22.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ελένη Προκοπίου: Ο επίγειος παράδεισος της στο Ξυλόκαστρο

Στο πανέμορφο Ξυλόκαστρο και κυριολεκτικά πάνω στο...

Ήξερες ότι ο Θόδωρος Κατσαδράμης…

Ο Θόδωρος Κατσαδράμης γεννήθηκε στη Δόξα Αρκαδίας...

Έφυγε από τη ζωή ο Θόδωρος Κατσαδράμης

Δυστυχώς άλλη μία απώλεια για τον καλλιτεχνικό...
ΑρχικήHθοποιοίΚαίτη Πάνου 1927-2008

Σχετικές αναρτήσεις

Καίτη Πάνου 1927-2008

- Advertisement -

Η Καίτη Πάνου ήταν μία από τις αγαπημένες ελληνίδες ενζενί ηθοποιούς και η πρώτη πρωταγωνίστρια του ελληνικού ομιλούντος κινηματογράφου στα χρόνια του ΄40. Έχει χαρακτηριστεί ως η «Μεγάλη κυρία της υποκριτικής».

Γεννήθηκε στον Πύργο της Βουλγαρίας στις 28 Αυγούστου του 1927, αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Σχολή Ηθοποιών Κινηματογράφου του Γ. Θεοδοσιάδη, ενώ με τις εμφανίσεις της από πολύ μικρή στο παιδικό θέατρο, είχε χαρακτηριστεί ως “παιδί-θαύμα”.

Καίτη Πάνου

Το 1943, σε ηλικία μόλις 17 ετών, έκανε την εμφάνισή της στην ταινία της Φίνος «Η Φωνή Της Καρδιάς», πλάι στον Λάμπρο Κωνσταντάρα. Μέχρι το 1954 έπαιξε σε άλλες πέντε ταινίες εκ των οποίων οι δύο ήταν της Φίνος Φιλμ.

Τη συγκεκριμένη χρονιά παντρεύτηκε και έπαψε να εργάζεται για έξι χρόνια. Επανήλθε, ωστόσο, δριμύτερη το 1960, παίζοντας και πάλι δίπλα στον Λάμπρο Κωνσταντάρα, στην ταινία «Ένας Δον Ζουάν Για Κλάματα», αρχίζοντας μία νέα επιτυχημένη καριέρα.

Ακολούθησαν άλλες τριάντα περίπου ταινίες –οι τρεις της Φίνος Φιλμ-, στις οποίες αναδείχθηκε το πηγαίο ταλέντο της, κυρίως σε ρόλους κομψής μεγαλοαστής ντάμας. Θεωρήθηκε ιδανική παρτενέρ του Λάμπρου Κωνσταντάρα στις εννέα ταινίες που παίξανε μαζί.

Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1962 με το θίασο του Μίμη Φωτόπουλου και ακολούθησαν αξιόλογες συνεργασίες με πολλούς θιάσους δημοφιλών πρωταγωνιστών. Συμμετείχε επίσης, με σημαντικούς ρόλους, σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές.

Το 1971 έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο στη σειρά του Θύμιου Καρακατσάνη «Γραφείο Συνοικεσίων», που προβλήθηκε από το ΕΙΡΤ. Συνέχισε με σημαντικούς ρόλους, σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές.

Η Καίτη Πάνου πέθανε από ανακοπή καρδίας στις 17 Μαΐου 2008, στην Αθήνα, σε ηλικία 81 ετών. Η κηδεία της έγινε από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών στις 20 Μαΐου.

Καίτη Πάνου: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1943Η φωνή της καρδιάς 
1945Η βίλα με τα νούφαρα 
1948Άννα Ροδίτη 
1948Εκατό χιλιάδες λίρες 
1951Το παιδί μου πρέπει να ζήσει 
1954Ο δρόμος με τις ακακίες 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1960Μωρό μου 
1962Όταν ξυπνά το παρελθόν 
1962Η κυρία του κυρίου 
1962Ο Δήμος από τα Τρίκαλα 
1963Ο φίλος μου ο Λευτεράκης 
1963Τρελοί πολυτελείας 
1963Χτυποκάρδια στο Θρανίο 
1964Ευχή και κατάρα 
1965Κλαίω και σ’ αναζητώ 
1965Ο μεγάλος όρκος 
1965Χωρισμός 
1966Η Ελλάς χωρίς ερείπια 
1967Άδικη κατάρα 
1967Η κόρη της Πενταγιώτισσας 
1968Η Αθήνα μετά τα μεσάνυχτα 
1968Ο Ρωμηός έχει φιλότιμο 
1968Ο Τρελλός τάχει 400
1969Κακός ψυχρός κι ανάποδος 
1969Ο μπλοφατζής 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1971Ο τρελοπενηντάρης 
1971Ο φαφλατάς 
1971Πρόκλησις 
1972Ο άνθρωπος που γύρισε από τη ζέστη 
1972Συμμορία εραστών 
1984Αδέξιος εραστής 
1987Δεν κρατιέμαι δεν κρατιέμαι 
1987Η βασίλισσα της ρέγγας 
- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Ελευθερία Βιδάκη 1969-2004

Η Ελευθερία Βιδάκη γεννήθηκε στο Θέρισο Χανίων το 1969 και ήταν Ελληνίδα ηθοποιός. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου από όπου και αποφοίτησε με άριστα,...

Αγγελίδου Νέλλη

Ελληνίδα ηθοποιός, που διακρίθηκε κυρίως σε θεατρικούς ρόλους.Η Νέλλη Αγγελίδου γεννήθηκε το 1927 στην Αθήνα και σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του «Θεάτρου Τέχνης»...

Άννα Κυριακού (1929-)

Η Άννα Κυριακού είναι Ελληνίδα ηθοποιός και γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου του 1929 στην Αθήνα.Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, καθώς και στη Σχολή...

Τελευταίες αναρτήσεις