Η φωνή της καρδιάς

Παραγωγής: Φίνος Φιλμ
Πρεμιέρα: 29 Απριλίου 1943
Παραγωγός: Γιώργος Καβουκίδης
Φωτογραφία: Πρόδρομος Μεραβίδης
Συγγραφέας: Δημήτρης Ιωαννόπουλος
Σεναρίο: Δημήτρης Ιωαννόπουλος

Δραματική
1943

Ηθοποιοί: Αιμίλιος Βεάκης (κυρ-Σπύρος), Αλέκος Λειβαδίτης, Παντελής Ζερβός, Ελένη Χαλκούση, Δημήτρης Χορν, Λάμπρος Κωνσταντάρας , Σμαρούλα Γιούλη, Νίτσα Τσαγανέα (μητέρα), Βάνα Φιλιππίδου, Καίτη Πάνου, Στέλιος Βόκοβιτς, Σωτηρία Ιατρίδου, Νίκος Ματθαίος, Σμάρω Βεάκη, Γιάννης Κοντούλης

Περίληψη: Ο Κυρ-Σπύρος μόλις έχει βγει από τη φυλακή όπου εξέτισε την ποινή του για τη δολοφονία του εραστή της γυναίκας του. Προσπαθώντας να επιβιώσει, πιάνει δουλειά σε ένα ταβερνάκι, όπου συχνάζει μια κοπέλα, η οποία είναι η χαμένη του κόρη. Αν και δεν την αναγνωρίζει, δημιουργείται μια στοργική σχέση και ο Κυρ-Σπύρος προσπαθεί να τη βοηθήσει να παντρευτεί το νέο που αγαπάει, τον οποίο όμως δεν θέλει η μητέρα της.

Παρασκήνιο: Πρώτη κατοχική ταινία και η πρώτη με την επωνυμία Finos Film.

-Η ταινία, “Η φωνή της καρδιάς” προβαλλόταν με μεγάλη επιτυχία επί τρεις συνεχείς εβδομάδες σε τρεις κινηματογράφους του κέντρου των Αθηνών. Μάλιστα, η κοσμοσυρροή έξω από τους κινηματογράφους Ρεξ και Έσπερος, ενόχλησε ιδιαίτερα τους Γερμανούς κατακτητές.

-Στα παρασκήνια των γυρισμάτων αναφέρεται η παρ’ ολίγον αποχώρηση του πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή, χρονογράφου και συνθέτη του ελαφρού τραγουδιού, Χρήστου Χαιρόπουλου, όταν έμαθε πως στην ταινία θα ακουγόταν ένα ρεμπέτικο τραγούδι.

Η φωνή της καρδιάς

Ελληνικός Κινηματογράφος Η φωνή της καρδιάς
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΗ ψεύτρα
Επόμενο άρθροΗ Στεφανία

Similar Articles

Comments