33.7 C
Athens
Κατηγορία:

Πέτρος Πανταζής (1937-2008)

Ο Πέτρος Πανταζής ήταν ένας σεμνός Έλληνας Ηθοποιός του Θεάτρου, του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης. Γεννήθηκε το 1937 στο Μεταξουργείο της Αθήνας.

Σε νεαρή ηλικία πήγε στη σχολή χορού της Ελένης Τσουκαλά, με σκοπό να υπηρετήσει το χώρο της ….«Τερψιχόρης» .

Στα πρώτα του βήματα, χορευτής ακόμα, παίρνει προσωρινή άδεια και συμμετέχει και σαν ηθοποιός σε μικρούς ρόλους, . Πολύ γρήγορα,γοητευμένος από την υποκριτική τέχνη του Θεάτρου, γράφεται στη Δραματική Σχολή του Θάνου Τράγκα και το 1956 αποφοιτά με άριστα.

Πέτρος Πανταζής (1937-2008)
Πέτρος Πανταζής, Τιτίκα Γαϊτάνου, Γιάννης Δαλιανίδης και Ανδρέας Μπάρκουλης στη ταινία “Τρία παιδιά Βολιώτικα”.

Πρώτη του εμφάνιση,σαν χορευτής ακόμα,το 1954 στο θέατρο «Περοκέ», με το έργο: « Όσα παίρνει ο Άνεμος» του Αλ. Σακελλάριου και Γ. Γιαννακόπουλου. Έκτοτε οι πόρτες των Αθηναϊκών Σκηνών ανοίγουν διάπλατα για το νεαρό ηθοποιό.

Ο Πέτρος Πανταζής συνεργάζεται με όλα τα μεγάλα ονόματα ,της εποχής του. Συνεργάζεται επίσης,για πολλά χρόνια, και με το Γιώργο Οικονομίδη καθώς και με το γραφείο παραγωγής τηλεοπτικών εκπομπών του Παύλου Πισσάνου.

Σκηνοθετεί την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά : « Ένα τραγούδι μια ιστορία», για την ΥΕΝΕΔ (παραγωγή Πέτρου Βενιέρη) και γράφει στίχους που μελοποιούνται από γνωστούς συνθέτες.

Στη διάρκεια της θεατρικής του πορείας,δημιουργεί και μια διαφημιστική εταιρία,μαζί με το Γιάννη Βογιατζή ( τον τραγουδιστή) που κρατά για αρκετά χρόνια, αλλά, μετά την αμείλιχτη «επίθεση» της τηλεόρασης,κλείνει.!

Συμμετέχει σε κοσμικές ταβέρνες, με ρεβύ πίστας ,όπως: ο “Βράχος” το “Πλακιώτικο Σαλόνι” και σε αναψυκτήρια της εποχής, όπως: “Πεδίον του Άρεως” (Άλσος) του Γ. Οικονομίδη κ.ά

Έχει λάβει μέρος σε αρκετές ελληνικές ταινίες καθώς και στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του Κώστα Πρετεντέρη: «Η γειτονιά μας», ερμηνεύοντας με απόλυτη πειστικότητα το ρόλο του καπετάν Γιασό.

Έχει πραγματοποιήσει αμέτριτες περιοδείες στην Έλλάδα και στο εξωτερικό με επιθεωρήσεις της εποχής και όχι μόνο.

Ο Πέτρος Πανταζής στην προσωπική του ζωή, ήταν παντρεμένος σε πρώτο γάμο με την Τζίνα Βούλγαρη και σε δεύτερο για πολλά χρόνια, με την ηθοποιό και Σταρ Ελλάς του ’67, Έλια Καλλιγεράκη και δυο χρόνια αργότερα απέκτησαν και τον αγαπημένο γιο τους.

Έζησαν μαζί μία ευτυχισμένη ζωή, μακριά από τα φώτα της δημοσιό-τητας, έως και το θάνατο του Πέτρου Πανταζή το 2008, όπου έφυγε προσβεβλημένος από την επάρατη νόσο. Με το πολυμερές ταλέντο του και την ηθική του ευγένεια, ο Πέτρος Πανταζής, διέλαμψε στην καλλιτεχνική μας σκηνή και μας χάρισε από τις ομορφότερες λυρικές αναμνήσεις. Και με αυτά τα στοιχεία, θα τον θυμόμαστε με αγάπη για πάντα !

Πέτρος Πανταζής: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1957Τα τρία παιδιά βολιώτικα
1957Μαρία Πενταγιώτισσα
1958Το κορίτσι της αμαρτίας
1959Η μουσίτσα
1959Λαός και Κολωνάκι
1960Χωρίσαμε ένα δειλινό
1960Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες
1961Το δράμα μιας αμαρτωλής
1962Μην είδατε τον Παναή
1962Ο Σταμάτης και ο Γρηγόρης
1962Το κορίτσι του λόχου
1963Αυτό το κάτι άλλο!
1963Ένα κορίτσι για δύο
1963Η ψεύτρα
1964Έξω φτώχεια και καλή καρδιά
1964Η πρώτη αγάπη
1965Η Εύα δεν αμάρτησε
1965Γλυκιά γλυκιά μου αγάπη
1965Και οι 14 ήταν υπέροχοι
1965Το ρομάντζο μιας καμαριέρας
1965Ξαναγύρισε κοντά μου
1965Κάλλιο πέντε και στο χέρι
1965Ο ουρανοκατέβατος
1966Ο παπατρέχας
1966Το σπίτι των ανέμων
1967Η γόησσα

Ευχαριστούμε θερμά το  greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΠαναγιώτου Κάκια
Επόμενο άρθροΠαξινού Κατίνα

Περισσότερα άρθρα

Τελευταία άρθρα