9.5 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΔράμαλη Ξένη

Σχετικές αναρτήσεις

Δράμαλη Ξένη

Ξένη Δράμαλη

Η Ξένη Δράμαλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1913.

Η γνωστή ηθοποιός και πρωταγωνίστρια του ελαφρού μουσικού θεάτρου (πρωτοεμφανίστηκε το 1936) είχε κάνει σοβαρές σπουδές πιάνου και τραγουδιού στο Ελληνικό Ωδείο.

Κόρη του Γεωργίου Δράμαλη, διέπρεψε στην οπερέτα, είτε συνεργαζόμενη με ονομαστούς θιάσους του Χώρου (Γ. Δράμαλη, «Οπερέτας Πρωτευούσης», Θεάτρου «Μπουρνέλλη», Σοφίας Βέμπο, Κούλας Νικολαϊδου, Θεάτρου «Σαμαρτζή», κ.λπ.) είτε συγκροτώντας δικούς της θιάσους (με Νίκο Σταυρίδη, Κούλη Στολίγκα, κ.ά.).

Την περίοδο 1950-51 έπαιξε στη Θεσ/νίκη με τον Θίασο Παρασκευά Οικονόμου-Λέλας Σκορδούλη-Τακη Κάσση, κ.λπ.)

Το 1949 ήταν περιοδεία στις ΗΠΑ (Ντητρόιτ, Ν. Υόρκη, Σικάγο, κ.λπ.).

Από το 1952 ήταν στο προσωπικό του ΕΙΡ (ως παραγωγός εκπομπών), εγκαταλείποντας το θέατρο.

Για ένα διάστημα ήταν σύζυγος του γνωστού ηθοποιού Νίκου Σταυρίδη.

Φιλμογραφία
Ο παπατρέχας (1966) [Ελπίδα (Έλπα)]
Το φυλαχτό της μάνας (1965)
Κόκκινα φανάρια (1963)
Το τυχερό πανταλόνι (1963)
3 τρελοί ντετέκτιβς (1957)
Της τύχης τα γραμμένα (1957)

Προηγούμενο άρθροΔράκου Τούλα
Επόμενο άρθροΕμιρζάς Γιώργος

Σχετικές αναρτήσεις

Παπαδοπούλου Βίκυ

Η Βίκυ Παπαδοπούλου (Βασιλική Παπαδοπούλου) γεννήθηκε στην Αθήνα στις 9 Φεβρουαρίου 1982 και είναι Ελληνίδα ηθοποιός. Έγινε γνωστή μέσα από την συμμετοχή της στην...

Γαλανός Τάκης

Ο Τάκης Γαλανός γεννήθηκε στο Βόλο το 1910 και σπούδασε υποκριτική στο Παρίσι.Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1934 και πρωτοεμφανίστηκε με τον θίασο Αλίκης-Κώστα Μουσούρη στο...

Βρασιβανόπουλος Γιώργος

Έλληνας ηθοποιός, σεναριογράφος και μεταφραστής.Ο Γιώργος Βρασιβανόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1924. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από την οποία αποφοίτησε το...

Τελευταίες αναρτήσεις