Ερήμου Ελένη

Ελένη Ερήμου
Η Ελένη Ερήμου γεννήθηκε το 1945 στην Αθήνα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Π. Κατσέλη (1967), στην Πάντειο Σχολή και στη Νομική Αθηνών (1978). Στο σινεμά ξεκίνησε το 1962 με την ταινία «Δεν Γνώρισα Μητέρα» και στο θέατρο το 1968 με το έργο «Πέερ Γκυντ» του Ίψεν. Μέχρι σήμερα έχει λάβει μέρος σε 17 ταινίες παίζοντας κυρίως σε κωμωδίες και αισθηματικά δράματα. Ανάμεσα σε αυτές οι ταινίες «Αγάπησα μια πολυθρόνα (1971)», «ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά(1970)», «Μαντώ Μαυρογένους (1971)», «Με φόβο και Πάθος (1972)», κ.α.. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής από την τηλεόραση.
Φιλμογραφία
Δεν γνώρισα μητέρα (1962)
Η μοίρα μιας γυναίκας (1968)
Λάουρα (1968)
Η μεγάλη Ανάσταση (1969)
Ο αντάρτης του βάλτου (1969)
Μαριώ η κατατρεγμένη βοσκοπούλα (1969)
Η σκλάβα (1970)
Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά (1970) [Ρία Χάνου]
Το παιδί της μαμάς (1970) [Καίτη …-Χαϊδεμένου]
Κάθε ναυάγιο και μια κόλαση (1971)
Φλογισμένη σάρκα (1971)
Αγάπησα μια… πολυθρόνα (1971) [Καίτη]
Μαντώ Μαυρογένους (1971) [Νίκη Καλογερά]
Μια γυναίκα, μια αγάπη, μια ζωή! (1971) [Μαριάννα Καλφαρά]
Με φόβον και πάθος (1972) [Ελβίρα Βιάσκου-Βενέτη]
Τελευταία πτήση (1978)
Γυναίκες στα όπλα (1979) [Μάρθα]
Ο Κώτσος στην Ε.Ο.Κ. (1980) [δημοσιογράφος]

Τυχαία Αρθρα

Οι άσσοι του γηπέδου

Η ταινία, "Οι άσσοι του γηπέδου" προβλήθηκε την σαιζόν 1955-1956 και έκοψε 19.726 εισιτήρια. Ήρθε στην 16η θέση σε 24 ταινίες. Η πρώτη ταινία...

Επιχείρησις Απόλλων

Η ταινία, "Επιχείρησις Απόλλων" προβλήθηκε τη σαιζόν 1967-1968 και έκοψε 316.511 εισιτήρια. Ήρθε στην 22η θέση σε 99 ταινίες. Η ταινία είναι Ελληνοσουηδικής παραγωγής και...

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 632ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 632ο

Εννιά αποκαλύψεις για την ταινία Η αρχόντισσα κι ο αλήτης

Η "Η αρχόντισσα κι ο αλήτης" είναι αισθηματική κωμωδία του 1968, παραγωγής της κινηματογραφικής εταιρείας Φίνος Φιλμ, σε σκηνοθεσία του Ντίνου Δημόπουλου και σενάριο...

Παρόμοια άρθρα

Ελληνικός Κινηματογράφος Ερήμου Ελένη
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!

Αρθρα

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 632ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 632ο

Εννιά αποκαλύψεις για την ταινία Η αρχόντισσα κι ο αλήτης

Η "Η αρχόντισσα κι ο αλήτης" είναι αισθηματική κωμωδία του 1968, παραγωγής της κινηματογραφικής εταιρείας Φίνος Φιλμ, σε σκηνοθεσία του Ντίνου Δημόπουλου και σενάριο...

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 630ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 630ο