17.8 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΤζίνα Βούλγαρη 1939-2019

Σχετικές αναρτήσεις

Τζίνα Βούλγαρη 1939-2019

Η Τζίνα Βούλγαρη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939 και ήταν ηθοποιός του μουσικού θεάτρου.
Εμφανίστηκε αρχικά ως τραγουδίστρια στην Αίγλη Ζαππείου, στο Γκρην Παρκ της οδού Μαυρομματαίων και στο Άλσος του Πεδίου Άρεως με τον κονφερανσιέ-ηθοποιό Γιώργο Οικονομίδη.

Απέκτησε άδεια άσκησης επαγγέλματος ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο. Συνεργάστηκε με πολλούς πρωταγωνιστές της μουσικής σκηνής (Ορέστη Μακρή, Σπεράντζα Βρανά, Σοφία Βέμπο κ. ά.).

Τα τελευταία χρόνια της σταδιοδρομίας της εργάστηκε κυρίως ως τραγουδίστρια σε πολλά νυχτερινά κέντρα της Αθήνας. Διέκοψε τις εμφανίσεις της περί το 1985. Ήταν παντρεμένη για λίγο καιρό με τον Πέτρο Πανταζή.

Η Τζίνα Βούλγαρη απεβίωσε στις 19 Ιουνιού του 2019. Τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν στην εντατική. Η κηδεία της έγινε στο Κοιμητήριο της Γλυφάδας.

Τζίνα Βούλγαρη: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1960Μετά την αμαρτία
1962Μην είδατε τον Παναή; / Καταζητείται ο Βέγγος
1963Το κάθαρμα
1965Γλυκειά γλυκειά μου αγάπη
1966Ο Μελέτης στην Άμεσο Δράση
1966Χωρίσαμε ένα δειλινό
1967Η γόησσα
1967Ένας απένταρος λεφτάς
1968Ο πεθερόπληκτος

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΒουγιουκλής Γιάννης
Επόμενο άρθροΒουρνάς Λευτέρης

Σχετικές αναρτήσεις

Νανά Σκιαδά

Η Νανά Σκιαδά ήταν ταλαντούχα ηθοποιός υποδύονταν συνήθως ρόλους, που είχαν να κάνουν με κάποια μητέρα ή κάποια θεία. Ωστόσο, στη συνείδηση του απλού...

Αθανασίου Κάτια

Η Κάτια Αθανασίου είναι ηθοποιός του Μουσικού Θεάτρου και της τηλεόρασης. Αδελφή της ηθοποιού Μαργαρίτας Αθανασίου. Έγινε γνωστή από τη τηλεοπτική σειρά της...

Θεοφίλου Ελένη

Η Ελένη Θεοφίλου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός, ιδιαίτερα δημοφιλής τη δεκαετία του ‘70 από το ρόλο της «δασκάλας» στην τηλεοπτική σειρά «Μεθοριακός Σταθμός» (1974-1981). Η Ελένη...

Τελευταίες αναρτήσεις