18.8 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Άγνωστες πτυχές της ταινίας, Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται

Η ταινία, "Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται" προβλήθηκε τη...

Ήξερες ότι η Άννα Παναγιωτοπούλου…

Η Άννα Παναγιωτοπούλου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και...

Ποια ηθοποιός κάνει τις υψηλότερες τηλεθεάσεις με τις ταινίες της

Ο Χρήστος Κωνσταντίνου αποκαλύπτει ποια ηθοποιός της...
ΑρχικήHθοποιοίΤούλα Δράκου 1912-

Σχετικές αναρτήσεις

Τούλα Δράκου 1912-

- Advertisement -

Η Τούλα Δράκου-Σαραντοπούλου (Γεωργίου) γεννήθηκε το 1912 και το 1929 ήδη φοιτούσε στο Ωδείο.

Εμφανίστηκε νωρίς στο μουσικό θέατρο και την «πρόζα» (μέλος του ΣΕΗ από το 1935).

Την Περίοδο 1946-47 συνεργάστηκε με τους Λέλα Σκορδούλη-Τάκη Κάσση στο «Δημοτικό Θέατρο Πατρών» σε ελλ. οπερέτες και ηθογραφίες.

Το 1949 εμφανίστηκε με δικό της θίασο στο Θέατρο «Λευκού Πύργου» Θεσ/νίκης.

Ήταν 2η σύζυγος του ηθοποιού και θεατρικού επιχειρηματία Θεόδωρου Σαραντόπουλου (1907-1992, μέλος ΣΕΗ από το 1935).

Τούλα Δράκου: Φιλμογραφία

Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες (1960)
Δουλειές του ποδαριού (1962)
Ο λουστράκος (1962)
Η βαλίτσα με το πτώμα (1963)
Επιστροφή (1965)
Δοσατζού επιχείρησις γαμπρός (1966)
Προξενήτρα πράκτωρ 017 (1966)
Πειραιάς ώρα 07:30 (1967)
Και οι πέντε ήταν κολασμένες (1968)[ως Τούλα Καρρά]
Μείνε κοντά μου αγαπημένε (1968)
Τίμιος δρόμος (1968)
Η Σμυρνιά (1969)
Αμαρτωλές τσιγγάνες (1969)[ως Τούλα Καρρά]
Αλτ! και σ`έφαγα (1969) [Λουλού]
Προκόπης ο απρόκοπος (1969)
Νατάσα (1970)
Πίσω και σας φάγαμε (1972)[Ελένη]
Μια παρθένα εκδικείται (1973)
Γυμνοί στο χιόνι (1974)
Γυμνό κεντρί (1975)
Ο πειρασμός μιας παντρεμένης (1976)

Ευχαριστούμε πολύ το greekactor.blogspot.com για τις πληροφορίες.

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Στον αστερισμό του Λαμπάντα 1990-1991

Η ταινία, "Στον αστερισμό του Λαμπάντα" προβλήθηκε τη σαιζόν 1990-1991.Εναλλακτικός τίτλος: Ο μπαμπάς μου ο εργοστασιάρχηςΠερίληψη της ταινίας, "Στον αστερισμό του Λαμπάντα"Ο Νίκος (Γιώργος...

Αθανασίου Μαργαρίτα

Η Μαργαρίτα Αθανασίου γεννήθηκε το 1936 στην Αθήνα. Αδελφή της είναι η ηθοποιός Κάτια Αθανασίου που έπαιζε την Τούλα στο ''Λούνα Παρκ'. Πέθανε στις 24 Δεκεμβρίου...

Πολίτικη κουζίνα 2003-2004

Η ταινία, "Πολίτικη κουζίνα" προβλήθηκε τη σαιζόν 2003-2004 και έκοψε 1.600.000 εισιτήρια πανελλαδικά. Ήρθε στην πρώτη θέση ανάμεσα σε 16 ταινίες. Η εμπορικότερη ταινία...

Τελευταίες αναρτήσεις