31.3 C
Athens
Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Άγνωστες πτυχές της ταινίας, Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται

Η ταινία, "Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται" προβλήθηκε τη...
ΑρχικήHθοποιοίΠάρις Αλεξάντερ 1932-2016

Σχετικές αναρτήσεις

Πάρις Αλεξάντερ 1932-2016

- Advertisement -

Ο Πάρις Αλεξάντερ γεννήθηκε στο Παγκράτι το 1932 και μόλις τελείωσε το Γυμνάσιο πήγε στην Αμερική.
Σπούδασε ηθοποιός στη Νέα Υόρκη και μετά εγκαταστάθηκε στο Λος Άντζελες.

Επέστρεψε συμμετέχοντας στη ταινία της Φοξ, “Συνέβη στην Αθήνα” στην οποία υποδύθηκε τον αδελφό του ολυμπιονίκη μαραθωνοδρόμου Σπύρου Λούη.

karezi paris
Ο Πάρις Αλεξάντερ και η Τζένη Καρέζη στη ταινία, “Η νύφη το ‘σκασε”.

Πρωταγωνίστησε στις ταινίες, “Η νύφη το σκασε” 1962, “Αμφιβολίες” 1964, “Όχι κύριε Τζόνσον” 1965, “Όταν τα ψάρια βγήκαν στη στεριά” 1967 και σε άλλες.
Έφυγε από τη ζωή στις 26 Μαρτίου του 2016.

Πάρις Αλεξάντερ: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1955Καταδικασμένη και από το παιδί της 
1962It happened in Athens 
1962Η νύφη το ‘σκασε 
1963Aliki My Love 
1964Αμφιβολίες 
1965Όχι, …κύριε Τζόνσον 
1966Γεύση από έρωτα 
1967The day the fish came out 
1967Έρωτες στη Λέσβο 
1967Ο 13ος
1968Κατάσκοποι στο Σαρωνικό 

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Γιώργος Βασιλείου 1950 – 2016

Ο Γιώργος Βασιλείου γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1950 στη Λαμία και ήταν ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.Οι γονείς του χώρισαν και...

Μέλπω Ζαρόκωστα 1933-

Εκλεκτή ηθοποιός, συγγραφέας και στιχουργός, η πολυσχιδής Μέλπω Ζαρόκωστα ασχολήθηκε με την ίδια σοβαρότητα και υπευθυνότητα σε όλα τα είδη των δραστηριοτήτων της.Γεννήθηκε στον...

Νίκη Λινάρδου 1939-2012

Η Νίκη Λινάρδου υπήρξε χαρακτηριστική μορφή του ελληνικού κινηματογράφου της δεκαετίας του '60 σε ταινίες του Αλέκου Σακελλάριου, του οποίου υπήρξε σύζυγος για δέκα...

Τελευταίες αναρτήσεις