18.9 C
Athens
Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Ελένη Προκοπίου: Ο επίγειος παράδεισος της στο Ξυλόκαστρο

Στο πανέμορφο Ξυλόκαστρο και κυριολεκτικά πάνω στο...

Ήξερες ότι ο Θόδωρος Κατσαδράμης…

Ο Θόδωρος Κατσαδράμης γεννήθηκε στη Δόξα Αρκαδίας...

Έφυγε από τη ζωή ο Θόδωρος Κατσαδράμης

Δυστυχώς άλλη μία απώλεια για τον καλλιτεχνικό...
ΑρχικήHθοποιοίΞένη Δράμαλη 1913-άγνωστο

Σχετικές αναρτήσεις

Ξένη Δράμαλη 1913-άγνωστο

- Advertisement -

Η Ξένη Δράμαλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1913. Η γνωστή ηθοποιός και πρωταγωνίστρια του ελαφρού μουσικού θεάτρου (πρωτοεμφανίστηκε το 1936) είχε κάνει σοβαρές σπουδές πιάνου και τραγουδιού στο Ελληνικό Ωδείο.

Κόρη του Γεωργίου Δράμαλη, διέπρεψε στην οπερέτα, είτε συνεργαζόμενη με ονομαστούς θιάσους του Χώρου (Γ. Δράμαλη, «Οπερέτας Πρωτευούσης», Θεάτρου «Μπουρνέλλη», Σοφίας Βέμπο, Κούλας Νικολαϊδου, Θεάτρου «Σαμαρτζή», κ.λπ.) είτε συγκροτώντας δικούς της θιάσους (με Νίκο Σταυρίδη, Κούλη Στολίγκα, κ.ά.).

Την περίοδο 1950-51 έπαιξε στη Θεσ/νίκη με τον Θίασο Παρασκευά Οικονόμου-Λέλας Σκορδούλη-Τακη Κάσση, κ.λπ.)
Το 1949 ήταν περιοδεία στις ΗΠΑ (Ντητρόιτ, Ν. Υόρκη, Σικάγο, κ.λπ.).
Από το 1952 ήταν στο προσωπικό του ΕΙΡ (ως παραγωγός εκπομπών), εγκαταλείποντας το θέατρο.
Για ένα διάστημα ήταν σύζυγος του γνωστού ηθοποιού Νίκου Σταυρίδη.
Άγνωστη παραμένει η ημερομηνία θανάτου της.

Ξένη Δράμαλη: Φιλμογραφία

Ο παπατρέχας (1966) [Ελπίδα (Έλπα)]
Το φυλαχτό της μάνας (1965)
Κόκκινα φανάρια (1963)
Το τυχερό πανταλόνι (1963)
3 τρελοί ντετέκτιβς (1957)
Της τύχης τα γραμμένα (1957)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Λήδα Πρωτοψάλτη 1940-

Ο πατέρας μου ήταν από τη Σμύρνη, έμπορος, η μάνα μου από τη Ρωσία. Τους ακολουθούσαν δύο καταστροφές. Γεννήθηκα στον Πειραιά το 1940. Η...

Στέλλα Στρατηγού 1931-2005

Η Στέλλα Στρατηγού γεννήθηκε το 1931 και ήταν ηθοποιός από τα "γεννοφάσκια" της. Πρωτοεμφανίστηκε στο σανίδι σε ηλικία 7 ετών στο έργο «Γενοβέφα» με...

Νίνα Αφεντάκη

Η Νίνα Αφεντάκη γεννήθηκε το 1915 και ήταν κόρη του ηθοποιού Νίκου Αφεντάκη και της τραγουδίστριας Έλλης Αφεντάκη. Υπήρξε μέλος του Σ.Ε.Η. το 1933.Νίνα...

Τελευταίες αναρτήσεις