Δράκου Τούλα

on

Τούλα Δράκου

Η Τούλα Δράκου-Σαραντοπούλου (Γεωργίου) γεννήθηκε το 1912 και το 1929 ήδη φοιτούσε στο Ωδείο.

Εμφανίστηκε νωρίς στο μουσικό θέατρο και την «πρόζα» (μέλος του ΣΕΗ από το 1935).

Την Περίοδο 1946-47 συνεργάστηκε με τους Λέλα Σκορδούλη-Τάκη Κάσση στο «Δημοτικό Θέατρο Πατρών» σε ελλ. οπερέτες και ηθογραφίες.

Το 1949 εμφανίστηκε με δικό της θίασο στο Θέατρο «Λευκού Πύργου» Θεσ/νίκης.

Ήταν 2η σύζυγος του ηθοποιού και θεατρικού επιχειρηματία Θεόδωρου Σαραντόπουλου (1907-1992, μέλος ΣΕΗ από το 1935).

Φιλμογραφία
Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες (1960)
Δουλειές του ποδαριού (1962)
Ο λουστράκος (1962)
Η βαλίτσα με το πτώμα (1963)
Επιστροφή (1965)
Δοσατζού επιχείρησις γαμπρός (1966)
Προξενήτρα πράκτωρ 017 (1966)
Πειραιάς ώρα 07:30 (1967)
Και οι πέντε ήταν κολασμένες (1968)[ως Τούλα Καρρά]
Μείνε κοντά μου αγαπημένε (1968)
Τίμιος δρόμος (1968)
Η Σμυρνιά (1969)
Αμαρτωλές τσιγγάνες (1969)[ως Τούλα Καρρά]
Αλτ! και σ`έφαγα (1969) [Λουλού]
Προκόπης ο απρόκοπος (1969)
Νατάσα (1970)
Πίσω και σας φάγαμε (1972)[Ελένη]
Μια παρθένα εκδικείται (1973)
Γυμνοί στο χιόνι (1974)
Γυμνό κεντρί (1975)
Ο πειρασμός μιας παντρεμένης (1976)

Προηγούμενο άρθροΔούκα Νανά
Επόμενο άρθροΔράμαλη Ξένη
Ελληνικός Κινηματογράφος Δράκου Τούλα
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
57,937ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,932ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Καλλέργης Λυκούργος Δράκου Τούλα

Καλλέργης Λυκούργος

Ο Λυκούργος Καλλέργης του Σταύρου ήταν Έλληνας ηθοποιός, σκηνοθέτης, καθηγητής δραματικής,λογοτέχνης,μεταφραστής και βουλευτής του ΚΚΕ.Γεννήθηκε στις 7 Μαρτίου του 1914 στην Κρήτη, στο Χουμέρι Μυλοποτάμου....
Ζώτος Τέλης Δράκου Τούλα

Ζώτος Τέλης

Δρούτσα Λίλα Δράκου Τούλα

Δρούτσα Λίλα

Μεντή Νένα Δράκου Τούλα

Μεντή Νένα