12.5 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΤούλα Δράκου 1912-

Σχετικές αναρτήσεις

Τούλα Δράκου 1912-

Η Τούλα Δράκου-Σαραντοπούλου (Γεωργίου) γεννήθηκε το 1912 και το 1929 ήδη φοιτούσε στο Ωδείο.

Εμφανίστηκε νωρίς στο μουσικό θέατρο και την «πρόζα» (μέλος του ΣΕΗ από το 1935).

Την Περίοδο 1946-47 συνεργάστηκε με τους Λέλα Σκορδούλη-Τάκη Κάσση στο «Δημοτικό Θέατρο Πατρών» σε ελλ. οπερέτες και ηθογραφίες.

Το 1949 εμφανίστηκε με δικό της θίασο στο Θέατρο «Λευκού Πύργου» Θεσ/νίκης.

Ήταν 2η σύζυγος του ηθοποιού και θεατρικού επιχειρηματία Θεόδωρου Σαραντόπουλου (1907-1992, μέλος ΣΕΗ από το 1935).

Τούλα Δράκου: Φιλμογραφία

Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες (1960)
Δουλειές του ποδαριού (1962)
Ο λουστράκος (1962)
Η βαλίτσα με το πτώμα (1963)
Επιστροφή (1965)
Δοσατζού επιχείρησις γαμπρός (1966)
Προξενήτρα πράκτωρ 017 (1966)
Πειραιάς ώρα 07:30 (1967)
Και οι πέντε ήταν κολασμένες (1968)[ως Τούλα Καρρά]
Μείνε κοντά μου αγαπημένε (1968)
Τίμιος δρόμος (1968)
Η Σμυρνιά (1969)
Αμαρτωλές τσιγγάνες (1969)[ως Τούλα Καρρά]
Αλτ! και σ`έφαγα (1969) [Λουλού]
Προκόπης ο απρόκοπος (1969)
Νατάσα (1970)
Πίσω και σας φάγαμε (1972)[Ελένη]
Μια παρθένα εκδικείται (1973)
Γυμνοί στο χιόνι (1974)
Γυμνό κεντρί (1975)
Ο πειρασμός μιας παντρεμένης (1976)

Ευχαριστούμε πολύ το greekactor.blogspot.com για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Άλβα Πόπη

Γεννήθηκε στην Ζαγορά της Ηπείρου 10 1915. Προσωπικότητα του ελαφρού μουσικού θεάτρου (μέλος ΣΕΗ: 1938). Είχε σπουδάσει σε Σχολή μπαλέτου και «βγήκε στη σκηνή» νεαρότατη. Διέπρεψε...

Καίτη Λαμπροπούλου 1926-2011

Η Καίτη Λαμπροπούλου γεννήθηκε στους Επιβάτες της Θράκης στις 26 Αυγούστου του 1926 και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχε μετακομίσει η οικογένειά της λόγω των...

Ένα κορίτσι αλλοιώτικο απ’ τ’ άλλα 1967-1968

Η ταινία, "Ένα κορίτσι αλλοιώτικο απ' τ' άλλα" προβλήθηκε τη σαιζόν 1967-1968 και έκοψε 97.004 εισιτήρια. Ήρθε στην 55η θέση σε 99 ταινίες. Δραματική ταινία...

Τελευταίες αναρτήσεις