεις