17 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΔράμαλη Ξένη

Σχετικές αναρτήσεις

Δράμαλη Ξένη

Ξένη Δράμαλη

Η Ξένη Δράμαλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1913.

Η γνωστή ηθοποιός και πρωταγωνίστρια του ελαφρού μουσικού θεάτρου (πρωτοεμφανίστηκε το 1936) είχε κάνει σοβαρές σπουδές πιάνου και τραγουδιού στο Ελληνικό Ωδείο.

Κόρη του Γεωργίου Δράμαλη, διέπρεψε στην οπερέτα, είτε συνεργαζόμενη με ονομαστούς θιάσους του Χώρου (Γ. Δράμαλη, «Οπερέτας Πρωτευούσης», Θεάτρου «Μπουρνέλλη», Σοφίας Βέμπο, Κούλας Νικολαϊδου, Θεάτρου «Σαμαρτζή», κ.λπ.) είτε συγκροτώντας δικούς της θιάσους (με Νίκο Σταυρίδη, Κούλη Στολίγκα, κ.ά.).

Την περίοδο 1950-51 έπαιξε στη Θεσ/νίκη με τον Θίασο Παρασκευά Οικονόμου-Λέλας Σκορδούλη-Τακη Κάσση, κ.λπ.)

Το 1949 ήταν περιοδεία στις ΗΠΑ (Ντητρόιτ, Ν. Υόρκη, Σικάγο, κ.λπ.).

Από το 1952 ήταν στο προσωπικό του ΕΙΡ (ως παραγωγός εκπομπών), εγκαταλείποντας το θέατρο.

Για ένα διάστημα ήταν σύζυγος του γνωστού ηθοποιού Νίκου Σταυρίδη.

Φιλμογραφία
Ο παπατρέχας (1966) [Ελπίδα (Έλπα)]
Το φυλαχτό της μάνας (1965)
Κόκκινα φανάρια (1963)
Το τυχερό πανταλόνι (1963)
3 τρελοί ντετέκτιβς (1957)
Της τύχης τα γραμμένα (1957)

Προηγούμενο άρθροΔράκου Τούλα
Επόμενο άρθροΕμιρζάς Γιώργος

Σχετικές αναρτήσεις

Αττίκ-Κλέων Τριανταφύλλου

Αττίκ (Κλέων Τριανταφύλλου) Ο Αττίκ (πραγματικό όνομα, Κλέων Τριανταφύλλου) υπήρξε ένας από τους κύριους εκφραστές του ρομαντικού ελληνικού τραγουδιού. Γεννήθηκε στην Αίγυπτο την 1η Απριλίου 1885. Η...

Ελένη Δακορώνια 1944-

Η Ελένη Δακορώνια γεννήθηκε το 1944. Ηθοποιός που ''έδωσε τη φωνή της'', σε πολλούς ήρωες κινουμένων σχεδίων. Σύζυγος του Τάσου Μασμανίδη.Ελένη Δακορώνια: ΦιλμογραφίαΤαινίεςΣειρέςΈτοςΤίτλος ταινίας1968Αποστολή...

Διαβάτη Χρυσούλα

Η Χρυσούλα Διαβάτη γεννήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου του 1940 στη Θεσσαλονίκη και είναι Ελληνίδα ηθοποιός.Σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και κατόπιν στη...

Τελευταίες αναρτήσεις