13.5 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΤζίνα Βούλγαρη 1939-2019

Σχετικές αναρτήσεις

Τζίνα Βούλγαρη 1939-2019

Η Τζίνα Βούλγαρη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939 και ήταν ηθοποιός του μουσικού θεάτρου.
Εμφανίστηκε αρχικά ως τραγουδίστρια στην Αίγλη Ζαππείου, στο Γκρην Παρκ της οδού Μαυρομματαίων και στο Άλσος του Πεδίου Άρεως με τον κονφερανσιέ-ηθοποιό Γιώργο Οικονομίδη.

Απέκτησε άδεια άσκησης επαγγέλματος ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο. Συνεργάστηκε με πολλούς πρωταγωνιστές της μουσικής σκηνής (Ορέστη Μακρή, Σπεράντζα Βρανά, Σοφία Βέμπο κ. ά.).

Τα τελευταία χρόνια της σταδιοδρομίας της εργάστηκε κυρίως ως τραγουδίστρια σε πολλά νυχτερινά κέντρα της Αθήνας. Διέκοψε τις εμφανίσεις της περί το 1985. Ήταν παντρεμένη για λίγο καιρό με τον Πέτρο Πανταζή.

Η Τζίνα Βούλγαρη απεβίωσε στις 19 Ιουνιού του 2019. Τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν στην εντατική. Η κηδεία της έγινε στο Κοιμητήριο της Γλυφάδας.

Τζίνα Βούλγαρη: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1960Μετά την αμαρτία
1962Μην είδατε τον Παναή; / Καταζητείται ο Βέγγος
1963Το κάθαρμα
1965Γλυκειά γλυκειά μου αγάπη
1966Ο Μελέτης στην Άμεσο Δράση
1966Χωρίσαμε ένα δειλινό
1967Η γόησσα
1967Ένας απένταρος λεφτάς
1968Ο πεθερόπληκτος

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Παρασκευοπούλου Ευαγγελία

Η Ευαγγελία Παρασκευοπούλου ήταν Ελληνίδα δραματική ηθοποιός και από τις πρώτες μεγάλες "Κυρίες" και πρωταγωνίστριες του ελληνικού θεάτρου που μεσουράνησε στη τελευταία δεκαετία του 19ου...

Παπουτσάκη Κατερίνα

Η Κατερίνα Παπουτσάκη γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου του 1979 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε. Κατάγεται απο τη Σητεία της Κρήτης.Σπούδασε στη δραματική σχολή «Ίασμος» του Βασίλη...

Γιώργος Παπαζήσης 1938-2018

Ο Γιώργος Παπαζήσης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 03 Μαρτίου του 1938. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του «Ελληνικού Ωδείου» και στη Μουσική Σχολή του Μ....

Τελευταίες αναρτήσεις